Scudo Sports

Giant Contend SL 2

Evet arkadaşlar ben de Giant Contend SL 2 alarak aranıza katılmış bulunuyorum. Zaten markası ve özellikleri konusunda bir şey söylemeye gerek yok en çekici yanlarından biri kesinlikle rengi. Ankara'da yaşayan biri olarak adını Sarı Tutku koydum :D
Geotech Speed Air 5, Triban 540, Lapierre Audacio 300 CP ve Giant arasında gidip geliyordum. Bunu seçerek en mantıklısını yapmış olduğumu düşünüyorum. Ben de sizlerle deneyimlerimi paylaşayım.

İki gün önce aldım hava yağmurlu olduğundan ilk gün deneme fırsatım da olmadı. Sadece ayarlarını yaptım, hız göstergesi, suluk kafesi vs gibi şeyleri taktım. Dün akşam ilk sürüşümü gerçekleştirdim. Pompa vs olmadığından evden çok uzaklaşmak da istemedim hem mesai çıkışı ve bu benim ilk yol bisikleti deneyimim. Daha çok duruşa ve viteslere alışmak istedim. Sanırım bu da hemen olmayacak.

Vites ayarları sanırım tam olmamış çünkü ön vitesi değiştirmek istediğimde bazen tam algılamıyor ve ikinci kere basmam gerekiyor. Bir de 1 ve 2. viteste zincir öndeki vitese sürttüğü için hafif tır sesi çıkarıyor. İkinci beni düşündüren konu lastiklerin havası. Daha önce MTB kullanırdım lastikleri taş gibi şişirirdim (PSI derecesini öğrenme imkanım yok) hiç sıkıntı yaşamadım ama bunun tekere ellediğimde hafif esniyor, acaba biraz daha şişirsem mi bilemedim. Ben de şu 10-15 TL'lik pratik pompalar var, o MTB üzerinde kalsın yenisini alayım dedim Decathlon'a gideceğim sizin de pratik ve bisiklete takabileceğim pompa önerinizi almak isterim. Yalnız pompanın üzerinde 90 PSI yazıyor bunun anlamı maks 90 PSI basıyor mu? Bir de benzinliklerde hava basabilmek için sibop dönüştürücü alayım diyorum.

Duruşa gelelim. Uzun mesafe sürmediğim için herhangi bir ağrım vs olmadı. Hatta gerek boynuzdan tutarak sürme gerek uzanarak sürmede rahattım. Biraz durması vakit alıyor o kadar. Yarın 30-35 km sürerek iyice alışmaya çalışacağım eğer sıkıntı olmazsa haftasonu 60-65 km turlar yapacağım. Yeni aldıktan 20 gün sonra bakımı olacakmış bir de ona götüreceğim.

Scudo
@WishPhysics Hayırlı olsun bisikletiniz. Öncelikle nesi var nesi yok ortaya çıkması açısından 20 gün sonraki ilk bakıma kadar bir 200-250 km sürün derim.
Pompa olarak 100-110 psi hava basabilmek adına evinizde bir ayaklı pompa bulundurmanız lastik ömrü ve sürüş kalitesi açısından önemli. (Topeak joeblow race kullanıyorum memnunum)
El pompaları ciddi mesai harcatır. Hele Decathlon'un o 15 liralık pompası gerçekten pişman ediyor adamı. Bisiklet üzeri için ben Blackburn Mammoth kullanıyorum. Cidden güçlü bir pompa. (link)

• Beğen
Tepkiler: soulless
@WishPhysics Ankaralı olduğunuza göre Ilgaz Bisikletten almış olmalısınız. Ay başında ben de yol bisikletine Contend sl 2 ile geçmiştim. Geçen uğradığımda elimdeki tüm contend'ler satıldı bi bu kaldı diye yeni açtığı kutuyu gösteriyordu. Sanırım onu da siz almış olabilirsiniz. Bence bu contend sl 2 satışları için @soulless 'e teşekkür etmeli :)

• Beğen
Tepkiler: Mercan Katamaran
@WishPhysics
Güzel bir seçim yaptınız. Ben de bisikletimden çok memnunum ve kullanmaktan büyük keyif alıyorum. Berk'in belirttiği gibi lastik pompası çok önemli. Biraz paraya kıyıp, basınç göstergesi olan pompalardan birini almanızı tavsiye ederim. Ben de Giant'ın control tower 3 ayaklı pompasını kullanıyorum. Lastiği şişirirken basınca görmek çok faydalı oluyor. Her sürüş öncesi ya da 3 günde bir 100psi'ye şişirerek çıkıyorum.

@AnılÖzekşi
Rica ederim. Henüz bisikletin acemisi olarak, bisiklet sporunun acemisi olarak en ufak bir katkım bile olduysa büyük mutluluk duyarım.

Bu arada bisikletlerimizle ilgili tüm detayları ve yaptıklarımızı buradan paylaşmaya devam edelim derim...

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@BerkEvren

Haklısınız aslında aklıma evde kullanmak için ayaklı PSI dereceli pompa almak da vardı. Bakıp ona göre alacağım. Güzel bir bisiklet aldık ömrünü uyduruk malzemelerle tüketmemek lazım.

@AnılÖzekşi

Evet Ilgaz'dan aldım :) yalnız depoda 2 tane daha var demişti muhtemelen yenileri de gelmiş.

@soulless

Bu bisikleti almamdaki büyük etkenlerden biri paylaşımlarınız ve fotoğraflar oldu ayrıca teşekkür ederim. :)

@WishPhysics
Rica ederim,
Paylaşımlarınızın devam etmesi dileğiyle...

Az once pompami vs taktim gercekten PSI gostergesi onemliymis. Bir sorum olacak on tekerin gidonundan bisikleti hafif kaldirip birakinca ses geliyor. Sanki tam oturmamis ama tamamen sıkı ve donuste de bir sikinti yok. Nedeni ne olabilir?

[Duzeltme: Tamam arkadaslar sibop sabitleyici tam sıkılmamis hallettim]

İlk sürüş deneyimimi sizlerle paylaşmak istedim.

25 km bir sürüş yaptım. Aslında biraz daha rahattım başlangıçta ama yol bisikleti dağ bisikleti gibi ani hareketlere pek duyarlı değilmiş (hızlanma hariç). Bisikletin ani kalkışları falan çok iyi bir anda araçlara yetişebiliyorum. Lastikleri 115 PSI şişirdim yeterli sanırım. Sürekli boynuzdan tutarak sürdüğüm için üzerine ağırlık bindiğinden olsa gerek sol el bileğim çok ağrıdı. Daha önce iki kere sol bileğimi kırdığımı bir kere de sağı kırdığımı belirtmek isterim :) Onun dışında oturuşta çok sıkıntı yaşamadım, hızlanmak için biraz daha eğilim o gidonun o kıvrılan kısmından tutunca baya da zevkli oluyor ama riske girmemek için çok da yapmadım. Çünkü bisiklet dengesini tam kuramadığımı düşünüyorum. Mesela su içerken MTB'de çok rahattım bunda dikkatle yapıyorum gidon sağa sola kaçacakmış gibi oluyor. Trafikte araçların arasında çok rahat geçemedim mesela o yüzden temkinli gidiyorum. Bir de frene ulaşmak zor gibi oluyor. Yani tam istediğim gibi sıkamıyorum. Zaten bisikletin durma mesafesi MTB'ye göre daha uzun ya da ben beceremedim. Yani yokuş aşağı şuan MTB kadar riske girip hızlanamam gibi geliyor. Bu yol bisikletlerinin özelliği midir yoksa fren konusunda daha amatör müyüm? Son olarak vites olayı da zor geldi. Yani kaçta olduğunu göremiyorum. Arkadaki ilk 5'teyken önceki 1'de, arkadaki 5-10 arasındayken öndeki 2'de olmasına dikkat etmeye çalışıyorum da ne zaman 5'teyim ne zaman 7'ye geçtim tam kestiremiyorum. Bazen sayıyorum, yol müsaitse bakıyorum.

Ama bisiklet çok güzel gidiyor. Sele altına küçük bir nazar boncuğu takacağım sanırım :) çok yükselti olmayan bir yolda denedim MTB'de yokuş aşağı anca yaptığım 65 km hıza rahatlıkla ulaşıyorum.

Dosyalar

• 86C62EA4-4528-4B52-BB78-D451350A6A79.jpeg
    86C62EA4-4528-4B52-BB78-D451350A6A79.jpeg
    140,2 KB · Okunma: 77
  • C35A86E6-CB50-430C-9CC7-E78CE59DED95.jpeg
    C35A86E6-CB50-430C-9CC7-E78CE59DED95.jpeg
    99,1 KB · Okunma: 71
  • BD591035-EF81-41E8-A55F-44CEB3E5C2A3.jpeg
    BD591035-EF81-41E8-A55F-44CEB3E5C2A3.jpeg
    147,8 KB · Okunma: 72
@WishPhysics
İlk deneyim hayırlı olsun. Ben lastikleri 100ps şişiriyorum, 120'ye kadar olabilir deniyor. Bileğinizin ağrıması, boynunuzun veya sırtınızda bazı bölgelerinizin ağrıması son derece normal. Aynı süreçlerden geçtim. Bu ağrıların neredeyse tamamı geçti. Zamanla bedeniniz alışıyor. Tabii bu arada sele boyu ve gidon ayarlarınızın da doğru yapıldığına emin olmanız lazım. Sonrasında zamanla tüm ağrılar azalarak yok oluyor.
Tam da belirttiğiniz gibi yol bisikletleri fazla manevra kabul etmiyor. Aslında manevra kabul ediyorlar ama tepkileri çok daha sert oluyor. Ben de şehir bisikletinden geçtiğim için bu sürece atlatmam biraz uzun sürdü hatta endişelerim vardı ve bu konunun başlarında bundan bahsetmiştim. Matara'yı almak için eğildiğinizde veya kısa süreliğine arkanıza bastığınızda bile bisiklet şerit değiştirmiş olabiliyor. Buna da alışmak zaman alıyor ama alıştıkça çok keyif alacaksınız.
Teknik olarak çok bilgili biri değilim ama bu forumda okuduğum kesin bilgi şu; yol bisikletlerinin frenleri mtb'lere göre daha zayıf. Frene ulaşma, gidonu tutma, çeşitli şekillerde kullanmaya da zamanla alışacaksınız.
Evet, mtb ve şehir bisikletlerinde vites numarasını görebiliyorsunuz. Ben de hala hangi vitesteyim bilmiyorum kullanırken... Bu da zamanla alışılan birşey ve sürüş karakterinize göre zamanla doğru vitesleri zaten buluyorsunuz.
Sürati çok sevmem, siz daha şimdiden 65'e ulaşmışsınız. İşim gereği olsa gerek sürat beni korkutur. O nedenle yaptığım en yüksek sürat şu an için 45. Yine de hızlanma konusunda haklısınız, ortalamalar ciddi oranda artıyor.

• Beğen
Tepkiler: WishPhysics
@soulless

Merhaba, Jant setinden memnun kaldınız mı?

@soulless
Hayırlı olsun tecrübelerinizi paylaşırsanız memnun olurum

Merhaba Arkadaşlar,

Bende haftaya pazartesi galiba Contend SL 2 i alacağım. Haftasonu şehir dışında olduğum için alamayacağım.

Konuyu açan @soulless gibi bende şehir bisikleti kullanıyorum (Kron TX 150). Kendisini çok seviyorum ama artık bu bisiklet beni kesmemeye başladı :)

Bir arkadaşımın yol bisikletini deneme imkanım olmuştu ve çok etkilenmiştim. Yol bisikletine geçiş için iyi bir model olduğunu düşünüyorum.

İyi Pedallamalar,

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@WishPhysics

banada elimde daha bir düzine kontent var, gelen gidene bu son bisiklet diye yapıştırıyorum demişti celal ağa.

@karanfill
Ben de Kron Tx 300 kullanıyordum ve sizin gibi zamanla beni tatmin etmemeye başlamıştı. Aslında ikisi de ayrı bisikletler ve kullanım amaçları farklı ama başlık altında da bahsettiğim gibi akıcılık konusunda beni çok yorduğu için yol bisikletine geçmeye karar vermiştim. Çok güzel bir tercih, çok memnun kalacaksınız diye düşünüyorum. Forumda SL 2 kullanıcılarının artması da ayrıca keyif veriyor. SL 2 sürüşleri yapabiliriz ilerleyen zamanlarda...

@mehmetsunu
Çok normal. Bilinen satış politikası. Ülkemiz şartları için de son derece geçerli ve işe yarıyor. Satıcıların da bunu uyguluyor olmasına şaşmamak gerek. Aldın mı, biniyor musun, gerisi latife... :)

@Furkan TK

@soneryen

Bu arada bu mesajları atlamışım, özür dilerim.

Bisiklet ve jant setleri hakkında teknik olarak bilgi sahibi değilim. Otomobil merakımdan dolayı önce dış görünüme önem verdim ve bunu kafamda bitirme kararı aldım. O nedenle de görseli çok hoşuma giden bu jantları aldım. Eğer estetik olarak soruyorsanız jantlar bisikletin üzerinde harika duruyor. Gerek görünümü gerek tel sayısının az olması agresif görünüme ciddi anlamda katkı sağladı.

Akıcılık, fren mesafesi gibi konularda maalesef size detaylı bilgi veremeyeceğim. Hissettiğim; fren tepkilerinin daha sert olduğu ama kesin bilgidir diyemem.

@mehmetsunu

Demek gelene gidene son bisiklet diye yapıştırıyormuş Celal usta. Yazdım bir kenara :harika:

Evet dün gece lastiğim patladı. Yeni asfalt dökmek için yolları tırtıklı bir şekilde kazımışlar ortaya asfaltı dökmüşler ama kenarlara dökmemişler. O halde 15 km kadar gitmek zorunda kaldım ortalama hızım 25 km idi. Zaten o kadar titreşim vardı ki umarım bir şey olmaz diye diye ilerledim. Düzgün yola çıkınca lastikleri kontrol ettim bir sıkıntı yoktu. TCDD rampası denen bir yer var oradan da tam gaz çıktım hızla inerken lastiğin patladığını fark ettim. 15 derece havada ana yolun kenarında bir de gece lastik değiştirmek de ayrı bir olay.

Resim bilgisayarda düzgün ancak buraya yükleyince yan çıkıyor.

100 km mesafeyi devirdim. Bugün 80 km uzun bir tura çıkacağım. Genel olarak oldukça memnunum. İlk günkü bilek ağrım vs kalmadı. Denge konusunda daha rahatım artık. Zaten ilk bakıma götürüp ön vitesteki sürtme durumunu söyleyeceğim. Bir diğer konu mesela lastik patlayınca tekerleri kontrol ettim. Hadi ön lastiği çıkarıp takıyoruz onda olması normal de arka fren canta çok hafif sürtüyordu elle düzelttim. Acaba yolda çukur vs yüzünden böyle şeyler olur mu yoksa frende mi sıkıntı var?

Dosyalar

• IMG_6517.JPG
    IMG_6517.JPG
    163,3 KB · Okunma: 75
@WishPhysics
Öncelikle geçmiş olsun. Bu kadar bozuk bir yolda 25 km ortalama ile seyretmek cesaret işi, ben yapamazdım. Daha nice 100 km'lerde keyifle kullanmanızı dilerim. Tüm ağrılar düzgün sele ve gidon ayarıyla zamanla ortadan kalkıyor. Jantın pabuçlara sürtmesi basit bir fren ayarı gibi görünse de az bir ihtimal dahi olsa jantın yamulmuş olma ihtimali de mevcut. Tavsiyem bir an önce ilk bakımı ve kontrolü için bisikleti götürmeniz. Daha detaylı kontrol yapılacaktır, sizin de bahsettiğiniz sorunları da çözeceklerdir.

Merhaba,

Haftasonu arkadaşım sağolsun benim için Contend SL 2 yi aldı :) Öncelikle @hederon a teşekkür ediyorum :)

Yine bir arkadaşımın tavsiyesiyle evanscycle dan continental gp 4 aldım.

(link)

Yakın zamanda fotoğrafını paylaşırım fosforlu cevriyenin :)))))

iyi pedallamalar,

@karanfill
Güzel günlerde kullanmanızı dilerim. Bir contend sahibi daha aramıza katıldı. Kısa sürede deneyimlerinizi aktarmanızı bekliyorum.

• Beğen
Tepkiler: karanfill
Sabah sporu iyi geldi :))
Yol bisikleti hakikaten cok farkli muhtesem bir deneyim :)) Cok keyifli bir surus oldu benim icin. Iyi ki almisim :)). Almadan once test ettigim orbea m30 u surerken cok keyif almistim ama butcem yetmedigi icin contend sl 2 ye karar vermistim. Aralarindaki farki hissetmedim (anlamayacak durumda da olabilirim :) )

Ilk defa yol bisikleti surdugum icin sele biraz sert geldi yavas yavas alisirim insallah :))

Dosyalar

• P_20171011_073229_vHDR_On.jpg
    P_20171011_073229_vHDR_On.jpg
    105,8 KB · Okunma: 66
Geri