MakRo
🤘Forever Metal🤘
- Tepki
- 10.231
- İsim
- Alperen Atman
- Başlangıç
- 1998—99
- Bisiklet
- b'Twin
- Bisiklet türü
- Dağ bisikleti
Sadece 6 ay önce ülkede meydana gelen depremlerde, resmi rakamlara göre 50 bin, gayriresmi verilere göre 300 bin insan öldü.
Ne değişti? HİÇ-BİR-ŞEY
Sesimizin çıkması gerekliliği ile ilgili olarak Mehmet abiye katılarak bir örnek vereyim. Şu anda Akbelen 'de orman katliamına karşı bir çok kişi direniyor ve savunmaya çalışıyor, hem de bu kadar orman yangını olurken. İnternette nasıl davranıldığını ve sanki ormanı savunmak yerine onlar katlediyormuşçasına davranıldığını görmüşsünüzdür. Hiç unutmadığım bir durum ise vaktiyle Tekel işçilerine Ankara'nın ayazında tazyikli su ve cop ile müdahale edilmesi hala gözümün önünden gitmiyor. Bu ülkede hak aramak falan yapmamız gerek son şey gibi bakılıyor. Önceki firmada hakkımı aradığım için mobbinglere uğrayıp tutanak tutturulmaya çalışıldığını biliyorum. İnsanlara ne denilirse sesini çıkarmasın "büyüklerimizin vardır bir bildiği" denilsin diyerek yerlerine otursunlar istiyorlar.
Peki bu durum böyle mi olacak? Tabi ki de hayır, hangi konuda olursa olsun kendi hakkımı aramaya devam edeceğim.
Hesaptaki kişiyi seversiniz sevmezsiniz bilemem ama görsel olarak nasıl müdahale edildiğine bir örnek olması adına paylaşıyorum.
Yarın öbür gün biz bisikletlilere de böyle davranırlarsa açıkçası şaşırmam. Sonuçta bisiklet veya ekipmanı sıfır alıyorsak ödediğimiz vergilerin dışında bir şey kazandırmıyoruz onların gözünde. Üstüne üstelik trafikte daha az yer kaplıyor, çevreyi koruyor, iklim krizine yol açmıyor ve fosil yakıt almıyoruz. Neredeyse hiç bir şey kazandırmıyoruz, öyle spormuş örnek olmaymış falan hep göstermelik reklam yapmalık işler. Gördük bisiklet federasyonu başına gelen kişiyi.
Tabi ki insanlar fikirlerini söyleme de özgür lakin bu forumda bisiklet kazasında /cinayetinde hayatını kaybetmiş bir insanı suçlayabilecek insanlar bile varken burada yazdıklarım veya yazmak istediklerim için farklı düşüncelere girebilecek insanlar hayli hayli vardır. Daha söyleyecek ve yazacak çok şey var ama benim kendi derdim bana yetip artıyor, başıma yeni dertler açılsın istemiyorum.