Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

teşekkürler, gidon boğazını çıkarıp ölçtükten sonra yeni gidon boğazı yükseltici almam gerekiyor yani doğru mu anladım? Son olarak bisikleti takaslayabilir miyim üstüne bi miktar verip daha doğru bi bisiklet alabileceğim bir yer var mı bildiğiniz?

Scudo
teşekkürler, gidon boğazını çıkarıp ölçtükten sonra yeni gidon boğazı yükseltici almam gerekiyor yani doğru mu anladım? Son olarak bisikleti takaslayabilir miyim üstüne bi miktar verip daha doğru bi bisiklet alabileceğim bir yer var mı bildiğiniz?
Gidon boğazının kendisini daha uzun versiyonu ile değişim yapmalısınız. Gidonu yükseltmeyin.

Kadronun size bir tık büyük olma durumu varsa eğer bu şekilde kurup vermiş olabilirler.
evet bir tık büyük kadro bana 46 kadro uygun ama saolsun carraro 48 kadro üretmiş alttayken kullanırken zorlanıyordum şimdi kendi bisikletçime alta aldırdım spacerları daha rahat kullanmaya başladım daha az eğilmem gerekiyor

evet bir tık büyük kadro bana 46 kadro uygun ama saolsun carraro 48 kadro üretmiş alttayken kullanırken zorlanıyordum şimdi kendi bisikletçime alta aldırdım spacerları daha rahat kullanmaya başladım daha az eğilmem gerekiyor
Şöyle ki gravel bisikleti zaten nispeten de olsa "eğilmek" için kullanıyoruz. Agresif sürmeniz gerekiyor.
dik pozisyonda biraz yol yaptıktan sonra selenin ne kadar rahatsız ettiğini göreceksiniz. Bir anda gidonu en alt pozisyona indirmeseniz bile zamanla adım adım spacerları üste almanızı, vücudunuzu bu pozisyona uyarlamaya çalışmanızı tavsiye ederim.

Benim kullandığım kadronun boy alt sınırını 1.73 olarak belirlemiş üretici. Benim boyumsa bisiklet ayakkabısıyla 1.78 falan. Ben 3 spacer'ı gidonun üzerine aldım örneğin. 1.80 civarı olsaydım belki hiç ihtiyaç duymayacak gidonu en üstte kullanacaktım.

Tabi bütün bunları söylerken sırt ve karın kaslarının yapısı çok önemli rol oynuyor.
Bisiklet üzerinde konfor/performans oranıyla herkesin kendine özgü optimum bir eğilme açısı var bunu yakalamak gerek.

Bu arada uzanma mesafenizden bahsetmemişsiniz, bisiklet üzerinde hoodlardan tutarken yan profilden bir fotoğraf paylaşırsanız kadronun size uygunluğuyla ilgili daha fazla yorum yapılabilir.

Yan profilden birde ben atayım foto :) gidon boğazını ters çevirsem mi diye düşünüyorum

@Samet M. Sizin kadro kac

Yan profilden birde ben atayım foto :) gidon boğazını ters çevirsem mi diye düşünüyorum

@Samet M. Sizin kadro kac
Kadro boyunu baz almamak gerek markadan markaya değişebilir. Kişi ölçüleri de aynı şekilde. Aynı boya sahip iki kişiden birinin üst bedeni 4 cm uzunsa aynı kadro bisiklet aynı şekilde uyumlu denemiyor.
Bunun yerine kadro geometrisine hatta gidon boğazı ve gidon ölçülerine bir bütün olarak bakarak kendi vücudumuza en uygun kadroyu kullanmak gerek.

Benim kadronun sele borusu 50cm, ancak üst boru aynı uzunlukta kalsaydı ve yalnızca sele borusunu 2cm kısaltarak üretilmiş bir kadro kullansaydım fark eden tek şey sele borusunun oturma borusundan 2cm daha yukarıda kullanılması olurdu.

İşte bu karmaşayı ortadan kaldırmak adına bike fit yapılıp en uygun kadro ölçüleri çıkarılıyor ve ona göre bisiklet tercih ediliyor.
Bizimki sonradan ev yapımı bike fit.

Merhaba arkadaşlar, kaza sonucu corelli goat bisikletimin ön yaprağı bir miktar yamuldu 😔 hafiften 8 çiziyor ve aktarıcıya sürtüp ses çıkartıyor.değiştirmeyi düşünüyorum ama fiyatı tuzlu geldi, düzeltme veya tamir olanağı var mıdır sizce

Merhaba arkadaşlar, kaza sonucu corelli goat bisikletimin ön yaprağı bir miktar yamuldu 😔 hafiften 8 çiziyor ve aktarıcıya sürtüp ses çıkartıyor. değiştirmem mi gerek yoksa düzeltme yolu var mıdır?

Kesin bunu paylaştıktan sonra olmuştur. 🧿
Şununla düzeltilebilir: (link) / bu aleti bulunduran bir yer düzeltebilir.
Sadece dişli de değiştirilebilir: (link)

selam arkadaşlar, ikinci el (2018 model) triban 500 s kadro bisiklet alarak aranıza katıldım. Çoğunlukla asfaltta yol yapmak için ara sıra yol dışına çıkmak için uygun lastik arıyorum. uygun fiyatlı lastik önerir misiniz? başka gerekli şeyler önerebilirseniz sevinirim.

Michelin protek cross max 700x40 kullanıyorum tekerin patlama konusunda endişeli isen bu lastiği kesinlikle öneririm

Merhabalar
Shimano Rs 171 jant seti Carraro Gravel G2 ile uyumlu kullanılabilir mi?
Dönüştürücü ile tabii ki.

(link)

Merhabalar
Shimano Rs 171 jant seti Carraro Gravel G2 ile uyumlu kullanılabilir mi?

(link)
Onu bilmiyorum ama ben gravel i bırakmayı düşünüyorum daha önce böyle bir set yapmıştım kullanmasi da baya keyifliydi.
(link)

Bisikletimi satmaya karar verdim. G2
Tekrar yol bisikletine geçmeye karar verdim. Burada yer yer paylaşımlarım olmuştu görenler vardır. Sürüş kayıtlarım mevcut çoğu trainer de zaten. Forumdan biri alırsa az biraz yardımcı olurum.

(link)

İşe gidiş geliş için Gravel uygun mu. Bazen yollar yamalı falan olabiliyor ama genel olarak asfalt. Hem yokuş performansı için daha rahat olmasını istiyorum hem de gerektiğinde bagaj falan ekleyip rahat gidip gelmek için. Carraro G2 düşünüyorum.

Yıllardır Bianchi SLR 200 Yol bisikleti kullanıyorum. Jant setini falan değiştirmiştim, akıcılığını seviyorum yol bisikletinin. Acaba tekrar MTB'ye dönmüş gibi mi olurum. Aşırı fark ediyor mu standart jant ve standart lastikleriyle. Bir de elimdeki RS 11 jant setini buna uyarlayabilir miyim yoksa V fren ve disk fren jant seti farklı özelliklerde mi olmalı.

• Beğen
Tepkiler: Burak Altaç
İşe gidiş geliş için Gravel uygun mu. Bazen yollar yamalı falan olabiliyor ama genel olarak asfalt. Hem yokuş performansı için daha rahat olmasını istiyorum hem de gerektiğinde bagaj falan ekleyip rahat gidip gelmek için. Carraro G2 düşünüyorum.

Yıllardır Bianchi SLR 200 Yol bisikleti kullanıyorum. Jant setini falan değiştirmiştim, akıcılığını seviyorum yol bisikletinin. Acaba tekrar MTB'ye dönmüş gibi mi olurum. Aşırı fark ediyor mu standart jant ve standart lastikleriyle. Bir de elimdeki RS 11 jant setini buna uyarlayabilir miyim yoksa V fren ve disk fren jant seti farklı özelliklerde mi olmalı.

1- Gravel bisikleti işe gidip gelmek için ve çok daha fazlası için kullanabilirsiniz.
2- Yamalı yol ve asfalt için illa gravel ihtiyacı yok. 25-28mm yol lastiği takılı bir yol bisikleti de gayet iyi iş görür.
3- Gravel lastiği asfalt zeminde pek keyif vermez, hele iyi bir yol lastiği ile kıyas kabul etmez. Asfaltta arazi aracı kullanmaktan çok farklı değildir.
4- Gravel bisikletlerin hemen tamamı disk fren sistemi kullanır. Elinizdeki RS11'e disk fren göbeği uydurmaya çalışmak ise pek anlamlı değil.
5- Gravel bisikletler doğaları gereği bir yol bisikletinden daha büyük darbe ve zorlamalara maruz kalırlar, bu nedenle genelde daha ağırdırlar.

Sonuç: Bir gravel bisiklet de işinizi görür ancak aynı bütçe ile benzer donanımda daha hafif bir yol bisikleti alabiliyorsanız size daha uygun.

MTB kadar hantal olmaz ama yol bisikleti kadar hızlı da olmaz. Bende hem yol, hem de gravel var. Grael , Mercedes S-class konforu sağlıyor dersek, yol bisikleti de süper spor otomobil hızı sağlıyor ama konforu eksik.

g2 üzerinde gelem sele 15 cm genişliğinde. seleden kaynaklı mı yoksa genişliğinden mi bilmiyorum ama rahat edememiştim. şuan kullandığım selede (link) ama 14cm genişliğinde(14 cm den sanki bi kaç mm kısa ama 13.5 da değil) ve rahat . yedek sele alacağım şuradaki (link)acaba rahatsız ederler mi beni. 2-3 karton buldum ama bi türlü ölçemedim kemiklerin mesafesini. AE den sele alıp memnun kalan var ise onada bakabilirim fiyat olarak max 450 500 civarına çıkacağım

3 tane seçenek arasında kaldım riske girmeyip aynı seleden mi alsam yoksa diğer ikisini mi denesem. sonuncu gravel bisiklete uygun olur mu acaba yoldan biraz daha az eğiliyoruz.
B tipi siyah olan
(link)
-
(link)
-
(link)

edit: riske girmedim 2. sıradakini aldım zaten aynısı var bende. açıklamada 137 diğer kısımda 145 diyor notta ekledim fiyatıda iyi kötü çıkarsa en azından fazla üzülmem

Son düzenleme:
  • Beğen
Tepkiler: bilaltuna
Hayırlı olsun
Graveller arasında en beğendiğim vites aralığına sahip bisiklet . Her yola gelir.
Bu arada selesi orijinali mi?

Hayırlı olsun
Graveller arasında en beğendiğim vites aralığına sahip bisiklet . Her yola gelir.
Bu arada selesi orijinali mi?
Teşekkür ederim,
Selesi orjinal, biraz sert, zamanla alışırım sanırım, decathlonun jelli taytı ile sele biraz daha katlanılabilir oluyor.
Bisikletin vites aralıkları çok geniş, hız içinde tırmanış içinde iyi bir kombinasyonu var.
Frenler harika, tek parmakla bile kontrol edilebiliyor.
Kullandıkça izlenimlerimi yazarım.

• Beğen
Tepkiler: nhtpkl
geçen hafta bileklerimde ağrı oluştu. kadronun bana uygun olduğunu düşünüyorum. muhtemelen tutuşumdan kaynaklı oldu ağrılar ama ara sıra oluyor sadece geçen hafta biraz fazla oldu ve ara verdim 5-6 gün. sizce tutuşta gidonda vs. de bi sorun var mı?

dirseklerimi galiba biraz az kırdım bu fotolarda duvara yaslandığım için birazda

Dosyalar

• WhatsApp Image 2022-06-07 at 15.37.16(1).jpeg
    WhatsApp Image 2022-06-07 at 15.37.16(1).jpeg
    89,7 KB · Okunma: 144
  • WhatsApp Image 2022-06-07 at 15.37.16(2).jpeg
    WhatsApp Image 2022-06-07 at 15.37.16(2).jpeg
    103,7 KB · Okunma: 142
  • WhatsApp Image 2022-06-07 at 15.37.16.jpeg
    WhatsApp Image 2022-06-07 at 15.37.16.jpeg
    74,9 KB · Okunma: 128
  • WhatsApp Image 2022-06-07 at 15.37.17(1).jpeg
    WhatsApp Image 2022-06-07 at 15.37.17(1).jpeg
    109,7 KB · Okunma: 124
  • WhatsApp Image 2022-06-07 at 15.37.17.jpeg
    WhatsApp Image 2022-06-07 at 15.37.17.jpeg
    98,1 KB · Okunma: 112
geçen hafta bileklerimde ağrı oluştu. kadronun bana uygun olduğunu düşünüyorum. muhtemelen tutuşumdan kaynaklı oldu ağrılar ama ara sıra oluyor sadece geçen hafta biraz fazla oldu ve ara verdim 5-6 gün. sizce tutuşta gidonda vs. de bi sorun var mı?

dirseklerimi galiba biraz az kırdım bu fotolarda duvara yaslandığım için birazda
Elde ise bir süredir binmiyorsanız zayıf kalmış olabilir arada bana da oluyor. Ayakta ise sele yüksekliği ya da kalin pozisyonu ile alakalı olabilir.

Gidonu yere paralel gibi gördüm ama değilse o da yapabilir.

Geri