Scudo Sports

Giant Contend SL 2

Jantlardaki fren yüzeyleri beni de rahatsız eden bir durum, yapılan photoshop gayet iyi durmuş çok yakışmış bence, nerdeyse aynı renklere sahip bisikletler kullanıyoruz bende komple siyah jantlara geçmeyi düşünüyorum ama karbon opsiyonlar hariç kaplama oldukları için zamanla kalkma yapabiliyorlar umarım sorunsuzca kullanırsınız. Gidon bantları ile ilgili olarak da siyahın daha şık olduğunu düşünüyorum.

Scudo
@akgulcemal
Teşekkür ederim...
Photoshop değil de sanki gerçekten takılı halleri gibi olmuş, çok beğendim. Bilmediğim için bu zamanla oluşacak kalkma ihtimali beni biraz rahatsız etti. Umarım böyle bir durum ile karşılaşmam zira bu jantlarla ilgili böyle bir eleştiriye rastlamadım.

Gidon bandı konusunda net bir karar vermiş değilim ama üzerinde olanın mat siyah görünümü çok hoşuma gitmiyor. Daha kaliteli bir malzeme veya kumaş ( cinsi her ne ise) olsaydı mat siyah olsa da daha kaliteli görünürdü. Henüz sipariş vermedim, fotoğrafları biraz daha izleyip sonra karar vereceğim.

• Beğen
Tepkiler: akgulcemal
Yanlış anlaşılmasın ben bu jantlar özelinde konuşmadım, sonuçta fren yüzeyi bir tür kaplama, son zamanlarda bu tür jantlar çokça mevcut piyasada, en bilinenlerini sanırım Mavic üretiyor bu kaplama teknolojisine de exalith ismini koymuşlar.Zamanında bende düşündüğüm için biraz araştırmışım zamanla attığını söyleyenler azınlıkta da olsa mevcut tabi bu sizin de başınıza geleceği anlamına gelmiyor.

Bayram öncesi ve sonrası, uzun yollar, tatil, kardeşimin düğünü vesaire derken bisiklete binemedim. Bu akşam spd ayakkabılarımı da deneme amaçlı veledrom'da sürüş planlamıştım. Dün bir hevesle kutusunda duran yeni ayakkabılarımı açtım ve giydim. İlk denememde baş parmağım ayakkabının ucuna hafiften dokunuyordu ama bunu bağcıklarla çözerim diye düşünmüştüm. Dün oradan baktım buradan baktım maalesef ayakkabının 1 numara büyüğünü almam gerektiğine karar verdim. Aynı modelin siyahını 43 numara olarak denemiştim oysa ama renkler arasında bile fark var ya da bu rengin kalıbı farklı. 43 numara olarak almıştım ama 44 almam gerekiyor. Maalesef aynı renkten de başka hiçbir yerde yok. Sanırım gözüme biraz hitab eden 44 numara başka bir ayakkabı bakmam gerekecek. Malum siteye de henüz sıfır durumda olan ayakkabının ilanını da açtım. Ufak bir aksilik...

@soulless "Only bad thing I would say is the black rim looks really nice...at first. Now its rubbed off and I have silver rims now after the brakes have rubbed of all the black."
Fren yüzeyinin zamanla silindiğine dair bir kullanıcı yorumu. Umarım siz yaşamazsınız. Bu arada photoshop çalışması çok güzel olmuş, jantı en az sizin kadar merakla bekliyorum :)

@Onur YCL

Bu yorumun bulunduğu linki atar mısınız, detaylı incelemek isterim. Açıkçası bir kat daha endişelendim şimdi. Kısa süre içinde böyle birşeyle karşılaşırsam çok üzücü olur...

@Onur YCL

Diğer yorumları da okudum. 700 mil böyle bir sorun için çok kısa bir süre. Bekleyip göreceğiz artık, her binme sonrasında jantlara bakacağım ve bu biraz sinir bozucu olacak. Can sıkıcı gelişmeler devam ediyor. Önce ayakkabı şimdi de bu sorun...

@soulless Kusura bakmayın canınızı sıkmak istemezdim ama kullanırken farketmeniz belki daha çok moralinizi bozacaktı. Şimdi en azından kendinizi hazırlayabilirsiniz. Ayrıca jantın kalitesi hususundaki yorumlar daha ön planda. Ben memnun kalacağınızı düşünüyorum.

@Onur YCL
Rica ederim, paylaşılan her bilgi değerlidir. Aslında genelde tüm yorumları okur ve kendi çapımda araştırırım ama bunu es geçmişim. Kalite konusunda ben de memnun kalacağımı düşünüyorum. Bu yorumu yapan da sadece 1 kişi, benim başıma gelmeyeceğini umalım :)

@BerkEvren
Bahsettiğin gidon bandı kargo dahil 105 TL gibi bir tutara denk geliyor. Eğer aşağıdaki linkte olanla aynı ise buradan almak mantıklı gibi görünüyor, hazır stokta da varken...

(link)

Bu arada bir ilanda dual olarak satılıyor ve fiyatı farklı?

Dün akşam Maltepe Veledrom'da ilk spd deneyimimi yaşadım. Bir kaç tur bisikletle ısındıktan sonra pedalları kilitledim ve kullanmaya başladım. Hareket halindeyken bolca takma ve çıkarma denemeleri yaptım. Yine bolca ani fren yaparak tam durma esnasında ayakkabıları çıkarmayı denedim. Bir keresinde ayakkabıyı çıkartamadım, o anlar çok komikti. Bir anda zaman durdu sanki. Sağ tarafıma doğru düşmeye başladığımda, işte Turgay ilk düşüşünü yaşıyorsun, hadi bakalım aman kaportaya zarar gelmesin gibi aklımdan o kadar düşünce nasıl da çabucak geçti :) O esnada birden ayağım pedaldan çıktı ve son anda parmaklarımın ucuyla yere paralel olarak zemine bastım. Bu da tecrübe oldu ki bu pedallarla düşmek çok kolay...

Bu arada, 2 haftadır bisiklete binemiyordum ve sebebi bu mudur bilemiyorum ama diz kapağımın tam üstündeki kaslarda ciddi bir ağrı oldu. Sanki saatlerce futbol oynamışım da yorgunluktan bitmişim gibi bir histi...

• Beğen
Tepkiler: Hami Bulut
@soulless
Kallerin ayakkabıdaki açıları ayağı dışa doğru büküyorsa dizin üstünde ağrı oluşuyor. 3-5 derecelik ufak oynamalarla doğru ayarı bulmalı. Kalleri ayarlamak cidden hassas bir iş.

• Beğen
Tepkiler: soulless
@BerkEvren

3-5 derecelik hafif oynamalar. Tam da benim uzmanlık alanım :) Acil destek rica ediyorum...

@soulless ayağınızı normal pedala nasıl basıyorsunuz iyice bakın. Spd kilitlendiğinde ayağınızın normalde rahat ettiği yönde durmasını sağlayın. En basit anlatımı bu heralde

• Beğen
Tepkiler: BerkEvren
@inziva

Teşekkürler, normal duruşumu ve spd pedalına basar halde duruşumu evde deneyerek karşılaştırmaya çalışacağım. Sonucu buradan paylaşırım.

• Beğen
Tepkiler: inziva
@soulless

Kal ayarı

Kal hakkında. dakika ; 2;45

Ağrının bisiklet den kaynaklandığına eminmisin.gün içinde ters bir hareket yaptıysan ondan da kaynaklanabilir. Selenin fazla önde veya alçakta olmasından yada Yüksek viteste pedal çevirmeye çalıştıysan anlık bir ağrı olmuş olabilir. Birde pedalın sertlik ayarı olması lazım eğer çok sert ise takıp çıkartırken diz eklemlerine azıcık zarar vermiş olabilirsin.

Ağrının başka sebepleri olabileceği için doktora da gidebilirsin

Bisiklet sürdükten sonra ve ya bisiklet sürerken ilk 20-30 dakikadan sonra esneme hareketleri yapmayı unutma.

Yanıtlarınız ve video'lar için teşekkür ederim. Bu ağrı ilk kez oluyor. Daha önce o bölgede böyle bir ağrı olmamıştı. Bu ağrı daha çok aşırı yorgunluk ağrısı gibiydi zaten ve eve döndükten sonra fazla sürmedi. Bugün Gürsel Akay bisiklete gittim ve orada da kal ayarının önemli olduğunu önce ayar yapalım sonra kullan bilgisini aldım. Yarın gitmeyi düşünüyorum. Kullandıkça detayları paylaşacağım. @Pamuk

Sipariş verdiğim Lizard Skins gidon bandı geldi ve ben de ilk fırsatta montajını yaptırdım. Kalitesi ve renk tonu çok hoşuma gitti ve bisiklet üzerinde de harika durdu.

(link)

(link)

(link)

(link)

Tahmin ettiğimden ve photoshop'tan da daha iyi durmuş gidon bandı :harika: Güle güle kullan.

@BerkEvren

Teşekkürler Berk, ben de aynı görüşteyim.

Bu arada hafta sonu başıma gelen talihsizlikten de bahsedeyim. Bu pazar yine 06:30'da Beşiktaş-Sarıyer sürüşü gerçekleştirdik. Arkadaşım önden gidiyordu. Aramızda 8-9 m mesafe ile 20-25 km arasında seyrediyorduk. Arkadaşımın bisikletinin yanından geçen bir araç virajın da etkisiyle biraz fazla sağa yatınca arkadaşım da fren yaptı. Ne olduysa işte tam da bundan sonra oldu. Ben de frene bastım, aramızda 2m gibi bir mesafe kaldı fakat arkadaşım bir kez daha frene basınca benim de tecrübesizliğimin etkisiyle fren yapmama rağmen ona fazla yaklaştım ve arka tekerleğine dokundum. Dokunmanın etkisiyle tüm dengem bozuldu. Önce en tekerleği kaldırıma sürttüm. Sonra pedal da sürtmeye başlayınca artık sonrası kendiliğinden gelişti. Dengem tamamen bozuldu, tutunamayacağımı anlayınca vücudun verdiği reaksiyonla kendimi kaldırıma attım. İki dizim de yere çarptı, sol elimin üstüne düşerek düşüşü tamamladım. Sırt üstü uzandım, bir süre kendimi dinledim. Bir kaç saniye sonra ilk yaptığım bisiklete bakmaktı. Sağ kolumun üstünde, diz kapaklarımda ve sırt bölgemde biraz ağrı dışında iyiyim.

Bu arada yoldan geçenler ve neredeyse tüm bisiklet kullanıcıları durarak birşeyim olup olmadığını veya yardım gerekip gerekmediğini sordular. Hepsine ayrı ayrı teşekkür ederim.

Biraz dinlendikten sonra tekrar yola çıktık. Beşiktaş iskelesine 16 km daha vardı. Yavaş yavaş iskeleye kadar ulaştık. Ön jantımda hafif bir yamulma, ön aynakol üzerinde bir çizik ve yeni taktırdığım gidon bandımın sağ alt kısmında da soyulmalar bisiklette meydana gelen sorunlar oldu.

Eve gidip 2-3 saat dinlendikten sonra bisikleti Gürsel Akay'a götürdüm ve orada akord ayarı yapılarak jant düzeltildi. Viteslerde veya başka herhangi bir noktada sorun çıkmadı. Ayrıca kadro üstünde de bir çizik olmaması benim açımdan günün sevindirici haberi oldu.

Tekrar eve döndüm, bisikleti bir güzel temizledim ve örtüsünü örterek balkondaki konumuna bıraktım. Bugün de dinlenmeyi düşünüyorum. Yarın tekrar veledrom ve spd denemelerine devam. Bu arada ayakkabı ile kullanıyordum fakat henüz daha acemi olduğumu düşündüğüm için spd'ler kilitli değildi.

@soulless
Geçmiş olsun. Ağrıları dinlemeye devam et devam ederse zorlama derim. Daha kötü olmasın sonra.
@soulless
Aksilik olmazsa katılırım sana yarın.

@BerkEvren
Teşekkür ederim. Şu an için ağrı noktaları belli ve futbol'dan tecrübem fazla olduğu için hepsi darbeye dayalı ağrılar. Dün gün içinde 2 kez buz kompres uyguladım. Bu akşam yine uygulayacağım. Yarın hafif bi geçiş yaparım. Fazla ara vermek istemiyorum. 2 haftadır binememiştim, dün biraz zorladı mesela. Yaşla ilgili olsa gerek 2 hafta bile hamlamak için yetiyor...

O halde yarın haberleşiriz gün içinde...

Dün akşam Veledrom'da 30 km sürüş gerçekleştirdim. Düşme sonrası kendimi deneme adına ortaya çıkan sonuç sevindirici. Ayrıca 26.2 gibi benim için güzel bir ortalama ile bitirmekte ayrıca keyif verdi.

Bugün az önce Merlin siparişim de elime ulaştı. Conti'ler ve 2 adet iç lastik jantların da gelmesiyle birlikte montaj için beklemeye alındılar...

(link)

Bugün jantları da Ptt'den elden teslim alınca montaj için yola koyuldum. Montaj sonrası görünüm gerçekten de çok hoşuma gitti ve tam beklediğim görüntüyü elde etmiş oldum. @BerkEvren 'in photoshop ile yaptığı görünümün aynısı canlı olarak karşımda artık. Bu arada maalesef kötü sayılabilecek bir haberi de eklemek istiyorum. Jantın fren yüzeyinin boyasının çıktığına dair yapılan yorum sanırım gerçek zira jant üzerinde bir sticker ile geliyor ve bu sticker'ın üzerinde jantın fren yüzeyinin boyası zamanla değişecektir yazıyor. Bu değişiklik neyi ifade ediyor tam olarak bilemiyorum ama sanırım zamanla o bölümün metal görünümlü hali geri gelecek.

Yine de şimdi keyifle kullanma zamanı. Tüm aksesuarlar üzerinde iken (pedallar, far, stop, sele çantası, gidon çantası, zil, suluk, matara, km sayacı) bisikleti tarttık ve 10,6 kg geldi. Jant ve lastiklerin montajından sonra ise ortaya çıkan sonuç; 9,6 kg...

(link)

Geri