Scudo Sports

Grup sürüşü adı altında yapılan sahte sürüşler

Tek başımayım şu an

Scudo
Adminlerimizden biri insaniyet namina şu başlığı"grup sürüşü adı altında yapılan sahte sürüşler" şeklinde değiştirebilir mi?
Bu başlıkları açanlar dilimizi nerede öğreniyor, cok merak ediyorum.

@Atilla G. Siz bu konularda duyarlıydınız diye hatırlıyorum.

@Kuzey Ege

Basliklari acan degil hocam basligi ben actim hata varsa da benim hatamdir. Bunun icin ozur dilerim ama sen de bu nedenle mesaj atabilirdin boyle konusman hos degil.

@Erkan24 Özür dilemenize ve tartışma çıkmasına hiç gerek yok. İnternet ortamlarında birbirini tanımayan insanların yazı ile anlaşması biraz yanlış anlaşılabiliyor. O yüzden bu durumu anlayışla karşılayın ve takılmayın fazla. Gördüğünüz gibi iki saniyede düzelen bir durum için olmadık tartışmalar çıkmasın. Konu bütünlüğünden uzaklaşmadan devam edebilirsiniz. Saygılar.

@Atilla G.
Adamsın be hocam. Müsait bir günümüzde buluşalım, kahveler benden olsun :)

@Kuzey Ege Kahveleri ben ısmarlarım sonsuz muhabbet varsa ona talibim :) Ben zaten bisiklet forumu bir araya toplamayı düşünüyorum.

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Atilla G.
Evet güzel olur. Gecen sene yil sonuna doğru Edip ile bir sure konusmustuk, olmadi. Ardından Kudret abi, Edip, Saadettin ile bir proje uretmistik, tur planladigimiz gün darbe oldu. Hep birseyler çıktı. Ihtiyaç bence..

@Erkan24 işte bu yaşadığına tecrübe deniliyor.

çıkarılacak ders, amacın bisiklet sürmek ise bisikletinden başka bir şeye ihtiyacın yok.

siz ne yapıyorsunuz sorusuna cevaben, misal ben; en güvendiğim en fazla 1 arkadaşımla sürerim arada. çoğu zaman ise yalnız sürer istediğim yerde mola verir istediğim kadar devam ederim.

grup felan geçiniz bunları. o motosiklet olayını da unutun. bundan sonra yalnız sürmeyi deneyin bakın daha keyif alacaksınız bisiklete binmekten.

bizim kendi arkadaş grubumuz var, hiç bir grup ile çıkmıyoruz. Kafa nereye biz oraya gidiyoruz. Teknik bir sorunu hepberaber hallediyoruz. Gelmek isteyen olduğunda ise baştan "bi keyfi sürüyoruz" diye belirtiyoruz. Grupları iyi olanlara sözüm kesinlikle yok ama grup işi sıkıntılı iş.

Ben yol/yarış bisikleti değil de kendince devşirilmiş mtb/tur bisikleti kullanıyorum. Tempom son derece düşüktür, ortalamam 18 ile 22 km dir. Hava şartlarına bir de çay isteğime göre değişir bu durum. Yeri gelir on dakika yeri gelir 1 saat mola veririm. Hep tek binerim bazen yolda keyifli tipler denk gelir biraz onlarla takılırım sonra gene tek devam ederim. Bisikletimin zaten ağır olmasından yanıma aldığım ağırlığı hiç umursamam, yanımda yedek iç lastik de olur yama takımı da, hiç gerek olmadığı halde pense, çakı hatta bazen lokma anahtarı bile olur. Ne zaman bisikletini kenara çekmiş birini görsem "hayırdır bilader sorun mu var derim" o bana pek bir lazım olmayan aletlerin çoğu kez iş yaptığını görürüm. Pedalı çıkan bile olmuştu bir keresinde. Çocukcağız ne yapacağım ben diye öyle melül melül bakıyor bisiklete. Hallettik çok şükür.

Ben yardım ediyorum çünkü amacım bisikletimle dışarıda olmak, o gün 50 km değil de 10 km yapmışım sorun değildir yani. Ancak bazı grupların tek amacı sanırım antrenman, bu sebepten tek gayeleri tempo. Galiba grup sürüşü adı altında da amaçları sadece tempoyu birlikte tutturmak ve bir birlerini kamçılamak... Böyle bir grup ise arkadaşlar tura çıkmadan önce bunu kesin bir dille birbirlerine söylemeleri gerekir, arkada kalana acınmaz beklenmez, lastiği patlayana yardım için durulmaz gibi. Aksi halde grubun gücünden faydalanmak adına oraya gelen kişiyi yarı yolda bırakmış olurlar. Hoş başlığı açan arkadaşın yaşadığı sorunlar daha yola çıkmadan olmuş. Bu kişiler kimse bırakın yola çıkmayı ben bir bardak çay için bile yan yana gelmem.

Hatta bisiklete spor amacıyla ilk binmeye başladığım sıralarda zeytinburnundan beşiktaşa gelmiştim ve bir yol bisikletiyle birisi arkamdan gelip bana yüksek sesle seleyi kaldırmam gerektiğini aksi halde dizlerimin ağrıyacağını söylemişti. Bu tavsiyesi çok işime yaradı ve ben de yolda gördüğüm yeni başlayan kim varsa muhakkak tatlı bir dille uyarıyorum.

@Erkan24
Uzuldum basiniza gelenlere. Ancak herkesin kafasindaki surus ve grup olma kavrami cok farkli. Bu yuzden grup surusu duzenleyenlerin kurallari bastan koymasi, ariza, patlak, performans farki gibi durumlar icin durumu koordine etmesi, taskin veya risk yaratan suruculer icin uyari-yaptirim uygulamasi grekir.
En basta grubun amacini ve programini net bir sekilde ifade etmelidir. ''Performans grubu'', ''gezi grubu'' gibi. Ayrıca mumkunse ortalama hizlarini, kac km de bir hangi noktalarda mola vereceklerini, yol sartlarini (bisiklet türü, inis-cikis rakimlari, yol durumu vb.) belirtmeliler. Ekip lideri ve ekip sonu pedalcisinda tura katilan herkesin numarasi olmali ve tura katilanlarda ekip liderlerinin numaralarini almalilar.
Aksi takdirde her zaman sorun yasanacaktir. Butun bunlara ragmen yine yasanabilir. Dogru bilgi veren grup surusu toplulugunu tercihinize gore siz secerek sorunu minimize edebilirsiniz belki.
Buralarda farkli basliklarla tur yapan arkadaslar var.
Gezi turlarinda 5-10 km de bir mola verirler ortalama hizlari 14 km/saat civaridir.
Karisik performans grubu vardir. Her tur bisiklete aciktirlar, minimum 20 km de mola verirler ve ortalamalari grubun dengesine gore 20 km uzeridir.
Yol bisikleti ile 45-50 km performans basip mola veren sonra tekrar ayni sekilde donerek gunde 100 km hedefleyen grup vardir.
Arasira dag bisikleti ile kros tur yapan grup vardir.
Birde hicbirisine uymayan her sabah 1 ila 4 kisi cikip takilan, kendi bagimsiz turlarini yapan kisi/gruplar vardir.
Ama hepsi mutlaka bir noktada bulusur kaynasir, belli turlarda birarada olur, kendi kaliplarina uyan bisikletcilerle farkli turlar icin irtibata gecip cikarlar.
Bu nedenle bisiklet grup/klupleri iyidir ;)

Konu başlığını görüp bir grup sorumlusu olarak yazmadan geçemezdim.
Yöneticisi olduğum EXTREM YOL GRUBU, şu an bilinen en büyük Yol bisikleti kullananlar grubu. Turlarımızda 20+ kişi ile yol aldığımız oluyor. Turlara gelişme sağlamak için ilk kez gelenler ve kondisyonu çok iyi olanlar geliyor. Dolayısıyla bu iki kutubun aynı kapasitede sürmesi mümkün değil. Yani kondisyonu iyi olanlar yeni gelen arkadaşlara uyarsa zevk alamaz laylaylom turu olur. Yeni gelenlerde kondisyon eksikliğinden pelotona tutunamazlar.

İşte bu noktada turlarımızda not düşüyoruz, bilmem nerde kaçış grubu oluşturulacak ve kendine güvenen bu gruba tutunabilir diye. Ama arkada tek kişi kaldığı olmadı şimdiye kadar. Bir grup ortalamada 33-37 tuttururken ardçı grup 27-30 yapıyor.

Kusura bakmasınlar 27 yi tutturamayanlar ya tek başına kondisyon kazansın yada yanına uyacak bir arkadaş buldun. Kendine yol bisikleti kullanıcısı demesin.
Sahte denen bir sürüş yoktur. Geride kalanlar ve çalışana laf atmalar vardır. Gayret gösteren herkes bizim turlarımızda 2-3 tur sonra ön grupta olmuştur. Gayret göstermeyenler satsın o yol bisikletlerini hak edenler kullansın. Kendilerine güzel bir citybike alsınlar.

Unutmayın ki rekabetçi ortam olmadıkça kendinizi geliştiremezsiniz. Kendi hocanız kendiniz olursanız her hatayı ve patlamayı kabulleneceğiniz için bir gelişme olmaz.
Sağlıcakla.

@Ahmet Fidancı Bir uzay mekiği kullanıcısı olarak (Size göre yol bisikleti kullanıcısı değilim) Satılık yol bisikletim var sizin gruptan birileri talip olur belki diye size cevap olarak yazdım. İyi günler.

• Beğen
Tepkiler: avare
@trainspotting35 kendi formsuzluğumuza bakmadan diğer grup arkadaşlarını suçlamak yersiz geliyor bana. Bizim turlarımıza ilk gelen arkadaşlardan yolda uyuya kalanlar dahi oldu. Ama ikinci turda İzmir Meryemana İzmir yaptı o kişi. Kendini zorlamadan bir Yol bisikleti turunda kopmamak mümkün değildir. yol bisikleti gayret gerektirir, disiplin gerektirir. Çalışmak ve azim gerektirir. Düz yolda 27 nedir ki? Üstelik pelotonu çekmeniz için ısrar edilmiyor rüzgara giriyorsun ve 27 gidemiyorsun. Bu olacak iş değil. Bisikleti alıp kullanacağım demek başkasının o bisikleti kullanmasına mani olmak anlamına gelmiyor mu? O halde bırakalım hakkını verenler binsin o makinaya. Yada gayret gösterip gelişim sağlamalıyız ki bu tür yazılara başvurmayalım.

@Ahmet Fidancı Düz yolda 27 birşey değildir ama ortalama 27 çok şeydir. Siz ortalama 27 yazmışsınız.

İzmirden Urlaya, Torbalıdan Selçuk'a ortalama 27 de giremeyen arkadaşlar Yol bisikleti turlarına değilde Mtb gruplarına katılsalar çok iyi olur. Gap çoğunluğu mtb ve bir çoğu bayan olan grup Gaziemirden Selçuk'a 30-33 ortalama ile gire biliyorsa 27 ortalama bir yol bisikleti için çok düşük olmaz mı? Yani başka deyimle Bayanın sürdüğü bir kamyona yetişemeyen ferrari sürücüsü :eek: Çok komik geliyor bana.:confused:

@Ahmet Fidancı Benim güzergahım sağlam yokuşlu Büyükçekmece göl turu. Şimdiye kadar en kral ortalamam saatte 22 km. Değerlendirmeyi buna göre yapmamak lazım. Geçen MTB li arkadaşım geldi. Biz 4 yol bisikletliydik arkadaş daha yeni başlıyor bu işe ilk yokuşta bekledik. Sonra bisikletleri değiştirdik. En sonunda ben diğer yolcu arkadaşları gönderip arkadaşla ağır aheste geldik. Sonra ne oldu arkadaş kondisyonu arttırmadan bir daha sizle takılmam dedi. Bisiklete tövbe ettirmeden mesafe uzatmalı yokuşsuz çalışmasını söyledim. 1 ay sonra aramıza alırız kendisini. Arkadaşın söylemek istediği asla yolda bırakmamak. Ben arkadaşımı bırakıp gidebilirdim ama yemişim ortalamayı.

Geri