Scudo Sports

Grup sürüşü adı altında yapılan sahte sürüşler

Yolda herkesin lastiği patlayabilir. Herkesin başına herhangi bir olay gelebilir. Burada benim, senin söylediğin ilk tur. Amenna ilk üç turda zaten performans beklenmez. Mutlaka en fazla göz teması olacak şekilde ara bırakılmalı. Herhangi bir problemde tek kişilik uğraş iki kişi ile çok kısa sürecektir. Ancak 5 tur sonra aynı kişi aynı şekilde arkada kalıyorsa bu sıkıntının neden yaşandığını gruptan değil kendimizden aramalıyız. Benim demek istediğim de bu.

Scudo
@Ahmet Fidancı Şimdi taşlar yerine oturdu. Yol bisikleti konusunda dediklerinize hala katılamıyorum maalesef.:)

Yol bisikleti oranları 34x32 olabiliyor en fazla. Kompak aynakol ve kullanılabilir en büyük ruble ile. Ama bu Mtb için 14x36 sanırım. Yani Yol bisikletinde bir pedal çevirdiğinizde teker bir turdan fazla döner en yavaş ayarda. Oysa bu Mtb de 2.5 pedalda bir tekere kadar düşüyor. Bu oranlarda Yol bisikletinin çay çorbacı bir tur bisikleti kullanıcısı için uygun olmadığı anlamına gelir. Asfalttan çıkmamak, yokuşta çabalamak, uzun yolda uyumak var bu işin yolunda. Aktif bisiklet kullanan bir bisikletçinin bir süre sonra gelişmeme kaygısı kalmaz.
Haftada yada 15 günde bir çay çorba turlarında süren birisinin sürekli idman yapan bir yarış grubuna katılarak beni beklemediler diye ağıt yakması hoş olmaz.

• Beğen
Tepkiler: Mehmet 38
Herkese selam,
Eskiden beri düzenli spor (basket, koşu, yüzme) yaparım. Son birkaç yılda ara vermeme rağmen, half ironman hayali ile geri döndüm. 5-6 aydır Gloria'ya hazırlanıyorum. Yol bisikletini ise 2 ay önce aldım. Vakit buldukça haftasonları Caddebostan-Tuzla rotası yapıyorum. Anlayacağınız bisiklet konusunda oldukça yeniyim. Şimdilik ortalama 28/29 km ile gidebiliyorum, ve bir defada en fazla 90 km yaptım. Önümde yarışa 2 ay zaman var. Sizlerden ricam, bu rotada 30 km temposu ile giden gruplar varsa, bu gruplardan olan biri bana yazabilir mi? Grup müsaitse katılmak isterim. Şimdiden teşekkürler ve herkese sağlıklı sürüşler..

Son zamanlarda sanki şikayet başlıkları çoğaldı ve genelde onlu, yirmili yaşlardaki arkadaşlarımız paylaşıyor dertlerini. İşin güzeli kendilerini desteklemeyen görüşlere pek tahammül de edemiyorlar :)
Gruptakiler yardım etmedi, yol kenarındakiler laf attı, adam selamımı almadı ve bisikleti pahalıydı vs.vs.
Hayat böyle bir şey, etrafa bağımlı / beklentili yaşamak sürdürülebilir değil. Her tür tedbiri almalı, her daim karşılaştığın şeylerle kendi başına baş etmeye hazırlıklı olmak lazım. Sıkıntıları kafaya fazla takmamak, bunlardan ders çıkarmak lazım.

Valla biz de 3 kişi takiliriz ,herkes birbirini tanir benim yaşim 15 diğerleri mahalleden abilerim 30-35 yaşlarindalar, akşamlari beni eve birakmadan içleri rahatlamaz o derece yani, tavsiyem en azindan bir kişi de olsa yakin arkadaşiniz bulunmali turlarken, guzel.yazi olmus bu arada tesekkurler herkese keyifli surusler

GM 5 Plus d cihazımdan Tapatalk kullanılarak gönderildi

• Beğen
Tepkiler: Emir haberal
yazdıklarına sonuna kadar katılıyorum ve bu yuzden sadece yakın ve samımı arkadaslarımızla yola cıkıyoruz en ufak aksılıkte durup sorunu beraberce cozup yolmuza devam edıyoruz.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Biz toplu sürüşlerde olayı şöyle çözüyoruz.

1- öncüye artçıya yancıya telsiz veriyoruz. Hızı artçıdan gelen talimatlara göre ayarlıyoruz.

2- yavaş tempolu kişileri olabildiğince öncünün tam arkasına yerleştiriyoruz.

Ani hızlanmalar yapmamalısınız. Buna ani frenlemeler de dahil.
Gereksiz dikkat çekici hareket; korna, ıslık, makas atmak gibi grup akışını bozan hareketler yapmamalısınız.
Kalabalık ortamlarda ve yoğun trafikte tek sıra gitmeye çalışın.
Sürüş esnasında önünüz ve arkanızdakinden kopmamaya, çizginizi bozmamaya çalışın.
Gruptan bağımsız sağ-sol hareketler yapmamalısınız.

• Beğen
Tepkiler: DKN ve Road_Runner
Geri