Scudo Sports

Giro d'Italia 2015

@Murat B. evet güzel açıklamalar, ben bu ayrıntılara dikkat etmemiştim ama daha sonra İtalya dışında da o dönemde doping listesinde yer alan uyarıcı tarzda ilaçlar kullanırken de yakalandı; birini sanırsam doktorun hatası olduğunu birini de yanlışlıkla kullandığını iddia etmişti. Evet 90larda ve günümüzdeki çok yüksek performans artıran ilaçlar değil ama sonuçta bunları kendini rahatlamak için kullanması da performans artırmıyor mu? Ayrıca o dönemki testler bahsettiğiniz amfetamini bile zar zor tespit edebiliyormuş diye okumuştum, bu tür ilaçlar çıktıkça bunları ortaya çıkartacak testler geliştiriliyormuş. Ve belki de en dikkat çeken bilgi benim nezdimde; Dr. Michele Ferrari ile Armstrong'u tanıştıran Eddy Merckx'miş, bilmeyenler için söyleyeyim Dr. Michele Ferrari, tamamen doping ve performans geliştirme alanında uzmanlaşmış, bilindik bir dopingçi.

Scudo
@taner07

taner bey
valla açıkça bi adam daha var o da benim gözümden düşebilir tabi doping yaptı ise ,evet adı fabian cancellara,
yalnız bu doping olayları benim midemi çok bulandırdığı için artık eskisi gibi izleyemiyorum bisiklet yarışlarını..,
bu doktor şaibeli tabi dopinkçi doktor mr.michele.....
bu arada emre arkadaşa katılıyorum yaşasın mesir macunu...:komik:

@Kudret Kurtcebe

Bak ayıp ediyorsun Kudret abi :agla::agla: Cancellara nam-ı diğer Spartacus, ilk piyasaya çıktığı günden bu yana çizgisini hiç bozmamış, aynı performansını yıllar boyu korumuş ve hiçbir zaman doping ile aynı cümle içerisinde yer almamış bir abimiz, Tom Boonen ve ikisinin ben o kirli dönemde bile o dopingçilerin içinde temiz kaldıklarına inanıyorum ve şaşırıyorum da... Benim ne kadar kötümser ve herkesin doping yaptığını düşündüğüm biri olduğunu cevaplarımdan anlamışsınızdır ama Cancellara bu isimler içerisinde yer almıyor. Tek tartışıldığı nokta o efsanevi Paris-Roubaix zaferinde İtalyan yorumcu tarafından yapılan ''bisiklette motor var'' iddiasıydı ve herkesin, tabirimi maruz görün, g!tüyle gülüp geçtiği bir konuydu :ssrtcbya: Şimdi araştırdım, daha önce de Hamilton, Fuentes operasyonunda suçlamış Cancellara'yı ama hiç kimse gerçekçi bulmamış ve fazla da konuşulmamış :naslyany:

Contador doping yapmadan kazanabilecek bir durumda fakat bu kadar baskılar yüzünden psikolojik olarak etkilenip kazanamayabilir. Spor dünyasında o kadar çirkin olay var ki saymakla birmez fakat bisiklete aşırı yüklenme var. Kimse 100 metrecileri bu kadar konuşmadı. Mesela NBA de vücut geliştirici dopingler serbest çünkü kullanımı sayesinde basketbol daha görsel bir hal alıyor dünyada ve bu sayede herkes en iyi basketbol Amerika'da diye konuşuyor.
Cancellara ve Boonen kessinlikle çok kişilikli sporcular. Doping yaptığı kanıtlanamayan sporculardan da öteler. Cancellara belki de Eddy Merckx sonrası en büyük idol fakat Boonen ile aynı dönemde yarışması sonucu her ikiside birbirlerini ezdiler. Yoksa her ikisi de 5 er tane Paris-Roubaix ve Flanders kazanabilirdi.

@Hasan Saylık

Ben de böyle düşünüyorum. Bisiklette UCI doping konusunda çok hassas davranıyor. Her yarış sonunda örnek alınıyor. Tam bir sıfır tolerans olayı. Aynı zamanda yakalarsa hemen afişe ediyor. Bunu belki sporun iyiliği için yapıyor ama dışarıdan bakan herkes bisikletçilerin hepsini dopingli olarak görüyor. Diğer taraftan Jamaika'da doping testleri daha 1-2 yıldır dünya standardında yapılıyor. (ondan bile emin değilim.) Futbolda takımdan kurayla çekilen oyunculara yapılıyor. Bu konuda bir sürü yazı yayınlandı. UEFA nın FİFA nın bazı bilgileri sakladığıyla ilgili. İşin içine giren para arttıkça organizasyonlar parayı tercih ediyorlar. Düşünsenize bisikletin efsanesi Armstrong dopingli çıktı ve yerin dibine batırıldı. Kimse demedi ki dopingli de olsa yaptığı iş inanılmaz bir emek ve çaba. Ardından Contador..... Ya Messi, Ronaldo dopingli çıksaydı......

Futbolda ki seçilen 3 kişi olayı çok şaibeye açık ülkemizde bile neler dönüp dolaşıyoruz tahmin ediyoruz. Ayrıca ülkemizde kan dopingi konusunda hiç bir araştırma yok. Kamp döneminde bile ne olup bitiyor haberi olan var mı ? Herkes para karşılığında sessizliğini koruma peşinde. Bu yüzden diğer sporlara inat 2 yarışı da kazan Contador, kazan da bisikletin dopingden ibaret olmadığını göster.

yok iki yarışı kazanmasın. velogames de Porte ve Uran'a oynadım. :) :) :)

• Beğen
Tepkiler: Ahmet Onur Çakmak
bu doping konusunda kafalar çok karışık, spor seyircisi bile bu işe tolerans tanıyabiliyorsa sporcular hayda hayda yapar bu işi, yapmayan sporculara da enayi diye bakmamız lazım o zaman, bir de doping yapsa bile iyi sporcu söylemine hayret ediyorum, pro seviyede herkes iyi ona bakarsan çok küçük ayrıntılar galibiyeti getiriyor ve sporcu performansı da küçük sayılamayacak bir ayrıntı

@Fırat Y.

Ben dopingin diğer sporcuların emeklerine saygısızlık olduğunu düşünüyorum. Kesinlikle dopingli yarışmayı tasvip etmiyorum. Ama futbolda, atletizmde sporcunun cezası bittikten sonra kimse bu olayı konuşmuyor. (Örn: Hasan ŞAŞ) İş bisiklete gelince cezası bitse bile her yarışına şüpheyle bakılıyor. Sonuçta Contador denen adam La Vuelta'yı Froome'un önünde kazandı. Son tırmanış finalinde Froome Contador'u tebrik etti. Adamın tüm değerleri watt olarak normal değerlerdeydi. Sonuçta test de yapıldı. Bir şey çıkmadı. Ama hala aynı şüphe devam ediyor. Sorun burada. Yani diğer sporlarda herkes oyundan keyif alıyor. Sonrasında bir şey çıkarsa suçluyor. Bisiklette en başta....

İnan özdemir'i de anlıyorum bisiklete zarar gelmesin istiyor, Armstrong sonrası çok büyük yara aldı bisiklet, tekrar aynısı olmasın demek istiyor fakat herşey doğru yapıldıktan sonra Contador gibi sporcular çıkıo bisikleti eski günlerine getirebilir. Bir yılda iki yarışı da kazanacak ki dünyada ilgi artacak. Şöyle düşünün milyar dolarlık ! futbol ligimiz var ama Eurosport'da özetleri bile yok, peki hangi sporumuz canlı yayınlanıyor ? TÜrkiye Bisiklet Tur'u.

Niye Contador hakkında yazmış tam anlaşılmamış galiba :) Pelotonda 200 adam varken neden Contador üzerinden yazmış birşeyleri daha iyi anlatabilmek için..Yoksa yazının amacı Contador düşmanlığı değil bence..Ki Eurosport ekibi Contador'u severler itiraf etmeseler de :)

Çünkü Contador doping cezası almış, başarıları elinden alınmış, elinden alınmayan eski başarıları da doğal olarak şaibeli bir sporcu maalesef :(

Artı domestiklere bakıyoruz Basso var..Basso kim diye bakıyoruz bu işin ağababalarından:) Başka kim var diye bakıyoruz Kreuziger..Geçen sene men edildiği için Fransa Turu'na katılamayan ve bu sene Haziran ayında dosyası sonuçlanacak olan sporcu..Suçsuz bulunabilir ve aklanabilir lafım yok inşallahta temiz yarışmıştır ve aklanır zaten temennim bu yönde..

Bence doping ve bisikletin geleceğine yönelik bir olumlu yazıyı Contador,Froome,Nibali, yada Tinkoff,Sky,Astana vs uğruna yanlış okumayalım..3-5 sene sonra bu adamlar emekli olacaklar haberiniz olsun :)

Son olarak bisikleti eski günlerine getirecek sporcular varsa bunlar adı hiçbir şekilde doping ile aynı cümlede telaffuz edilmemiş yeni nesil genç sporcular olmalıdır..:) Ayrıca bisikletin eski şaşalı günleri bildiğimiz gibi pislik içinde dopingin vs herşeyin içinde olduğu yıllar. Ben öyle olmasındansa orta halli popularitesi olan ama olabildiğince temiz, adil bir spor olsun istiyorum:)

Yarın Giro başlıyor umarım Giro'nun şanına yakışan güzel bir tur izleriz..Bütün sporculara başarılar diliyorum..

inan ozdemir'in ne demek istedigini gayet iyi anladim. amacim kesinlikle contador'a dusmanlik besliyor ya da onun kazanmasini istemiyor degildi. yazdigimdan bu ciktiysa, kendimi yanlis ifade etmisim o zaman.

sadece kucuk bir espiri yapayim dedim, sanirim kullanmis oldugum smileyden anlasilmistir. :)

contadorun ozellikle dygulariyla hareket eden, eski bir tip yarisci olarak goruyorum ve seviyorum diyen bir caner eler var ortada. bisiklet dunyasinda ben hic kimsenin birbirine dusmanlik besledigini dusunmuyorum. cunku; bisikleti seven, bisikleti kullanan her insan gozumde beyefendi, hanim, dolasiyla iyi bir insan olarak görüyorum

yanlis anlasilmara sebebiyet verdigim icin kusura bakmayin. :)

@Ali Demir

Ali hocam ben sizin bu spora olan aşkınızı,sevginizi ve bakışınızı biliyorum.. Benim sözlerimde size yönelik değildi zaten kesinlikle..Eğer ben yanlış anlaşıldıysam özür dilerim :)

• Beğen
Tepkiler: ioalici
Burada yazan herkesin asıl derdinin bisiklet sporunun kendisi olduğundan bir süphemiz yok sanırım. Aynı şekilde İnan Özdemir'inde. Tek derdimiz izlemeyi ve yapmayı bu kadar sevdiğimiz branşa halel gelmemesi.... Sonuçta çevremdeki hemen hemen herkes 4-5 saat bunu izlemekten ne anlıyorsun diye soruyor. Ayrıca doğru ya da yanlış bisiklet konuşabildiğim tek yer burası.

Bizim futbol liginde doping ne arar ya, hele varsa baya komedi zira takımlarımız ilk yarı sonunda yığılıp kalıyorlar, tempolu futbol diye birşey yok brezilyayadöndük anasını satayım, takım olarak 100km bireysel olarak 10km geçeni triathlona yollayacak duruma geldik :D

Giro hakkında bilgilerimizi sınayacağımız bir test :) Ben sınadım ve gene ağzımın payını aldım resmen (3/10) :ssrtcbya:

(link)

• Beğen
Tepkiler: x-rayted
@Özgür R

Hahahah 6/10 Emma Pooley ve Di Luca şaşırttı beni ya :D

• Beğen
Tepkiler: Özgür R
Geri