Bisiklet serüveni devam ediyor...
Dün ufak sayılı da olsa güzel bir grup sürüşü gerçekleştirdik.
Üsküdar'dan başlayıp, Beykoz Akbaba yolu üzerinden Riva yoluna bağlandık. Riva yolu üzerinde yapılan bisiklet yolu gerçekten de harika olmuş. Özellikle inişlerde yaşadığımız keyfi tarif etmek gerçekten zor.
Bunun dönüşünün de olacağını biliyorduk. Dönüşte yine Akbaba üzerinden değil de aynı güzergahtan Kavacık'a doğru yol almayı düşününce işin rengi de değişti. Akbaba'ya inip Beykoz üzerinden sahil yolundan fıtı fıtı dönüş yapacak iken kendimizi bitmez yokuşlarda bisiklet kullanırken bulduk.
Strava kaydı 1300 metrelik bir tırmanış gösteriyor. Benim gibi seviyesini yavaş yavaş arttırmayı düşünen biri olarak kendimi ciddi anlamda zorlamış oldum ve çok ama çok yorucu oldu. Kabaca bir hesapla ortalama 8-10 km süratle yaklaşık olarak 90 dakika tırmanış yapmışız. Sürüş rekoru 56 km, sürüş saat rekoru yaklaşık 3 saat olan biri olarak 5 saate yakın bisiklet sürüşü ve uzun dakikalar süren tırmanışlar beni benden aldı...
Önemli olan bu zorlama esnasında herhangi bir bölgemde sıkıntı yaşamamış olmak. Bu bölgeyi, daha kısa sürüşler yaparak mesela Kavacık üzerinden Riva rotasını kullanarak hem keyifli bir iniş hem de keyifli bir tırmanış için kullanmak mümkün. Güzel bir tırmanış idmanı olacaktır ki yol üzerinde bulunan mekanlarda da güzel bir yemek, kahvaltı da yapılabilir.
Bir süredir yaptırmayı düşündüğüm bike fit işlemini de biraz daha öne almak gerekiyor sanırım. 4. saat ve sonrasında biraz boyun ağrısı yaşadım ve sürüş sonuna kadar beni rahatsız etti. Gidon boğazım 11 cm ve bunun uzun olduğunu düşünüyorum. Kış sezonunda bike fit şart oldu gibi...
Bisikletimden aldığım keyifte hiçbir azalma yok. Gidişinden, görünüşünden, herşeyinden çok memnunum. Dönüş yolunda paşabahçe'ye iniş yapmaya karar verince de çok dik olan inişlerde biraz zorlandım. Sürekli fren yapmaktan ellerim ağrıdı ve bazı çok dik noktalarda inip yürümek ihtiyacı hissettim. Bunun dışında herşey harika...
Şimdi de bu güzel sürüşten bir kaç fotoğrafla konumuzu şenlendirelim...
Bu arada, bisikletimle ilgili ufak bir görünüş değişikliği yapmak istiyorum. Aşağıdaki fotoğrafta bulunan yanakları sarı, vintage veya retro olarak ifade edilen bir lastik almak istiyorum. Yeni profili geniş jantlarla hoş duracağını düşünüyorum. Continental gp 4000s ayarında hangi lastiği tavsiye edersiniz?