Scudo Sports

Grup sürüşü adı altında yapılan sahte sürüşler

Erkan24

Üye
Tepki
41
İsim
Erkan Özdemir
Arkadaşlar beni uzun zamandır rahatsız eden bir konuyu sizlerle paylaşıp sizlerinde bu konudaki düşüncelerinizi almak isterim. Yaklaşk 1-1.5 senedir uzun kilometreli grup sürüşlere katıldım fakat buradan edindiğim tecrübelere dayanarak bu sürüşler genelde adını yansıtmıyor yani grup sürüşü yerine benim bisikletim seninkinden iyi ben senden daha hızlıyım gibi çabalardan oluşan zihniyetsiz düşüncesiz tiplerden oluşuyor ve grup adı verilen sürüşte 5 kişi 2 km ileride 20 kişi 3 km geride gibi saçma sapan olaylar oluyor ve bundan ne kimse rahatsız oluyor ya da rahatsızlıgını belirtmiyor ne de kimsenin umrunda olmuyor. Malum bisiklet ve bisikletçilik ülkemiz adına gelişmesini istediğimiz şeylerden bir tanesi fakat bisikletçi dediğimiz kişilerin arttığı her ne kadar söylense de 4-5 grup içinde yani bu da 500 600 kişi yaklaşık insanı tanımamdan edindiğim tecrübeye dayanarak ya bir çoğu kilo vermek için ya da kendisine manita yapmak için geliyor ben bu sporla ilgilenen pek kişi göremedim. Ekleyerek devam ediyorum geri kalan kesimde mololarda sigara kullanan kesim gerçekten bisiklet ve sigara ne kadar çelişkili değil mi ?
Son olarak geçen hafta başıma gelen çok kısa bir olaydan bahsedeceğim.

Hafta içi 2-3 kez sabahları turlamaya çıkarız belli tempoda 28-30 km/s gibi ortalama yapar eve döneriz gruptaki bir çok kişiyle muhabbetim olmasına rağmen çok samimi bir dostlugum bulunmamaktadır fakat o sabah lastiğimde problem olmasına rağmen hiç kimse ne oldu bisikeltinde ne var geliyor musun sorularda bulunmayıp herkes ( 6-7 kişi ) birden yok oldu neyse aradan 15 dk sonra anca çıkıp tempomu arttırıp yetişirim ümidiyle yola çıktım öyle yaman böyle yaman derken baktım yetişemeyeceğim tempoyu düşürdüm artık dönüş yolunda eve 5-6 km kala 2-3 kez bir motosikletli tarafından tacize uğradım hem hakeret ettiler hemde düşürmeye çalıştılar. Belki de ucuz yırttım başıma daha kötü bir şey gelebilirdi ama eğer gruptakilerle beraber pedallıyor olsaydım böyle bir şey başıma gelmeyebilirdi. Size tavsiyem şu dur Güvenmediğimiz veyahut çok samimi olmadıgınız kişilerle pedallamayın sonuçları böyle gününüzü zehir edebilecek noktaya kadar taşınabilir. Eve geldiğimde tek hissettiğim bisiklete tekrar binmemekti. Gerçekten bir an tiksinmiştim grup adı verilen zımbırtı tamamen bir yalandı daha önce hiç bir zaman zaten toplu olarak gidildiğini görmemiştim fakat o sabahta tam bir zehir olmuştu bana. Son olarak siz siz olun çevrenizdeki insanları özenle seçin.
Bol pedallar :)

Edit: Arkadaşlar gerçekten bu konu da yorumlarınızı merak ediyorum. Sizin yaptıgınız sürüşler genel olarak nasıl oluyor ? Benim söylediğim gibi mi yoksa daha mı farklı ?

Scudo
Böyle bir grubun içinde hiç olmadım şimdiye kadar, iyi ki de olmamışım. Sinir oldum yazını okuyunca. Yani madem grupsun ne diye yardırıyorsun, neden yardımcı olmuyorsun? Onlarla bisiklet sürülmez zaten! Kendi egoları ile birlikte bisiklet sürüyor onlar. Takmazlar seni. O samsalak motor kullanmaktan bi haber acizlere hiç değinmiyorum bile! Tek çare polis oluyor onlar için..

egosu yüksek insanlar yüzünden gruplar pek çekilmiyor. grupla çıkıyorsanız eğer bu tipleri kendinizden uzaklaştırmanız gerekiyor. o zaman daha keyifli tur yapıyorsunuz.

• Beğen
Tepkiler: Volg ve Erkan24
@Aazam İnsanları anlamak gerçekten çok zor. Hani insan kendi ön yargısını da sürekli geri iteliyor fakat son olan bu olayda gerçekten tak etti. Spor adına hiç bir şey yok sözde grup ben yaşadım başka diğer arkadaşar yaşamasın.

@Ruhpastası Evet evet sanırım öyle ön yargılı olmak istemem ama bisiklete göre de sanki muamele var çok garip gerçekten kapitalizmin verdiği bir haz mıdır yoksa başka bir şey midir anlamam ama adamlar 1-2 milyar dolara araba alıyor karşılaştırmıyor sen 5-6 bine aldıgın bisiklet 7-8 binlik bisikletle insanları küçümseyecek kadar bir davranışa yargılara ve düşüncelere sahip oluyorsun gerçekten ülkemde her şey garip olduğu gibi bisikletçilikte garip daha önceleri solo takılırdım tekrar solo olarak takılmaya devam edeceğim. Gerçekten yazık çok yazık. Şahsen bu duruma oldukça üzüldüm.

Abi en güzel tek basina bir kac kez bende gurup ile ayni sorunlar oldu ya yalniz yada kuzenlerimle biniyorum hem sitres olmuyor insan hem rahat rahat surus oluyor

• Beğen
Tepkiler: Erkan24
@Erkan24 Herkes senin gibi düşünmüyor, dediğin gibi olması için samimi arkadaşlarının olması lazım o grupta. Antreman yapıyor adamlar ayak uydurmak zorundasın. Neden stres oluyorsun ki. Biz 130-150 km lik sürüşler yapıyoruz bu aralar sadece 1 kez mola veriliyor o da 5-10 dakika en fazla. Çağırırken de +4 saat sürüş yapabilen kişiler gelsin deniliyor. Adam triathloncu, başkası zamana karşıcı. Sen şimdi dersen ki beni beklesinler 4 saat yerine 6 saatte tamamlayalım yok öyle bir dünya. Antreman yapılıyor orda yetişemeyen gelmesin mantık. Senin zayıflığın yüzünden adamlar da yavaşlayacak hali yok. Sen kendini geliştirmeye bak sürüşlerde. Yetişirsin elbet bir gün, yetişemesen de gelişirsin o sürüşlerde.

@cagrı2 Sanırım öyle yapacağım insanlar gerçekten çok onursuz çok yüzsüz çok vurgun duymaz diyeceğim sözüm yok.

@Auron Sanchez Güzel abicim olay daha tura başlamadan başıma geldi sorun orda yoksa tempom çoğu kişiden iyi. Olay tempo konusu değil daha çıkmadan önce olay başladı.

• Beğen
Tepkiler: cagrı2 ve Volg
Ben bisiklet surmeyi "rakı" icmeye benzetiyorum.

Ikisi de herkesle yapilmaz.
Ikisinde de yaninda karakterli insanlar olmalidir.
Ikisinin de hazirlik aşamalari vardir.
Ikisi de tam tesekkullu olmalidir.
Ikisi de pahali bir aktivitedir
Ikisini de dozunda birakmalidir.
Ve son olarak,
Ikisi de susuz gitmez...

@Auron Sanchez Hocam ek olarak ekliyim 2km ileride 3 km geride dediğim tur +80 90 kişilik turlar birisi geliyor saat 13:00 da diğeri geliyor 14:00 da ayıp değil mi ? Ben kendi yetişememi yazmıyorum burda benim sorunum üstte yazdım. Diğer arkadaşlar için yazıyorum onlar belki bir sorun oldugunu anlamıyor ama başlarına bir şey gelebilir sonuçta toplu olmak her zaman güçlü olmak demektir bunu da unutmayalım.

İnsanlar ile önceden sürüş hakkında bilgi almak ve ona göre hareket etmekte fayda var. Size uymayan bir durum varsa o topluluğa katılmamak ve tek sürüş yapmak sizin açınızdan en mantıklısı olacaktır.

Bazı guruplar geride kalanları belirli noktalarda beklerler, lastiği patlayana durup hemen yardım ederler, hava şartları ve yorgunluk nedeniyle sık sık su veya ihtiyaç molası veriler. Bazıları ise tam tersi az molalı, ve temponun hiç düşmediği sürüşler yapar, dönüp arkasına bile bakmayabilir.

80-90 kişilik guruplar yerine, samimi olduğunuz ve güvendiğiniz 2-3 kişi olması çok daha iyi olacaktır.

@Erkan24 Onu ben yolda patladı sandım . Bizde de bekleyen olmazdı tabi, yolda patlasa da beklemez kimse. Zaten başlangıçta da ısınma oluyor 30 km her türlü yetişiyor arkadan gelen. Yakın arkadaşların olmadığındandır beklememeleri. Bende ilk turumda 30 km sonra kaybettim adamları, 45 km sonra yakaladım, 20 km sonra tekrar kaybettim diye geçti. Motorsiklet tacizi dediğin gibi sıkıntı olmuş, o onların itliği olmuş. Ben tek başıma çıkıyorum genelde +70 km turlara da şuana kadar bir şeye rasgelmedim, senin şanssızlığın olmuş o da. Her zaman çıkmaz öylesi. Kendi grubunu kendin kur ya da arkadaşlarınla istediğiniz yerde durur, istediğiniz yerde ilerlersiniz. 80-90 kişilik gruplar yazmışsın bir de şimdi 80-90 ı birden duramaz, hiçbiriyle de samimi değilsen zaten hiçbiri gruptan kopupta senle birlikte tek başına sürmek istemez :harika:

@Erdal YILMAZ Abicim insanların sürüş hakkında bir bilgisi olacağını gerçekten sanmıyorum bu yaşadığım olayda 5-6 kişiydik mesala ve molaların azlıgı coklugu tempolunu düşüşklüğü ve yüksekliği illgilide bir problemim yok. Problemim insanların duyarsızlıgı bugün benim başıma gelen yarın başkasının başına gelir. Grup sürüşü dediğin zaman 80 kişi ile gidiyorsan herkesin güvenliğini belli ölçüde alman lazım sen basıp gitmişsin 10 km öteden grubun yarısı 5 km arkanda diğer yarısı 5 km daha arkada böyle iş mi olur ? En arkadaki adamın hislerini düşünebilir musun ? Kim bilir geldiği için ne kadar küfretti yolda ayıp insanlara bisikleti sevdirecek miyiz nefret mi ettireceğiz anlamadım vallahi.

@Auron Sanchez Hiç biriyle samimi değilim demedim elbette belli toplulukta muhabbet ediyoruz ama ooo kanka naber falan diyecek kadar değil demek istediğim. Ayrıca 80-90 kişinin durmasını zaten bahsetmiyorum şahsen yolda ne zaman biri dursa hayırdır bir şey mi var diyen biri oldugum için bu tür davranışlar çok saçma geliyor. Arkadaşlarım dediğim çogunlugun amacını zaten konu başlıgının altında belirttim o amaçlı kişilerle yolda olmamam gerekirmiş neyse bana da ders oldu yorumların için teşekkürler.

@Erkan24

Sürüş bilgisinden kastım, işte tur 100km. olacak, lastiği patlayan başının çaresine baksın, tempolu sürüştür kendine güvenmeyen katılmasın gibi şeyler.

Herkesin veya çevrenizdeki 4-5 kişinin duyarlı olmasını beklemeden, bu duyarlılığı siz kendiniz gösterin. Baktınız ki sürüşten keyif almak yerine rahatsızlık duyuyorsunuz, oradan uzaklaşın ve o etkinliğe katılmayın.

Ben sürüş yaptığım bir çok arkadaşımın lastiği patladığında değiştirmeyi seven, yardım etmediğim zaman rahatsız olan birisiyim. Arkadaşım bana aynı duyarlılıkta yaklaşmıyor diye onu eleştiremem mesela. Herkesin kendi bileceği bir şeydir bu. Bir önceki mesajım da yazdığım gibi, samimiyetine inandığınız güvenilir bir kaç kişi size yeter.

@Erdal YILMAZ Evet bence de kesinlikle söylediğiniz gibi olmalı fakat en azından sorun nedir cümlesini duymak insanı biraz olsun ne bileyim farklı hissettirebilirdi ben sadece bu kısmını yanlış görüyorum yoksa patlak lastiğimin başkasının yapmasını bekliyordum :) Yorumunuz için sizde çok sağolun.

• Beğen
Tepkiler: Çaylak-24
@Erkan24 sizin adınıza üzüldüm anlaşılan sadece adı grubmuş bizim insanlarımız bir garip beraberce yolaçıktığı insanları nasılda hiç merak etmezler...
100 Tane arkadaşın olacağına birtane candan dostun olsun diyorum
Bence iyi bir arkadaş bulup 2 li tur yapsanız bundan iyidir...
Selamlar

Maalesef kotu bir tecrube oldu ben de boyle beklemezdim sadece bir grup boyle degil bir kac tane daha asagi yukari ayni kafadan tipler neyse hata benim en basindan sezmeliymisim. Kesinlikle haklisiniz iki kisiyle tur yapsam cok daha iyi olur. Cok sagolun degerli yorumunuz icin.

@Erkan24

performansa dayalı ekibi bisiklet forumda kurdum,bütün kuralları yazdım,50 km boyunca (dudullu-göçbeyli)etapta durulmayacak idi ,buraya gelene kadar,katılımda bulunacak arkadaşların 30 km düz yolda tempo kesmeden gitmelerini istedim,
nitekim önce ben 2 kişi ile başladım,ve bu 3 kişi bu forumda çok çalıştı,sayı az idi,kurallar sertti,lastiği patlayan anında değiştirecek idi,,diğerleri beklemeyecekti,
giderken mataradan eğimde su içilecekti
kareye bir kişi daha geldi,kurallar uygulandı sayı 6 da sabitlendi,bunları bir amaç dahilinde yaptık ve başardık kartepe istanbuldan araçsız alınacak idi,17 tur yapıldı,

bazı gruplarda örneğin sizin grupta önceden kurallar belli deği ise sonradan toplamak zor olur,perfomans tur ya da en doğru laf idmanı farklıdır,
eğerki bir grupta birileri ben basar giderim arkadakinden bana ne derse olmaz.önceden yapılacak turun ,tüm püf noktaları ve kuralları anlatılır,gezi amaçlı turlara performans anlayış giremez.gezi yapılacak demek basılmayacak anlamındadır,ayrıca kesin olarak gezi amaçlı turlarda lastiği patlayana yardım edilecektir,

gelelim performans idmanlarına öyle bir grup oluşturdukki 50 km basarken erkanı beklemedim,çünki biliyordumki erkan anında lastiğini değiştirip göçbeyliye varacaktı,asla sürtüşme olmadı ekip içinde,
çünki kuralları baştan burada yazdım .

Kudret Kurtcebe Keske öyle olsa tam istedigim gibi bir grup fakat bizde olaylar cok daha farkli olaylarin gelismesi grubun sürüşü tam olarak böyle olmalı bizimki gibi degil. Bakalım bu sene İstanbul a tasinacagim. İnsallah yeni pedaldaslar tanırım. :)

• Beğen
Tepkiler: Çaylak-24
Ben de şehrimdeki grubu bulup onlarla gitmeyi düşünüyordum fakat sanırım vazgeçtim. Ben de biri sorunlu olduğunda durmaktan yana olan biriyim. Grup arkadaşınin lastiğidir cartıdır curtudur eğer grupta kimse benim gibi bekleyip yardım olmayacaksa grup olarak çıkmanın olayı nedir ki ? Hani enerjiden yüzde bilmem kaç tasarruf edip10 km fazla gitmektense, terim kurur ama İNSAN olurum

Geri