Scudo Sports

Gözlük şart mıdır?

spor yaparken gözlük şart aslında sadece spor yapanken değil. Günlük hayattada takılması gereken bir araçtır. Türkiye'de sadece yaz aylarında takılan kültürü almış başını idiyor ama gözlük kışın güneşli havalarda takılabilir. özellikle kayak merkezlerinde düzenli tatil yapan kişiler güneş gözlüğü katarlar çünkü kar'da insanın gözünü yormakta bu yüzden bütün optimetris ve optisyenler kışın güneş gözlüğü kullanımı onaylamaktatır.

Scudo
göz yaşarmasına birrebir kullanılmalı ama doğrusunu söylemeli ki ben de takmıyorum

arkadaşlar benim sağ gözde 3, sol gözde 3.5 miyop, ve 0.75 astigmat var.dolayısıyla normal gözlük kullanıyorum.bisiklet gözlüğü kullanmasam olurmu?
eğer olmaz diyorsanız bu derecelere göre bir bisiklet gözlüğü almak ve camını yaptırmak bana kaça patlar?

@Mehmet Ertuğrul001

Ben lens kullanıyorum genelde bazen numaralı gözlüklerimi takıyorum yandan çok şiddetli rüzgar yemedikten sonra diğer gözlükler gibi iş görüyor.

Gözlük çok önemli!!! Geçenlerde hızlı şekilde yokuş aşağı inerken birçoğumuzun başına gelmiştir bir böcek çarptı gözlüğün sol camına görüş nerdeyse %80 azaldı resmen cama çarpıp paramparça oldu gözlük olmasa göze çarpacaktı belki dengeyi kaybedecek düşecektim gözlük bisiklet sürerken olmazsa olmazlardan biri olmalı.

rüzgarda sulanmayı, ormanda sürerken çalı çırpı ve ağaç dallarını, güneşte uv ışınlarını, gece uygun olanlarla farların parlamasını, eğer hatunları kesecekseniz gözbebeklerinizin çizdiği kavislerin gözükmesini, her hangi bir yokda sinek böcek ve arı gibi uçan cisimlerin göze girmesini önler.
ha gerekli midir? evet. şart mıdır? evet. numaralı gözlük kullanıyorsanızbenim gibi loubsol gibi markaların çözümleri de vardır. Delta da getirmiştir benzer numaralı gözlük camı takılan adaptörlü gözlüklerden.

• Beğen
Tepkiler: Burak/
@Mehmet Ertuğrul001

Lens takarsın üstünede istediğin model bisiklet gözlüğünü geçirirsin olur biter. kısa ve öz ama bunun için önce doktora git bi lens reçetesi yazdır.herkesin göz yapısı lens kullanmaya müsait olmuyor çünkü Örnek ben...:D

@Serdar Emre ACAR

katılıyorum, özellikle soğuk havalarda gözlüksüz sürmek işkence haline gelebilir.

@Ünal Altay

Bence gözlük çok önemli.
Özellikle yazın, börtü böceğin çok uçuştuğu zamanlarda kesinlikle takmak gerekir.
Geçen yaz, bir gezide, gözlüğümün tam orta-üst kısmına devasa bir kanatlı çekirge çarpmıştı. resmen taş çarpmış gibi oldu! hızımız 35-40km olmasına rağmen, küçük bir leke bile oluştu gözlük camında. O hayvancağız gözüme çarpsaydı kim bilir ne olurdu :(
O gün bugündür, özellikle şehir dışına çıkacaksam mutlaka takıyorum gözlüğümü.
KASK + GÖZLÜK + ELDİVEN!

• Beğen
Tepkiler: AHMET67
isteyen herkese lens ve gözlük hakkında dilediği bilgiyi ve fiyatı verebilirim.

• Beğen
@Serden Us

Ben de aynı sorunu yaşıyorum, ama ben günlük optik gözlüğümü kullanıyorum, yani arkasına hava girmesini engelleyen bir gözlük olmadığı için dışarı verdiğim nefesin buharı arkasına yapışıyor. Bisiklet ve spor mağazalarında kışlık gözlükler satılıyor, kayakçıların kullandığına benzer, kenarındaki şerit ya da lastikle yüze yapışan, üzerinde havalandırma kanalı olan, kesin çözüm bu gibi görünüyor. Yine benzer mağazalarda satılan sportif gözlükler var, günlük gözlüklerden farklı olarak yüze oturur şekilde kavisli. 3M'in şeffaf gözlüğünü aldım, kullanmak için lens takmam gerekiyor (lens olmadan kullanırsam yolu ve özellikle mazgalları gözden kaçırabilirim). Yüze oturan şeklinden ötürü ağızdan gelen buhardan daha az etkileniyor, ama bu sefer de gözden gelen buhar dışarı zor çıktığı için kar maskesi ağzımı kapatmasa da buhulanıyor. Hızlı giderken hava dolaşımından ötürü bu azalsa da, mesela kırmızı ışıkta beklerken camlar buhulanıyor. Bu yönü çok sıkıntı verdi bana, neredeyse yolu göremez oldum. Geriye kayakta kullanılanlara benzeyen kışlık gözlükleri kullanmak kalıyor sanırım.

• Beğen
Tepkiler: S26
Bu arada, şunu da belirtmek isterim, alıp kullandığım şeffaf bisiklet gözlüğü yüksek hızlarda optik gözlüğümden çok daha iyi iş görüyor. Hızlanınca günlük gözlüğüme rağmen gözlerim yaşarıyor ve bazen önümü göremez duruma geliyorum, bisiklet gözlüğünde böyle bir durum ortaya çıkmıyor.

şarttır özellikle kırsal alanda sürüyorsanız gözünüze mucuk girebiliyor.özellikle adanada başıma çok geliyor yaz aylarında :D

şart olmazmı gözlük yolda giderken araç tekerleginden fırlayan bir taş gözlüğüme geldi olmasaydı gözlük fena olabilirdi. bence şart rüzgar içinde.

bisiklet kullanırken gözlük takmamak .....bırakın böcekti......gözyaşıydı....taştı ...vs...en önemlisi göz sağlığınız için şarttır....çünkü eğer mevsim yaz ise.....gözleriniz sürüş sırasında, gereğinden fazla sıcak havaya maruz kalacağı için ..................kuruyarak dış etkenlerin...en küçük toz partiküllerinin dahi retina üzerinde çizilmeler yaparak gelecekte sonucunu tahmin edemiyeceğimiz kötü sonuçları doğurur...bu durumda göze kaçan bir şeyi ovuşturmak ise daha kötüsünü hazırlar.....diğer yandan ise... aşırı sıcakla kuruyan göz damarları gereğinden fazla genleşirler.....tam aksi olarakta kış aylarında tam tersi olarak gereğinden fazla damarlar büzülerek ..gelecekte göz tansiyonuna zemin hazırlayabilir............marka gözlükler konusunda sizlerin zevklerine karışamıyacağım ama eğer konu kaliteli optik ise persol , serengetti gibi firmaların ürünlerini tavsiye edeceğim sizlere....eğer bu konuda fazla bir meblağ vermek istemiyorsanız ...bu konuyu paylaşabileceğiniz bir dost gözlük firmasına danışarak hoşunuza giden bir ucuz çereçeveye kaliteli bir güneş gözlük camı seçimi konusunda yardım alabilirsiniz...

@mustafa şükrü yıldırım

arkadaşım 3m gözlügünüzü kullandıkdan sonra bir görme bulanıklıgı yaşıyorsan o gözlügü birdaha kullanma onda odak oluşumu var buda senin gözünü bozacak önce bir göz doktoruna git bir baktır görme bozuklugun varmı varsa önerdigi gözlük numarasından bir tanede bisiklet gözlügünün çerçevesine yaptır

• Beğen
Tepkiler: Dizdar MERT
@Burak Paç

arkadaşım bugu önleyici spreyler var çokda ucuz bir kere uygula bir kaç hafta gidiyor tabi sıksık silmiyorsan tekrar tekrar uygulanabilir

nacizane tavsiyem şehirler arası yola çıkıyorsanız mutlaka gözlük kullanın.
gerçekten gerekli.

• Beğen
Bence her zaman takılmalı. Şahsen gözlüğüm yok fakat geçenlerde hızla bir yokuştan inerken gözüme uçan birşey girdi sinek gibi. Zor kurtuldum park halindeki bir araca çarpmaktan. Ve gözlük almaya karar verdim..

Geri