Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

Bisikletin kadrosu bir tık sana büyük gibi duruyor ama korkulacak kadar değil. Bundan kaynakli uzanma mesafen fazla. El ve boyun agrisi yapabilir bu durum. Degiştirme gibi bir şansin varsa degiş eğerki yok ise. Gidon bogazini kisaltip gidonuda riser handlebar diye geçen bir gidonla değişirsen sorununa çözüm bulabilirsin. Ayrica sanki seleyide biraz öne alabilirmissin gibi duruyor.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Scudo
Bisikletin kadrosu bir tık sana büyük gibi duruyor. Bundan kaynakli uzanma mesafen fazla. El ve boyun agrisi yapabilir bu durum. Degiştirme gibi bir şansin varsa degiş eğerki yok ise. Gidon bogazini kisaltip gidonuda riser handlebar diye geçen bir gidonla değişirsen sorununa çözüm bulabilirsin. Ayrica sanki seleyide biraz öne alabilirmissin gibi duruyor.
Anladım teşekkür ederim.Çok korkulacak durum yok deyince rahatladım:) Perşembe günü sundu bisiklete gideceğim durumu anlattım. Bir bakalım bizde dediler.bakalım nasıl çözüm sunacaklar.Dediğiniz gibi sadece el ve boynumda ağrı vardı çok şiddetli değil ama. Gerçi gravel bisiklete yeni geçtim daha önce şehir tur bisikleti kullanıyordum. Bu arada 100 kiloyum çok esnek değilim.Bu bisiklette ara kadro yok 55 yada 58 iyice kafam karıştı.

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: mcanerg
mekanik disk olması haricinde güzel bisiklet ama mekanik disk pek konforlu olmuyor :( G0 da claris set varken bunda sora set kullanılmış
hocam sanırım yeni bir model hiç incelemesi yok siz bulabildiniz mi?

hocam sanırım yeni bir model hiç incelemesi yok siz bulabildiniz mi?
canlısını gördüm bizim gruptan 2 arkadaş almış dediğim gibi G0 dan tek farkı sora set kullanılmış olması diğer tüm özellikler aynı

Çok büyük durmuyor aslında. Sadece uzanma mesafesi fazla geliyor muhtelen. Omuzlar ileride ve kol dümdüz. Sele de çok az yukarıda gibi. Bike fit meselesi kişiden kişiye değişiyor ve bir yerden sonra tam bir arap saçına dönüyor. Profesyonel bi bikefit yaptırmak iyi olabilir. Uzanma mesafesini ayarlamak için seleyi öne alabilirsin. Öne aldığın zaman biraz aşağı indirmiş de sayılırsın* aklında olsun. Sürdükçe alışma durumu da var tabii.

Anladım teşekkür ederim.Çok korkulacak durum yok deyince rahatladım:) Perşembe günü sundu bisiklete gideceğim durumu anlattım. Bir bakalım bizde dediler.bakalım nasıl çözüm sunacaklar.Dediğiniz gibi sadece el ve boynumda ağrı vardı çok şiddetli değil ama. Gerçi gravel bisiklete yeni geçtim daha önce şehir tur bisikleti kullanıyordum. Bu arada 100 kiloyum çok esnek değilim.Bu bisiklette ara kadro yok 55 yada 58 iyice kafam karıştı.
Bisikletiniz hayırlı olsun kazasız belasız binin,Sundu bisiklet sahibi Hüsnü beyle tanışma şansınız oldumu bilmiyorum,kendisi oldukça donanımlı ve bisiklet bilgisi üst düzeyde olan biridir,çözüm odaklı sıkıntınızı kesinlikle çözecektir.

Çok büyük durmuyor aslında. Sadece uzanma mesafesi fazla geliyor muhtelen. Omuzlar ileride ve kol dümdüz. Sele de çok az yukarıda gibi. Bike fit meselesi kişiden kişiye değişiyor ve bir yerden sonra tam bir arap saçına dönüyor. Profesyonel bi bikefit yaptırmak iyi olabilir. Uzanma mesafesini ayarlamak için seleyi öne alabilirsin. Öne aldığın zaman biraz aşağı indirmiş de sayılırsın* aklında olsun. Sürdükçe alışma durumu da var tabii.
Anladım çok teşekkür ederim yardımınız için.
Bisikletiniz hayırlı olsun kazasız belasız binin,Sundu bisiklet sahibi Hüsnü beyle tanışma şansınız oldumu bilmiyorum,kendisi oldukça donanımlı ve bisiklet bilgisi üst düzeyde olan biridir,çözüm odaklı sıkıntınızı kesinlikle çözecektir.
Çok teşekkür ederim. Bisikleti alırken Hüsnü Bey ilgilendi sağolsun.

• Beğen
Tepkiler: seko35.50
Anladım çok teşekkür ederim yardımınız için.

Çok teşekkür ederim. Bisikleti alırken Hüsnü Bey ilgilendi sağolsun.
Her seferde tek bir ayar değiştir sadece ve en az 30 dk sür ayarın nasıl hissettirdiğini anlamak için. Yani hem seleyi ileri alıp hem aşağı indirme aynı anda.

Önce seleyi ileri al çünkü kesin ileri almak zorundasın uzanma mesafesini biraz kısaltmak için. En ileri alarak başlayabilirsin hatta. Sonra yarım cm yarım cm geri gelirsin gerekirse.

• Beğen
Tepkiler: Nikolatesla
açı dediğiniz şeyin ismi flare. araştırmak isteyen olursa diye belirtmek istedim. Gidonlar belirli flare göre satılıyor. arazide özellikle inişlerde droplardayken daha konfor sağlıyor. arazide kullanmıyorsanız çok gerekli olmayabilir.

(link)

drop flare kısmından bakabilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: MakRo
açı dediğiniz şeyin ismi flare. araştırmak isteyen olursa diye belirtmek istedim. Gidonlar belirli flare göre satılıyor. arazide özellikle inişlerde droplardayken daha konfor sağlıyor. arazide kullanmıyorsanız çok gerekli olmayabilir.

(link)

drop flare kısmından bakabilirsiniz.
Arazi ile çok işim olmuyor hocam. Genelde asfalt zemin. Ben gravel bisikletlerde o gidon standart diye biliyordum. O yüzden kendi bisikletimde olmadığını görünce konuyu netleştirmek istedim. Bardağın dolu tarafından bakacak olursak düz gidonlu gravel bisikletim var 😅

• Beğen
Tepkiler: by0ne ve mcanerg
Gravel bisikletimde Pro LT 16° flare gidon takılı. Vites kollarını droplara paralel takınca ortaya şöyle acayip bir görüntü çıkıyor.
images.jpeg
Arazide droplardan tutmak verimli olabilir, ancak hoodlar kesinlikle konforlu değil.

Bana göre bu tip bir gidonun en büyük avantajı bikepacking kitinde gidona bağlanan çantaların kollara temasını önlemesi.

Şahsen düz yol gidonunu her zaman ve mekanda tercih ederim.

Her seferde tek bir ayar değiştir sadece ve en az 30 dk sür ayarın nasıl hissettirdiğini anlamak için. Yani hem seleyi ileri alıp hem aşağı indirme aynı anda.

Önce seleyi ileri al çünkü kesin ileri almak zorundasın uzanma mesafesini biraz kısaltmak için. En ileri alarak başlayabilirsin hatta. Sonra yarım cm yarım cm geri gelirsin gerekirse.
Dediğiniz şekilde ilerleyeceğim. Teşekkür ederim.

Hocam bence de sele bir tık yüksek. Selenin hem yükseklik hem de ileri geri ayarı hakkında şöyle video linkleri bırakayım, yardımcı olur diye düşünüyorum.

Gidon bandımı değiştirmek zorundayım bisikletin üzerin de fizik terra gidon bandı vardı başka tavsiyeniz olur mu ?

Şu an Supacaz gidon bandları çok popüler, ince ve yumuşak, bir dönem ben de kullandım. Şu an Brooksun deri olmayanını kullanıyorum kalın, uzun sürüşlerde çok rahat ettiren ve dayanıklı bir band kesinlikle öneririm, tek dezavantajı belki kalın olması olabilir.

• Beğen
Tepkiler: areklim
Şu an Supacaz gidon bandları çok popüler, ince ve yumuşak, bir dönem ben de kullandım. Şu an Brooksun deri olmayanını kullanıyorum kalın, uzun sürüşlerde çok rahat ettiren ve dayanıklı bir band kesinlikle öneririm, tek dezavantajı belki kalın olması olabilir.

brooks mikro fiber olanı mı ?

Cambium rubber diye geçiyor, bayağı dayanıklı ve rahat, ilk başta deri olanını almayı düşünmüştüm ama bakımı vs uğraşmak zor diye düşündüm.

• Beğen
Tepkiler: areklim
Gidon bandımı değiştirmek zorundayım bisikletin üzerin de fizik terra gidon bandı vardı başka tavsiyeniz olur mu ?
Pro race comfort bant kullanıyorum. Dayanıklı, tutuşu konforlu, kaydırmayan bir bant arıyorsanız tavsiye ederim.

Daha önce FSA Powertouch kullanıyordum. Sattığım bisikletin üzerinde gitti, yenisini de bulamadım. İçinde jel olduğu için özellikle bozuk zeminlerde konforu artırmak için tercih edilebilir.

• Beğen
Tepkiler: areklim ve MakRo
Aliexpress modelleri de oldukça başarılı. Ben taba rengi delikli bir model kullanıyorum. Daha önce İrfan hocam da memnun olduğunu dile getirmişti. Yaklaşık bir yıldır kullanıyorum. Eskime veya yıpranma ibaresi göremiyorum. Bandın altındaki Selle italia markalı jel pedlerden dolayı yumuşacık ve eli dolduran bir hissiyatı var. O pedler olmasa bu kadar konforlu olmazdı sanırım. Koku yapmıyor, tutuş hisleri güzel. Tıpaları daha hiç çıkmadı. Sanırım bir gidon bandını daha fazla açıdan değerlendiremezdim :) Ben 10/10 veriyorum. Eksi verecek bir yanını bulamadım. Aldığımda fiyatı da çok uygundu.

1000085487.jpg

Geri