Scudo Sports

Gravel bisiklet sayfası

Düşük bütçeye araziye girmek isteyenler için Mosso Monza serisi yeni renkleri aynı donanımla devam ediyor. UCI onaylı olup olmadığı belli olmadığı için lastik kalınlığı hakkında bir fikir edinemiyoruz maalesef.

(link)

Scudo
@mariokaldato

image.jpg

Örnekte görüldüğü gibi Fx serisine drop takan çok. Herşeyden önce işte oldu diyeceğim birşey yapacağım kısmetse.

@Alp Tigin Tengrikut

Barendshifter vites kollari bulmak cok ama cok zor ben buldum ama anam agladi bulana kadar

@mariokaldato
İsterse maykıl kros olsun abi. Bu fiyata alırım ben bundan bir tane :)

• Beğen
Tepkiler: Şeffaf
@mariokaldato

Aka kullanışlı mı peki bu Barendshifter dediğin mekanizma? Zor bulunduysa fiyatı da tuzlu olsa gerek..

Üstat bu maykıl'larda sağ fren ön fren. Yani ters.
@slckats

• Beğen
Tepkiler: slckats
@Alp Tigin Tengrikut

Barend shifter yapma. Biraz tuzlu olacak ama yaptın mı sti kol tak.Benim yaptığım dönüşüm aşağıda.

185988

@Şeffaf
Fotoğrafta öyle gözüküyor sanki. Yani ben hiç ters fren sistemi görmedim. Varsa arkadaşlardan gören aydınlatsın bizi :)

@MUSA Ç.

Koyduğum görsel temsiliydi. Ben Drop üzerinde Sti var deyip fazla detaylıca bakmadım. Barendshifter gördüğüm kadarıyla yaygın değil ve parça sıkıntısı yapacak cinsten. Cumhur aka öyle uygun görmüş güzel de olmuş ama ben maliyeti münkün oldukça azatlmaya çalışacağım. Uygun fiyata temiz 2. el tercihim olacak.

@altundalbugra
uci onaylı olmasa bile gidon boğaz seti, jant seti, lastikler hep 2. sınıf malzeme. bir de sora set kullanmışlar. 3900 ₺ verilmez bu bisiklete

şöyle bir liste vardı geçenlerde görmüştüm. Tabi bu listedeki bisikletleri ülkemizde bulmak neredeyse imkansız gibi duruyor.
(link)

• Beğen
Tepkiler: C.Biberci
@Alp Tigin Tengrikut
Cok kullanisli bro . Harika hatta ben cok memnunum 9 lu mtb sisteminde kullaniyorum su an . Bi dugmeyi cevjriyorsun yol donanımi ile de calisiyor

185998

@mariokaldato
42 cm Drpbar sana uyar demişsin. Boy uzun fakat omuzla orantılı olmuyor mu bu dropbar? Benim omuzlar 50 cm. 42 cm genişlik uzun turda rahatsız eder mi?

@Alp Tigin Tengrikut
42 cm dar olur. Herşeyden önce bunun bir yarış bisikleti olmadığını düşünerek hareket et. Bunu hızlı giden bir tur bisikleti gibi düşün. Dar gidon ölçüsü senin bisikleti kontrol edebilme becerini (bisikleti sağa sola yatırma, inişlerde ve yüksek hızlarda yüklüyken manevra yapabilme) kısıtlar.

@Alp Tigin Tengrikut
Hayir bro ben 42 cm olur demedim. 44 cm daha uygun olur demistim.
Barend shifter kullanmayacagim dersen butun cekis sistemini yol bisikleti sistemi yapnak zorundasin

@Alp Tigin Tengrikut

50cm, omuz genişliği için çok istisnai bir değer, o yüzden yanlış ölçtüğünüzü tahmin ediyorum. Omuzlarınızı dıştan değil, eklemlerden ölçmelisiniz. Bunu tek başınıza yapmanızın en kolay yolu, ellerinizi avuç içleri birbirine bakacak şekilde uzatabileceğiniz en uzak noktaya uzatıp (yani kollar paralel olacak) elleriniz arasındaki uzaklığı ölçmek.

@mariokaldato
yol bisikleti sistemi olarak sadece vites - fren kollarını alsa yeterli olacaktır her halde. Çünkü bazı bisikletlerde mtb rublesi ve aktarıcısı kullanılıp, yol bisikleti kolları kullanıyor.
(micro shift miydi neyi bir türlü aklıma gelmedi )
mesela linkteki bisiklet gibi
(link)
(link)
birde şu alttaki fotoğraftaki gibi vites sistemleri var.

Dosyalar

• Gevenalle-GX-Camo-side.jpg
    Gevenalle-GX-Camo-side.jpg
    227 KB · Okunma: 33
  • Trek-Crockett-Gearminded-Adventure-Bike-12.jpeg
    Trek-Crockett-Gearminded-Adventure-Bike-12.jpeg
    423,3 KB · Okunma: 32
@MakRo

Yok abisi olmuyor malesef

@mariokaldato
Yani şimdi bu adamın yaptığı gibi xt m8000 aktarıcı ile, ultegra fren-vites kollarını kombine edip çalıştıramıyor muyum ? Eğer öyleyse sram apex yada rival set almak daha mantıklı gibi duruyor. 11-42t kaset olan çoğu fabrikasyon bisiklette öyle bir set var yada @ippon Burak Abinin bisikletindeki gibi bir set yapmak lazım.
(link)
186199

@MakRo
Aslinda bana.kalsa hepsi hepsini calistirsin isterim. Ama hayin zalım dij gucler ve amarihan oyunlari buna musade etmiyor. @Ziya bu cekme oranlarini dengeleyen aparatlar var demisti ama bilmiyorum nedir mesele

• Beğen
Tepkiler: Ozicu ve MakRo
Geri