@Derya Keçeci
Biraz yorgunluk, biraz konuların kafamda karman çorman olması vs. nedeni ile birkaç hatam olmuş herkesten özür dilerim. ll. Abdülhamit değil oraya Osmanlı yazacaktım ve Lagari Osman değil Lagari Hasan çelebi kafam karıştı tekrar özür dilerim. O Lagari Hasan Çelebinin Denize açılıp, füze üzerinde yükselip bir paraşütle denize indiği söylenir. Bilgim çok fazla yok ama birçok yerde geçmektedir. Neyse uzatmayalım isteyen inanır isteyen inanmaz.
@Ferhat Köse
Ferhat bey, özür dilerim ama ard arda bana saçmalama tarzı kelimeler ve orhanalkaya adı kişinin yazdığı mesajları okuyunca sinirim bozuldu. Yönetime bildirdim zaten ama bana bu şekilde konuşan kişiye de cevap vermeden edemedim. Tekrar özür dilerim. Bundan sonra dikkat edeceğim.
Benim istemediğim şey karşıt görüşlerin söylenmesi vs. değil, konunun amacından sapması, başka konu açılsın orada tartışalım eyvallah ama bu konuda verilen Osmanlıca kelimeler resmen arada kaynıyor. Defalarca açıkladığım şeyi tekrar tekrar yazıyorlar. Bundan sonra tartışma yaratacak mesajlara cevap yazmayacağım, özelden yeni bir konu açmasını isteyeceğim yada ben açıp kendisini oraya davet edeceğim, orada tartışırız bu tarz konuları ama bu konunun amacı Osmanlıca kelimeler paylaşmak, iyi forumlar...
@Sinan Çakır
Evet, aslında bu tarz mesajlar olmasa ben asla o tarz içerikli mesaj atmazdım. Görünce sinirim bozuldu, kendisini uyarmama rağmen hala saçmalama tarzı kelimeler kullanıldı ve orhanalkayanın ciddiyetten uzak, hakaret içeren (birde nerede hakaret var diye yazılmış, söyleyeyim) Alıntı yaptığınız son mesaj zaten aşağılama içermektedir, o ne içip geldiyse tarzı yaklaşım sanki ben keşmişim gibi bir üslüp içermektedir ve o "forever ergen"'i duyunca (facebookta beğeni almaya çalışıyorum sanki) benim film koptu, direk yönetime bildirdim zaten.
Hakkı savunduğunuz için ayrıca teşekkür ederim.
@AKİF Y.
Kesinlikle katılıyorum. Paylaşımlar devam edecek, şu tartışma ortamı sonlansın, daha da ağırlık vereceğim.
@ömer karan
Cevapladığım şeyleri tekrar etmişsiniz onları geçiyorum ama şu "Kaynak" konusuna gelince, yakın zamanda öyle bir kaynak paylaşacağım ki (şimdilik çıkmamış ama çok çok yakın zamanda çıkacak bir kitap) o zaman kaynağı göreceksiniz. Yazarın twitterdan verdiği ufak bilgilendirmeler bile insanın kanını donduruyor. Kitap çıkınca konusunu açar, tanıtırım. Yazarı merak edenler olursa twitter'a Burak Turna yazsınlar yeter, profil fotoğrafında kask takmış bir robot var.

Neyse artık tartışmayalım lütfen Ömer bey, rica ediyorum. Bu konuda ufak bilgilendirmeler ve Osmanlıca kelimeler olsun sadece artık.