Bu mevzu tıpkı sokak hayvanlarının toplanması veya kısırlaştırılması gibi,kısa vadede pek çözümü olmayan birşey gibi geliyor bana,önce altyapı yani bisiklet yollarının çoğalması ile başlayıp sonra ehliyet kurslarında başlı başına bir konu olarak öğretilmeli yeni sürücü adaylarına,ben evimizin yakınındaki sürücü kursu hocalarıyla zaman zaman konuşuyorum hem bu konuda onları bilinçlendirmek hemde belki öğrencilerine bu konuda daha hassas olmaları gerektiğini öğretebilirler diye,ama pek umurlarında değil çünkü onlarda bu konuda bilinçli ve dikkatli değiller.
Eylemler yeteri kadar ses getirmiyor,hiçkimsenin aklında kalmıyor ölümlü kazalar ve olaylar,daha kalıcı olabilecek görsel bilinçlendirme reklamları kamu spotu şeklinde ve yayınları tvlerde yayınlansa daha etkin olur,çünkü ülkenin büyük bölümü boş vaktini tv karşısında geçiriyor,özellikle tvye düşkün olan kitlenin mutlaka bilinçlendirilmesi lazım,bunu finanse edecek kurumlar spor bakanlığı yada bisiklet federasyonudur,belki birebir temasta olan milli sporcular bu konuda ön ayak olabilir.
Yaklaşık hepimiz aynı zamanda araçta kullanıyoruz,herkesin bizim gibi bisikletlilere karşı dikkatli davranmasını beklemek hayalcilik,adam itlik olsun diye mahsus üzerine sürüyor,sen bu adamdan sana karşı saygılı olmasını beklememelisin,izmarit yüzünden hergün yangın çıkıyor herif camı açıp izmariti attı diye uyardım az daha birbirimize giriyorduk cahil dallamanın teki.
Sanırım kitlemizin azlığı nedeniyle elimizden de pek bişey gelmiyor,yaşadığımız toplumun o kadar çok sorunu varki bize sıra gelene kadar daha çok yol var,ben kendi önlemimi araçların en az olduğu yerlerde sürerek kendimce aldığımı düşünüyor yada zannediyorum,ama ne yaparsak yapalım görünmez hükmündeyiz ve kesinlikle saygı görmüyoruz,dalga geçer gibi bakışlardan ve gülüşlerden ben bunu anlıyorum.