Scudo Sports

Hangi Şehirde Hangi Rampa?

Scudo
Hz. Yüşa türbesinden anadolu kavağına inen yokuş.

+

çınarcıkta, erikli yaylasından(şelalesinden) teşvikiye köyüne giden yokuş. (stabilize yol)

:)

@msconfig

yeditepe istanbul'da aslında birbirinden güzel o kadar çok yokuş varki...
:D

@elise111s

acaba aynı yerden mi bahsedicem toki konutlarından çok aşağıya bir iniş var sonra aynı diklikte bir rampada çıkış var diyilmi? ordan sonrada bi yol umuttepeye bir yol istanbul yoluna ayrılıyo..eğer orasıysa forumdaki tüm izmit liler o yokuşa gitmeli:eek: ..

Ankara Hacettepe yokuşu haftasonları;
Ankara Bilkent yokuşu sadece pazarları:)

@bbaaggeett

Galiba aynı yer değil bahsettiğim inişin sonunda çıkış yok, iniş şehir merkezinin kuzeydoğusuna varıyor.Mahallenin adını bilemediğim için, ancak kuzeydoğu diye tarif edebiliyorum.
Dediğin yer neresi bilemiyorum ama benim indiğim iniş kadar güvenli olabileceğinden şüpheliyim, yani trafik falan, çoluk çocuk çıkma ihtimali, aman dikkatli olalım.(İndiğim yerin sağı kapalı, solunda ise Toki'nin duvarları var)

Edirne SSK Hastanesi yokuşu... Oldukça iyi terletiyor...

ankaralılar bilir. eymir-oran trt yokuşu. iniş 75-80 / çıkış 5-10 :rolleyes:

http://img363.imageshack.us/img363/3299/0000361zdzl2uf6.jpg

Antalyada Tünek tepe inişi veya çıkışı nasıl olur bilmiyorum ama saklıkent inişi;)

valla izmir de o kadar çok yokuş var hangisini sayayım ama en çok hız denediğim yer çatalkaya girişinde ki asfalt kısım 70 km yi geçmeye çalışıyordum sonunda 72 km. yaptım (mesafe 1,5 km gibi bişi) sonunda çok sıkı bi frenaj istiyor.

istanbul florya yokuşu
istanbul heybeli adanın tepesinden camliktan aşağı kadar iskeleye kadar :D
istanbul karaköy yokuşu
istanbul dolapdere yokuşu (işte bu süper )

İzmit-Kandıra karayolu dümdüz, çukursuz asfaltla kaplıdır ve nefis rampalara ev sahipliği yapar. Yol oldukça geniştir. Trafik fazla değildir ama genede biraz vardır. Bazı rampalarda 100 km. sınırı zorlanır gibime geliyor. Henüz denemedim ama hız severler için Kandıra yolu keşfedilmemiş vaha özelliğine sahip.

Ayrıca tam rampa sayılmaz ama Kandıra-Kefken karayolunun Babatepe sapağı kısmı ile Kefken girişindeki dik rampa çıkışına kadar asfalt genellikle aşağı (Kefken' e) doğru hafif eğimlidir* ve yaklaşık 10 kilometre uzunluğundaki bu yol kesimi yol bisikletiyle yüksek sürat için elverişlidir. Fakat bir-iki noktada ciddi köpek tehlikesi mevcut olduğundan dikkat etmek gerekir. Kandıra-İzmit yolundan daha dardır ama yaz haftasonları hariç trafik oldukça azdır. Köy kokuları arasında nefis bir yolculuk sunar. Ahh birde köpek tehlikesi olmasa...

* Hızı olumsuz etkileyecek önemli bir rampa çıkışı bulunmamaktadır.

http://img253.imageshack.us/img253/3705/mazin2vz7.jpg
Akyaka - Bodrum turumuzu yaparken gece konaklama yapmak için indiğimiz Mazı köyünün yokuşu sanırım bugüne kadar gördüğüm en zorlu rampaydı. 7 Km uzunluğunda %10 dan fazla bir eğim! Üstelik bu 7 km lik tırmanış sonrasında 4-5 km bir başka tırmanış başlıyor... Ama muhteşem bir manzara size eşilk ediyor... Mutlaka görmenizi tavsiye ederim.

Bozcaada' nın güney kıyıları son derece zevkli sürüşler sunuyor. Çok dik iniş ve çıkışlar bisiklet için göz doldurucu. Çok dik bir yokuşu tırmanırken hemen yanıbaşınızda onlarca metre yüksekliğinde ve sonu denizde biten dik uçurumların olduğunu görmek insanın yükseklik korkusunu zıplatıyor ama olsun. Bozcaada' da bisiklet sürmemiş olanlarınız varsa bir gün mutlaka denesin.

Antalya Tünektepe çıkışı zorlu ama inişi muhteşem 7km'lik bir rampa, araç trafiği olduğu için temkinli inilse bile 70km/s hızları görmek işten değil, Antalya'ya yolu düşen tüm bisikletçilerin uğramadan geçmemesi gereken bi nokta!

Ankarada haritada belirttiğim yokuş:Fotoğraf bulunamadı.

Geri