Scudo Sports

***Gökova Pedallarımın Altında (GPA) 2007***

Scudo
GPA’ dan bana kalanlar

Bisikleti yaşamaya benzetirim,
Yaşam dümdüz olmadığı gibi
Bisiklette düz yolda gitmek değildir;
Rampaları çıkarken zorlu anlarda aldığınız yardımları unut(a)mazsınız,
Rampaların ardında inişler vardır,
Zorlukların ödülleri,
Sabrın yanında umut…

İnsanın kendiyle baş başa kalışı
Kendine yolculuğu vardır.
Kendini keşfe başlar
Sınırlarını zorladıkça , sınırlarını aşmanın şaşkınlığını yaşar
Gururunu,
Kendine hayranlığı vardır,
Yaşamın içine karışmanın coşkusu…

Tüm bunların yanında ve belki de ötesinde
GPA’ da biz birlikte olmanın gücünü ve hazzını yaşadık
Kısaca ,
Hem ağaçtık tek başımıza
Hem de ormandık güçlü ve bir arada…

GPA ‘dan bana yaşamın boyunca “unutulmazdı” diyeceğim 4 gün kaldı
Sıcacık “dost yüzler”
Bisikletli bir yaşam için “kocaman bir ümit”…

Bir yanda;
Kavrulmuş
Hayalet ormanlardan geçerken
tek başına alevlere direnmiş, öksüz ağaçları gördüğümde
GPA nın en zor anlarını yaşadım,
Bir yanda ;
Bodrum’a hiçbir zaman bizim kadar kalabalık , doğa dostu bir gurubun
eskorttla girmediğini düşünüp
Tarifsiz bir gurur yaşadım.

Fotoğraf karelerine o büyük topluluğu sığdırmaya çalışırken makineler,
Bir araya geldikçe çoğalışımızı izledim…
Tüm bisiklet dostlarına
bu 4 gün içindeki dostlukları, sıcak tebessümleri ve destekleri için
bizi yalnız bırakmayıp geldikleri , bizi çoğalttıkları için teşekkür ediyorum
Şimdiden hepinizi özledim...
Görüşmek üzere…
Dilek BULUT

HAYAT BİSİKLETE BİNMEK GİBİDİR. PEDALI ÇEVİRMEYE DEVAM ETTİĞİNİZ SÜRECE DÜŞMEZSİNİZ.
CLAUDE PEPPEER

@oktay tiryakioğlu

Vaaaaaaaaay Oktay sen ne kadar hassssasımışıııııın da haberimiz yokmuş heheheheheheh... :D Görseydim ağlarken dalgamı geçerdim, hadi elimden kurtuldun bu seferlik... :p

Biz de seninle tanışmaktan mutluluk duyduk... O videoları bi yollama o zaman gazabımı görürsün sen hehehe o kadar konuşturdun bari bi işe yarasın hehehe...

arkadaşlar merhaba ...
öncelikle gpa yı organize eden bu buluşmanın sağlanmasında emeği olan tüm birey,kurum ve kuruluşlara teşekkürlerimi sunarım..
biz istanbul ekibi olarak bugun memlekete ayak bastık..
tur sonrası yaptığımız planlarla sırasıyla dalyan,iz tuzu, göcek, ve buradan da fethiye'ye ulaştık..3 günlük keyiflli bir yolculuğun ardından fethiyedeydik.
istanbul grubunun bir ferdi olarak herkese selamlarımı saygılarımı gönderiyorum..

@precipice

Sevgili ramazan...
GPA'da ve GPA sonrasında bölgemizi pedallarınızla renklendirdiğiniz, şenlendirdiğiniz için şahsım adıma teşekkürlerimi sunarım. Pedalla yada pedalsız sizleri buralarda görmek bizler için mutluluk kaynağıdır... Marmarise her zaman beklerim, burada bir evinizin ve dostunuzun olduğunu unutmayınn...

Ya arkadaşlar ben biR türlü unutamıyorum bu geziyi. Her gün aklımda geçirdiğimiz o güzel anlar. Herkeste aynı etkiyi yarattı zannedersem :) Fakat şu da var; insanın en büyük hazinesi bence sevdikleri ile yaşamış olduğu güzel anılardır. Sıkıldığı, üzüldüğü zaman insan bu güzen anları ve anılarını hatırlarsa rahatlar, hayata daha sıkı bağlanır. Bir gün ebediyete intikal ettiğimizde de beraberimizde götüreceğimiz, yat, kat, mevki, makam, para, pul değil işte bu güzel anılardır, paylaştığımız sevgidir. Bana göre bu ve bunun gibi organizasyonlar bu nedenle önemlidir. Tekrar herkese teşekkürler.

Sevgi ve saygılarımla

MFG(+)
MOTİVATÖR

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Mumcu
@hypromellose

teşekkür ederim tolga..bizim içinde çok güzel oldu turun uzaması..planlarımız içindeydi..artık seneye bile planlarımız var fethiye sonrası .bakalım inşallah dileklerimizi gerçekleştirerbiliriz...yollarınız manzaranız doğanız çok güzel...tatlı su kaynağının çok az olması sadece minik bi eksiklik ..ama bu kadar güzel doğa muğlaya verilmişken daha fazlasını istemek bencillik olur.
oralarda çok değerli dostlarımız arkadaşlarımız oldu ..öyle kazındı ki belleğimize inanın unutulacak gibi değil..bir sürü arkadaşımızın olduğunu hiç unutmayacağız tekrar teşekkür ederim...sizler de hiç unutmayın istanbulda bizler varız..

Sevgili Ali Aktaş Sevgiler karşılıklıdır, oradaki arkadaşlar kim kimi sevmediki. Oradaki kaynaşma sevgi,tebessümleri yaşayanlar bilir . O ne güzel toplulıuktu,Yaşım itibariyle ve sizlerle o tırmanışlarda aşık atmam , bana yan yana pedal basarken iltifat eden sohbet etmeye yanıma gelen PEDAL DOSTLARIMA İÇTEN TEŞEKKÜRLERİMİ SUNARIM..

Bu kadar tanındığıma ve sevildiğime Bisiklet sporuna , Bisiklet Forum yöneticilerine, bisiklet dostlarıma borçluyum.

Bizleri bir araya büyük fedakarlılarla yorularak getiren Oganizasyon komitesinin değerli üyelerine bir kere daha TEŞEKKÜRLER. TEŞEKKÜRLER..

Daha yaşadığımız güzel dört günün anıları, yüzlerce fotoğrafları yayınlanacak keyifler bir kez daha hatırlanacak. Bütün pedal dostlarıma,
S e v g i l e r..

@necod

Sevgili dostlarım, herhalde GPA ya katılan katılımcılar içerisinde tura içi en buruk olarak başlayan bendim. Oğlum Ata Ege ilkokul 1. sınıfa yeni başlamış ve beni bu tura göndermemek için bütün acıtasyonları bana uygulamıştı. Aklım oğlumda, yüreğim ise tura katılacak güzel insanlarla en büyük hayalimi gerçekleştirmek için çarpıyordu. Oğlumun tüm acıtasyonlarını berteraf ederek 23 Ekim gecesi otobüsle Akyaka’ ya hareket ettim. Sabah yağmurla kucakladı bizi Akyaka. Bursa’dan dostum İbrahim (dagci_gezgin) ile buluşup Pazar yerinde bolca gözleme yiyerek kahvaltımızı yaptık. Bu arada yüreklerini, emeklerini esasında her şeylerini bu tura adamış güzel insanların oluşturduğu Muğla Bisiklet Platformundaki arkadaşlardan Fırat ile tanıştık ilk önce, sonra diğer arkadaşlar geldi birer birer. Her biri bir inci, bir pırlanta kadar değerli bu insanları tanımaya başladıkça bu tura katılmak ile ne kadar doğru bir karar aldığımı anlamaya başlamıştım.
Akşama doğru Akyaka’da şiddetli bir yağmur başladı. Ancak bu son yağmur oldu. Tabiat ana, Akyaka’da toplanan bu güzel katılımcıların yaydığı pozitif enerjiden etkilenmiş ve bu şiddetli yağış ardından bulutlar Akyaka’yı terk ederek mas mavi gök yüzü ortaya çıkmıştı. Gece yıldızlar bize göz kırpıyor ve bundan sonra tur boyunca hep gök yüzünde olacakları müjdesini veriyorlardı bize.

25 Ekim sabahı bizleri güneşle kucakladı. Yücelen otelde muhteşem bir kahvaltı sonrasında, basın bildirimiz okundu. Yücelen Otelin sahibi Hamdi bey, o gün o kadar heyecanlıydık ki size yeterince teşekkür edemedik. Her şey için teşekkürler Hamdi bey. Sonra jandarma önünde verilen start ile turumuz başladı. Akyaka- Ören arasında toprak yol asfaltlanmış diye sevinmiştik ancak asfalt denilen şey zift üzerine atılmış mucırlardı.. Keşke asfalt olmasaydı eski toprak halini tercih ederdik. Ama ilk günün hevesiyle kadını, erkeği bastı pedala. Daha turun ilk kilometrelerini yeni tamamlamışken benim bagajın taşıma ayağı kırılmasın mı? Biraz uğraştıktan sonra bagajı biraz sabitledim ama yolda giderken çantalar devamlı düşüyordu. İşte o an o güzel insan çıktı karşıma; Balıkesirden Dr. Kayhan. Çantalarımı güzelce bağlamama yardım etti ve mola yerine ulaşana kadar devamlı gözü benim üzerimde oldu. Mola yerinde çantaları minibüse vererek rahatladım. Yol boyunca güzel şeyler oluyordu. Kimin başı derde girse birileri yardıma koşuyordu. Genci, orta yaşlısı ve yaşlısı el ele verip yolları arkamızda bırakmaya başladık. Yürekler kenetlenmeye başlamıştı. El ele, sırt sırta vererek kimseye zarar gelmemesi için uğraşılıyordu. İsteyen önden isteyen arkadan devam ediyordu yola. İsteyen ise bisikletini arkadan gelen taşıyıcılara verip minibüsle geliyordu bir sonraki buluşma yerine. Bu coşkuyla basıldı pedallara. Bir bakmışsın Çökertmedesin, sonra bir bakmışsın Mumcularda Adnan hocanın annesinin elini öpüyoruz, sonra muhteşem Bodrum girişimiz, bir başka gün Datça, Ak-tur’da gülüp eğleniyoruz. Dr. Bülent SAVRAN’ın o güzel anne ve babasıyla tanışıyoruz. Gözlerinde ki ışıltıda sevgili oğullarının ve arkadaşlarının bu güzel insanları bir araya toplamasından duydukları gururu görüyoruz ve gözlerimiz yaşarıyor, o an hepimiz anne ve babalarımızın yanımızda olmasını ve bizlere gururla baktıklarını görmeyi arzu ediyoruz.Özlüyoruz anne ve babalarımızı, içimizde o değerli varlıkları kaybedenlerin yürekleri burkuluyor ama Bülent beyin annesiyle babası artık bizimde anne ve babamız. Ertesi sabah ellerinden öpüp anne ve babamızın ellerinden basıyoruz pedallara. Ver elini Marmaris. İşte tek tek yüreklerin kenetlendiği tek yürek olduğu o güzel günler bitmiş herkesin üzerine ayrılma hüznü çökmüştü. Kimse birbirinden ayrılmak istemiyordu. Önce arabasıyla gelenler, ardından otobüsle gidenler. Otogarda yine arkadaşlarımızla birlikte bekledik otobüslerimizi. Ve 28 Ekim akşamı ve 29 Ekim sabahı yüreklerinde bisiklet sevdası, daha çok kişiyle pedal çevirecekleri daha nice organizasyonlara katılma hayaliyle, buruk, hafif sarhoş güvercinler uçtular birer birer evlerine.

Bizlere bu muhteşem güzellikleri yaşatan başta Muğla Bisiklet Platformundaki arkadaşlarıma, yol boyunca bizlere sponsorluk yapan belediyelere ve kişilere, her zaman bize destek veren Ambulans, Minibüs ve Teknik destekteki arkadaşlara sonsuz teşekkür ediyorum. Bir sonraki organizasyona oğlum ve eşimle katılmayı planlıyoruz. Bu tura katılamayan arkadaşlarım üzülmeyin. Bundan sonraki organizasyonlarda sizleri de aramızda görmek istiyoruz. Ben buradan haykırıyorum; ismini öğrendiğim yada öğrenmediğim ama simalarını, paylaşımlarını hiçbir zaman unutmayacağım değerli katılımcı arkadaşlarım, katılamayan ama bizleri yürekleriyle destekleyen bisiklet camiasındaki tüm arkadaşlarım. SİZİ SEVİYORUM. Tüm güzellikler sizlerle olsun.
Saygılarımla. Ergün TEKER -Ankara

Bu turda emeği geçen ve yapılması için yardımcı olan tüm kişilere ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Çok önemli bir iş üstlenmişler. Ve umuyorumki bu oragnizasyon Türkiye de bisiklete binen herkese için örnek teşkil eder...

@hypromellose

Tolgacım güzel sözlerin için çok teşekkür ederim
ama senin Muğla Bisiklet platformu sitesine gönderdiğin klibin yanında sönük kalır
mükemmel olmuş
görüşmek üzere

Ve bu organizasyon umarımki gelenekselleşir. "100. gökova pedallarımın altında gezisi ...- ... tarihleri arası akyakadan start alıyor" Kulağa çok hoş geliyor.

• Beğen
Tepkiler: tırt kaptan
@oktay tiryakioğlu

bu bir tahsilat görüntüsüdür. :D
Oktay katılım ücretini ödemeyince Fırat da kibarca ödemesi gerektiğini izah ediyordu.
olayı ARENA ekibine ve Uğur Dündar a bildirdim.
konunun haber değeri taşıdığını ve ilgilenecekelerini söylediler.

Geri