Scudo Sports

Giro d'Italia 2015

Eskiden TdFrance prolog ile başlardı bence daha güzel oluyordu, tabi hep Fabian kazanıyordu, artık onu yapmıyorlar kimisi Fransız bisikletçiler için zamana karşıları azaltıyorlar gibi yorumlarda yapıyor. Hangisi doğrudu bilemeyiz tabi ama takım zamana karşılar Orica-Greenedge takımına çok yarıyor takımca bu işi çok iyi bildikleri için mayoyu taşıma onuruna erişiyorlar. Ben ilk gün TTT kesin izlerim fakat sonraki etaplar çok heyecan yok sprint, kaçış vs.

Scudo
Giro Ekibi şu müzikleri nerden buluyorsa bitiyorum onlara. 2014 ün müziğine bitiyordum. Ve karşınızda ilk etap özellikleri videosu.

Bilenleriniz olabilir ama bilmeyenler için Giro'nun başlamasına az kala yayınla ilgili bir bilgi paylaşmak istiyorum.. Eurosport yayını bildiğimiz gibi net üzerinden İngilizce olarak veriliyor. Eurosport Player ve Tivibu Web kullananlar net üzerinden Türkçe yayına ulaşabiliyorlardı.Aşağıdaki linkte Eurosport yayını Türkçe.Geçen Yorkshire yarışında denk geldim, emin olamadım ama şu an koşulan 4 Jours de Dunkerque yarışı da net üzerinden Türkçe olarak veriliyor. Yani kısaca net üzerinden Eurosport'u Türkçe olarak artık izlemek mümkün :)

Özellikle büyük turlarda bazı arkadaşlar Eurosport Player veya benim gibi Tivibu Web satın alıp net üzerinden yarışları Türkçe izlemeye çalışıyorduk ama artık buna gerek kalmadı:)

(link)

arkadaşlar benim sizin kadar bilgim yok ama bana cavendish,peter sagan,marcel kittel ve bildiğim kadarıyla cadel evans'ın neden katılmadığını söylermisiniz, bu tur bu kadar büyükse neden giro yerine kaliforniya turuna gittiler.

Cavendish ve Marcel Kittel Fransa da kapışacaklar. Bunun için İtalya'da dağ bayır zorlamaktansa sprint ve düz etapla form tutmak isteyecekler. sonuçta 8 gün sürecek ve 6 sı düz bir tane zirve finişi var. Biri de zaman karşı zaten. Aynı şekilde Sagan için de Fransa'ya hazırlık anlamında uygun olacak form tutmak adına. Cadel Evans yaş olarak artık İtalya'yı kaldıramaz. Lider olarak gelmeyip sadece domestic olmak da o adama ayıp olur zaten. Cadel artık böyle turlarda gençler yokken zirve falan yapar diye düşünüyorum. Dağlarda Aru gibi, Pozzo gibi Porte, Uran gibi adamların peşine biraz zor takılır. (Contador'u söylemedim bile )

@taner07
emekli olduğunu bilmiyordum teşekkürler.

@sebevi
teşekkürler bilgiler için

• Beğen
Tepkiler: sebevi
Cadel'in emekliliğinden benim de haberim yoktu. :)

Tour De France da kazanılacak her etap herşeyden daha değerlidir. Cavendish Tour de France tarihinde en çok etap kazanan 3. sporcu, 3 etap sonra Bernard Hinault'yu çok uzak olsada 9 etap sonra Eddy Merckx i geride bırakacak bu yüzden de Tour'u da çok önemsiyor. Yani Tour'da etap kazanabilecek bir sporcu başka yarışları hiç önememez bu da çok normal.

@Hasan Saylık
Kesinlikle. Ama Cavendish 2 sene önceki gibi değil. Marcel Kittel bu rekorları engelleyebilir. Teniste Nadal'ın Federer'e Wimbledon'da yaptığı gibi......

@sebevi

Marcel Kittel de geçen sene gibi değil, sakatlıklar, hastalıklar daha doğru düzgün yarışamadı bile ilk defa geçen hafta Yorkshire'da yarıştı ve sanırım 1 etap almış, şimdi de Californiya'ya gitti, bakalım orada kapışacaklar :p:p

• Beğen
Cavendish yüksek performans için son iki yılı denebilir en azından Giro ve Vuleta ile Tüm zamanların Grand Tour etap sıralamasında 1 etap sonra Alfredo Binda'yı , 5 etap sonra ise Petacchi'yi geride bırakabilir. Artık Cavendish için şu istatistikler daha önemli hale gelecektir.

Cavendish geçen sene tourun ilk etabında yanındakine kafa atmakla uğraşmasaydı en az 2 tane alırdı. yanında taş gibi takım vardı. umarım bu sene böyle bir hata yapmaz da adam gibi sprint kapışmaları izleriz...

• Beğen
Tepkiler: Gün A. ve taner07
Giro'da john degenkolb de yok galiba o da mı california turuna gidenlerden?

@Korel Tuncan

Degenkolb, Giro'ya da gitmiyor, Californiya'ya da, sanırım Fransa'ya Kittel ile beraber gidecekler ilginç olacak hep genel klasmanda bir takımda 2 lider olunca ortalık karışırdı şimdi sprintte 2 lider olursa nasıl olacak göreceğiz :):)

• Beğen
Degenkolb klasiklerin zehrini içine çekti zaten, orda burda sprint etabı kazanmakla uğraşacağını sanmıyorum. Kittel için gidecektir Fransa'ya, iyi bir sprint treni oluşturmaya çalışacaklardır ki Cavendish ve Kristoff asla Kittel'e kolay galibiyet vermeyecektir.

@Özgür link bende açılmıyor neden olabilir ki ?

***açıldı gibi ama şirket pc ci kısıtlı olduğundan sanırım göstermiyor***

Turu internet üzerinden izleme imkanımız mevcut mu ?

fight for pink sloganının İtalyancası ne acaba bilenenınız var mi(bende bilmiyorum)

@BF Okuru Linkte video kısmının altında şöyle bir açıklama var :

""Doğal olarak 7/24 Yayında değiliz. Aynı kanalı veya Aynı Sporu 24 saat veremeyiz. Lütfen bizim zaten yayınladığımız "canlı" bisiklet ve bazı diğer spor olayları dışında özel isteklerinizi iletiniz. Normal koşullarda yayınlarımız temel olarak öğleden sonra bisiklet ile başlamakta ve akşam en geç 20'de bitmektedir. bazı günler gerek iş gerek yayınlanacak spor azlığından yayın yapılamayabilir. Futbol olarak aradığınız şey yerli takımlarsa bizi unutabilirsiniz... Gerçek Futbol dışında futbol dışı sporları tercih ederiz. Eğer dönüşümlü veya tek maç seçeneği karşımıza çıkarsa her zaman dönüşümlüyü seçmeye çalışırız. Kim oynarsa oynasın... Tenis açısından dev veya ortalama üstü turnuvalar hariç tercihimiz Kadınlar Tenisidir... Unutmayın ki streamci bilgisayarını bu iş için kullanıyor ve akşam bir özel hayatı (ve dahi bilgisayarda yapılacak işleri) olduğu için yayını doğal olarak kapatıyor. Saygılarımızla...""

Geri