Scudo Sports

Giant Alpecin takımını antrenman sırasında araba biçti

Abdullah bey, ortada bir tartisma var. Bunu cozmeden birlik beraberlik olmaz. Ortada bir haksizlik varsa bunu gidermeden de biirlik beraberlik olmaz. Siz bu tutumunuzla aman kavga etmeyinbsusun tartismayin birlik beraberlikbolsun hersey oldugu gibi devam etsin demis oluyorsunuz. Bu sorunlu bir soylem degil mi?

• Beğen
Tepkiler: Engin er.
Scudo
''Kaçkarları'' dünyanın hiçbir dağına, ''gesi bağları'' türküsünü de dünyadaki hiçbir şarkıya değişmem. Ne toprağımın kokusu, ne de o toprağın hikayesi ile harmanlanmış türkünün dünyada eşi yoktur benim için.

Evet, klavye başında vatanseverliğimi ! ispat ettikten sonra birkaç şey söylemek isterim.

Almanya'da toplam bisiklet kullanımım; yaklaşık 5000 km. ,
Duyduğum korna sayısı; 2,
Ciddi bir tehlikeye düşürülme sayım; 0,
Canımı sıkacak hareket; 2 ya da 3,
Yokuşlarda beni güvenli bir şekilde sollayamayıp, arkamda dakikalarca bekleyen araç sayısı; sayısız.

Bunu yazmam, Almanya'nın geçmişte ve bugünde yaptığı her politikayı ya da olayı onaylıyorum anlamına gelmez. Sadece bizden önde oldukları bir konuda, aynısını ve hatta daha iyisini ülkem için istemem anlamına gelir.
Aynı şekilde kendi apartmanımızda da, kendi çapımızda almanlara örnek olmaya çalışıyoruz. Mesela neredeyse bütün dairelerden daha çok biyolojik çöp ayrımı yapıyoruz. Zorunlu olmasam bile birçok defa bazı işler için balkonumu kullanmalarına izin verdim.

Yabancı bir ülkede kendi ülkemizi kötülemeyi, insanlara her fırsatta ülkemizden kötü bir şekilde bahsetmeyi ben de hiç hoş bulmuyorum. Ama bu olay farklı bir şey. Bırakın da kendi aramızda yanlışlarımızı eksikliklerimizi konuşalım, tartışalım. Bundan korkmayalım. Gözümüzü kapatıp, kulaklarımızı tıkarsak nasıl daha iyiye ulaşacağız.

....

( yorumumun bir kısmını, yanlış anlaşılmasın diye sildim. İfade ettiğimiz bazı şeyler farklı anlaşılabiliyor.)

@Ozan k. ben tartışmayalım demiyorum ki. Ben birbirimizi ötekileştirmeden tartışalım, saygımızı ve sevgimizi kaybetmeyelim diyorum. Bunun da sorunlu bir söylem olduğunu düşünmüyorum. Ya da ben düşüncelerimi kelimelere tam olarak dökemedim.

@Soner Közen aynen, almanyada bisiklet kazasi daha z deyince merkel'in elini opmus olmuyorsunuz veya vatana ihanet de etmis olmuyorsunuz merak etmeyin.
Eksikliklerimiz acikca tartisamayacaksak nasil gelisecegiz? Eksiklikleri dile getirmek mi hayinlik yoksa susup, sikayet edenleri hayinlikle suclamak mi?
Bu kafayi asamazsak cok acilar cekecegiz demektir.

@Abdllh kusuruma bakmayin, mesajinizdan dediğiniz gibi bir anlam cikarmadim. Tekrar özür dilerim.
Ama bu birlik ve beraberlik lafi bana batmaya basladi. Ortadaki haksizligi surdurebilmenin formulu oldu adeta. Ayagina basilan kesim aciyla bagirdikca aman susun rezil oluyoruz, birlik ve beraberlige ihtiyac duydugumuz bu günlerde diye baslayan cümleler artik tahammül edilenez hake geldi bende...

Yav kardesım bız odunuz ...Bakın hala nelerı konusuyor ınsanlar burada bıle...Evet bız ınsana saygı ve medenıyet acısından gerıdeyız ama ılerlemelıyız.Bunu anlamak cok mu zor ? Denıyorkı kendı ınsanımızı elestırenler orda burda yasasın..Burda amac hastalıgı teshıs etmek..Hatalık kabul edılmedıkce devayı nerden bulacak bu toplum ..Bıktım bu cahıl cuheyla egolarından ben sahsen..Bır hıkaye anlatayım..Tam bızı anlatan bı hıkaye..Her yerde de anlatırım konusu gelınce..
Bır gun bır boks macında , boksorlerden bırı acaıp bır dayak yıyor daha ilk roundda.Gong calıyor, boksorler koselerıne gıdıyor. Dayak yıyen boksorun antrenoru supersın kocum dıyor harıka dogusuyorsun ..Gercekten mı dıyor boksor ? Evet kocum dıyor antrenor harıka dogusuyorsun..Boksor donuyor bakıyor antrenorune balon olmus gozlerı ıle ve soyle dıyor ..E super dogusyorsam o zaman benı kım DOVUYOR ?? Bızım toplum da aynı boyle ..E be kardesım o zaman bızı kım dovuyor ?????

Anlamadığım ehliyet alırken trafik aracı olarak geçen bisiklet... ehliyetten sonra oyuncak olarak görünüyor...

• Beğen
Tepkiler: lealtad
@Murat Cömez
Alkollu aracla yakalanip (iki kere) ehliyetine el konulan, ehliyetsizken arac kullandigi icin caza almis, son alkollu kullandigi (ehliyetli olarak) spor aracıyla karsi seride gecip polis aracini bicen, muhtemelen bilincli taksirle ölüme sebebiyet vermekten yargilanacak ruzgar cetin faciasini duymussundur. Orada o masum kardesimizin yerinde biz de olabilirdik, olabiliriz. Bugune kadar binlerce kisi yitip gitti..
Bir gun tekerlekli sandalyeyle, sectigin en nezih semtte kaldirimda 1 km gitmeye calistigini dusun ve fecaat durumumuzu gör derim..
Trafikte korna sesinin duyulmadigi ulkeler var bu dunyada. O ulkelerin birkacinda yasadigim icin saygi denen olguyu gozlerimle gordum.. almanyadan bisiklet yolu ihlali olan birkaç fotoğraf koymakla çağ atlamiyoruz malesef.
Ozelestiri erdemdir. Kendi ulkemize bakalim biz..

• Beğen
Tepkiler: SRT
@engin özen
Merhaba yazdiginiz yorum ile benim yorumum arasindaki baglantiyi kuramadim. Daha aciklayici bir yorum yapin yada yorumunuzdaki alintiyi (benim adimi) silin. Cünkü benim yorumum ile sizin yorumunuz karsilikli degil.

@gokhantig

sonunda anlaşıldı 73 yaşında ingiliz bayan ,
neden yalnış şeritte ,çünki ingilterede millet soldan gider ,dünya gider mersine ,ingilizler gider tersine,kendisini ingilterede zannetti herhalde ,yaşlı teyzemiz,

(link)

Kader denen bişey var insanın alnına yazılan nerde nasıl ölecek herşeyi vakti var ya bisiklet sürerken ya araba sürerken tabiki insanlar anlayışlı olması lazım ama bisiklet yollarına yapılan parklari gene belediyelerin yaptığı demir duvarlar la engellemesi lazım

Buyur arkadasim ozamn gor.. diye baslayan mesajiniz bana alinti yapilarak yazilmisti.. almanyadan birkac kotu ornek vermistiniz bana cevaben. Ben de Türkiye'deki durumu ozetledim..

Burdaki durum bile ne kadar geri kafali bi toplum oldugumuzun acik delilidir..Bir gum bi arac tarabya sahil yolunda donlmez yerden pat diye U donup sizi hastanelik edip polise de Ben u donuyodum geldi bana carpti sikayetciyim diye ifade verirse anlarsiniz kardesim ne haldeyiz...Bos bos konusmayin artik..Benc bu konuda birda kapansin..Ben bu ulkede bisiklet yoluna park edip trafik kontrolu yapan polisnarabalari gordum ( bakirkoy decathlonun karsisinda ).Iyilik sever , sicakkanli , yardimsever ama Okuz bi toplumuz..Bu kadar NET !!!

• Beğen
Tepkiler: Engin er.
@İsmail ATALI

Bence bu konu hiç kapanmasın. Eğer bu ilkellik biterse o zaman bir şey diyemem.

@Engin er.
Deveye hendek atlatmaktan daha zor..Neyse ben konuyu takibi bırakıyorum cunkı agır konusmaya baslıyacagım ve cok sevdıgım bu forumdan uyarı alacagım yok yere...Sevgı ıle ama zeka ıle kalın..

türkiye de moloz insanın çok olmasının nedeni caydırıcı cezaların olmaması. caydırıcı cezalar gelsin, bakın bakalım olaylarda %50 düşüş oluyor mu olmuyor mu

@Angel
peki o caydırıcı cezaları hangi polis, hangi hakim, hangi savcı, vali, kaymakam uygulayacak ?, bu ülke ümitsiz vaka

Geri