- 991 gün süresince hiç hasta olmadım.
- İsveç'de sol bacak baldırımda kas yırttım 20 gün bisiklete binemedim.
- İsviçre'de bisiklet yolunda bir kadın şoför çarptı. Çarpmasıyla önce duvarla araba arasına sıkıştım sonra yere düştüm. Sol ön çanta yırtıldı tamir ettim yoluma devam ettim.
- Hollanda geçme hakkı bende olmasına rağmen bir araç çantalarıma çarptı.Hasar yok
- İngiltere de MTB parkurunda kaza yaptım sağ kaburgalarım da 2 kırık oldu
- Ürdün'de bisikletten düştüm sol kaburgalarımda 2 kırık
- İsrail'de arazide çalılıklara düştüğümde içime Siyah Akrep girmiş. Çıkarana kadar 4 defa soktu iki tanesi kalbe yakın bölgeden. Ambulans geldi serum bağlandı.
- Cezayir'de açık sular içerek Afrika da yer alan mikrop ve bakterileri vücuduma alarak zehirlendim 20 gün zehirlenme etkisini gösterdi. Uydu telefonundan doktorumla Serum hazırladım. Zehirlenme anı ilk gün Sahra çölünde oldu. Hem kusarak hem altıma sıçarak yaklaşık 63 kilometre gidip Ain Madhi köy Meydanın 58 derecede fenalaşarak bayıldım. 4 gün köyde olmak üzere 20 gün çok yavaş tempoda ve dinlenerek seyahat ettim.
- Suudi Arabistan'da emniyet şeridinde tır çarptı. Kaskın hemen altında bir demir kafama girdi, Ön dudaklarımdan bir başka demir ağzıma girdi. Üst damakta kemik kaybı, dişlerin kırılması Dudak yırtılması, ağza giren demir çubuk burun altından tüm dudağı ikiye ayırıp yırttı attı. kafa tası üst deri yırtılması boydan boya. arkaya doğru uçmamla kasktaki köpüklerin patlaması sonucu kafayı kırmaktan kurtardım. Sol kolumu 4 gün kullanamadım, bedenin sol tarafı çürükler içinde kaldı. 2 gün hastane MR ve Röntgen. 40 dikiş. İki gün sonra kaldığım yerden pedallamaya devam.
Yaşanan bu olayların tamamını evlerinde misafir olduğum, okullara sunumlarına gittiğim öğrenciler, Büyükelçiliklerimizin haberi vardır. Düştüğüm yerden kalkar yola devam ederim. Ne ağlar ne sızlanır ne başka bir şey! Bu anlatıklarım başımdan geçen kazaların bir bölümüdür. Bunca zamandır paylaşmadın da şimdi neden paylaştın. Bir kaç gün önce emniyet şeridinde dostum jean'a çarptılar Marmaris yolunda. Üzgünüm diyecekte sözüm yok. Aklıma gelen tek şey sevdiği bir şeyleri yaparken öldü. Huzur içinde pedallasın öbür taraftaki yolculuğunda. Annem veya babam haberi başka yerlerden görmüş veya duymuş olabilir fakat ben paylaşıp bir daha onları üzmek istemedim. Yaşlı insanlar.
Bazı arkadaşlar toplumu bilinçlendirmek için yaptıkları veya yapacakları çalışmalara destek vermemi istiyorlar. Arkadaşlar 5 senedir üzerime düşen vazifeyi birey olarak fazlasıyla yaptığıma inanıyorum. Empati kuramayan arkadaşlar var veya ne yaptığımı anlayamamış. Ricam ne yaptığımı anlayabilen birileri varsa siz onlara anlatın. Heyecan yapıp sinirlenip boş yere anlamsız e-postalar veya mesajlar atmasınlar.