Scudo Sports

Hangi Antivirus Programı?

Hangi Antivirus Programı ?

• Toplam katılım
    139
Scudo
"Kaspersky" gayet iyi kullanılabilirliği iyi fakat sistemi kasar. Yani çoğu anti-virus kasar ama az kasanlarda var. Norton'da iyi fakat o daha çok kasar bilgisayar iyi ise ikisi de iyidir.

:box2: PRO|Bisiklet

nod32 ve avg bence iyi. ama avg haber vermeden utorrent modlarını sildi uyuz oldum geri de getiremiyorum vaulttan :D

Lisedeyken virüslerin cirit attığı hatta bazen virüs programının geciktiği durumlarda virüs programından önce bu dosya virüs dediğimiz bilgisayarlarda 5-10 tane virüs programı test ettik.

Bunlar
Kaspersky
Norton
Antivir
Avast

Bilgisayarlarımız pek hızlı olmadığından programlar en ufak bir durumda kastığında bile haberimiz oluyordu.
Bilgisayarı boşu boşuna kasan programlar
Avast
Kaspersky
idi.
Hatta Avast o kadar kötü idi ki
600-700 mb'lık bir cd imaj dosyasını tararken çok fazla ram ve disk belleği kullanarak bilgisayarı kullanılamayacak hale getiriyordu.

Norton da aynı şekilde.
Antivir ise çok iyi performanla sessiz bir şekilde güncellemesini yapıyor ve en iyi korumayı sağlıyordu.
Arkadaşımın testine göre ise Nod32 antivir kadar performanslı ve daha iyi koruma sağlıyormuş.
Fakat Chip Dergisinin yaptığı testte Norton Internet Security ücretli yazılımlar arasında en iyi korumaya sahip program olarak çıktı.
Ücretsiz yazılımlarda ise Antivir.
Fakat aşağıdaki alıntıda belirtildiği gibi ücretsiz yazılımlar virüslere karşı koruma sağlıyorlar.
Eğer bilinçli bir kullanıcı iseniz, tehlikeleri kestirebiliyorsanız, internet tarayıcınız hiç bir uyarı vermese bile site çok güven verici bir şekilde tasarlandığı halde bir sitenin güvensiz olduğunu anlayabiliyorsanız
Antivir kesinlikle işinizi görür.
Ama internet site yelpazeniz çok geniş ise işi profesyoneller bırakın derim.
Yani
  • Antivir (link)
  • Norton internet security
  • Nod32
Benim tavsiyem bu sırada.

Tek ürünlere başvurmadan önce tam bir çözüm üzerinde düşünmelisiniz. Böyle bir çözüm daha pahalıya mal olabilir ancak Virüs/Spyware taraması,Firewall ve Phishing-koruma da dahil olmak üzere tepeden tırnağa bir koruma sunar. Bizim tavsiyemiz ücretli bir Internet güvenlik paketi satın almanızdır.

İpek Özdemir
CHIP Online

ESET Smart Security kullanıyorum.Nod32'yi yapan firmanın çıkardığı komple bi güvenlik merkezi diyebiliriz.Türkçe dil seçeneği var ve son 2 yılın en iyisi seçiliyor.İçinde antivirüs(nod32),firewall,antispam ve antispyware bulunuyor.Çok da memnunum.En iyi özelliği ise nod32'den bildiğimiz bilgisayarınızı zorlamadan bunları yapması.

Bilgisayar konusunda o kadar uğraşmam sonucunda sen büyük tercihim NOD32 ve AVG AntiVirüs.

NOD32 = 2-3 yıldır en iyi anti-virüs yazılımı seçildi ve hiçbir probleme rastlamadım. Ayrıca büyük şirketlerin kullandığı yazılımlardan biri.

AVG = AVG AntiVirüs de hiçbir virüse geçit vermeyen ve çok yönlü çalışan bir program. Ayrıca bilgisayarı hiç yavaşlatmaz...

Bu ikisini öneririm.:) :cool:

Atılım Üniversitesinde 1000 Kullanıcılı Kaspersky kullanıyoruz. Gayet memnunuz.

Anti-Malware

hadi 2005 dens onra bendende yorum gelsin avira antivir personal free antivirüs guard active

• Beğen
Tepkiler: Yunus YILMAZ
Ben de bir iki ay önce antivirüs araştırması yapmıştım, hemen her istatislikte Norton hep ilk 3'e oynuyor, dolayısıyla Norton çok iyi.
Ancak kendimi bildim bileli Norton'un bilgisayar performansına etkisi konusunda hep spekülasyonlar vardır, bunun yanı sıra şahsi olarak ben piyasada isim yapmış başarılı firmaların sanki piyasada tekmiş ve herkes onlara muhtaçmış gibi reklam yapmasını hiç sevmem, Norton da tam böyle bir firma. Bir paket alacaksın 1 yıl kullanım hakkı veriyorlar. O bir yıllık hak için 100 lira veriyoruz zaten...

Benim tespitime göre ESET NOD32 bu konuda Norton'la rekabet edecek bir seçim. Yine Nod32 de araştırdığımda birçok farklı incelemede ilk 3'e çok kez girmişti ve benim gözümde Norton'dan daha samimi bir firma.

Sonuç olarak da Antivirüs programları çok fazla insan tarafından tercih edildiklerinden çok ciddi çalışıyorlar, teknik olarak ayrıntılarını bilemem, internet güvenliği konusunda uzman değilim ama yazdığın markaların hepsi çok ciddi, aralarında çok ufak tefek farklar vardır diye düşünüyorum.

Son olarak virüslere karşı alınabilecek en rasyonel önlemin Windows'tan başka bir işletim sistemi kullanmak (Linux, Mac OS, vs.) olduğunu hatırlatmak isterim.

Bir noktayı unuttum, ben kendi tespitim olan Norton ve Nod32'yi deneme süresi var mı diye araştırmıştım ve ikisi de bir aylık deneme yüklemesine izin veriyor.
Onlar veriyorsa sanırım tüm markalar veriyordur.
Bizzat kendin programları belli süre ücretsiz kullanarak da kararını verebilirsin yani.

Lisanslı NOD32 kullanıyorum :)

Kaspersky İnternet Security Suite kullanıyorum son 3 yıldır. Aşağı yukarı tüm programları kullandım bunda karar kıldım. Herkese tavsiye ederim.

Ben de NOD32 kullanıyorum. Genellikle iyi iş görüyor. Onun arada bir kaçırdığını da Microsoft Security Essentials hallediyor.

bugüne kadar bütün virüs programlarını kullandım. nod32 genellikle silinmesi kolay olan virüsleri yakalıyor ama arada çok kaçırdığı da oluyor. mcAffee, bilgisayarı en çok kasan virüs programı. bir kaç gün kullandım ve vazgeçtim. norton, panda, avira falan hepsi virüs kaçırıyor. en son kullandığım ise kaspersky internet security. ram güçlüyse bu programın 2011 versiyonunu tavsiye ederim. virüs giremiyor gireni de hemen yakalıyor ve siliyor. kaspersky bir numara. yalnız mutlaka orjinal kullanmak lazım aksi taktirde o da kaçırabiliyor. şu sıralarda kampanyası devam etmesi lazım çok ucuz fiyata satılıyor. orjinal kaspersky internet security'sinin üstüne tanımam.

Microsoft security essantials kullanıyorum.
Microsoftun kendi anvirüs proğramı. Memnunum

Geri