@Özgür R
Doping göndermeleri ve soru işaretleri bisiklet sporu içinde her zaman aklımızda bir yerde olacak, bazen öne çıkacak bazen ise gerilerde kalacak bu malesef böyle bir fiziksel performans sporunun kaçınılmazı, 90larda harıl harıl herkes doping yaparken kimsenin ruhu duymadı (duyanlar da ses etmedi) daha sonra o zamanların dopinglerini ortaya çıkartan testler geliştirildi, ama yine bitmedi, testler geliştikçe yapılan dopingler de gelişti ve saptanamayacak noktaya geldi, şuanda bisiklette doping yok mu yani siz buna inanıyor musunuz? Elbette var ama daha bu dönemki dopingleri saptayabilecek testler geliştirilmedi belki 10 sene sonra günümüzdeki herkesin dopingli olduğu ortaya çıkacak, sadece bazı sporcular günah keçisi seçiliyor ve toplumun önüne atılıyor. Contador'un ben duble yapmasını istiyorum çünkü diğer hiçbir sporcu bunu yapmaya cesaret bile edemezken o dedi ben seneye sporu bırakıyorum, bu sene bu hedefimi ne pahasına olursa olsun gerçekleştireceğim. Ayrıca doping mevzusu açılmışken Froome ilk TDF'ye katıldığında ilk 100'e zor giriyordu, sonra bir anda SKY'a gitti ve orada bir biyonik adama dönüştü bana da bu çok şüpheli geliyor, ayrıca sürekli hasta ve kullandığı ilaçların performans geliştirici etkileri var ve UCİ'ın koyduğu sınırın çok üstünde olmasına rağmen ses çıkarmıyorlar. Mesela Zakarin, 19 yaşında steroid kullandığı için 2 yıl doping cezası aldı, Froome son 1-2 yıldır sürekli reçetesi var diye steroid kullanıyor...