Scudo Sports

Giant Alpecin takımını antrenman sırasında araba biçti

@Murat Cömez

Verdiğiniz rakamlara bir de kaynak gösterirseniz herkes için daha iyi olacaktır. Bir de sağlıklı karşılaştırma için Türkiye verilerinin de olması gerekir.

Scudo
@MeTaLioNs Haklısınız murat bey ve diğer gurbetciler yalan söylüyor doğru zaten neo nazilerde bizim gurbetcileri yakmıyor, öldürmüyor biz uyduruyoruz şimdi bunlarında verilerini isterseniz almanyada 1-2 sene geçirin diyorum ben

yaya geçidinden karşıya geçmek istiyen bir insan araba hızlı geliyorsa arabaya yol vermek zorunda kalıyor. mesela muhtemelen almanya'da yaya geçidinde yayaya yol vermeden gazlayan bir sürücüyü polise ihbar ederseniz polis bıyık altından gülüp "ama araba hızlı geliyormuş senin beklemen lazım" diye olayı örtbas eder herhalde diye düşünüyorum. biz bireylerin güvenliğini ve hakkını savunma konusunda oldukça ilerideyiz.

@Bikedreams niyetim polemik yaratmak değil. Almanya'da yaşamadığım için elbette rakamları/vakaları bilemem. Bilemediğim için de resmi bir kaynaktan kanıt isterim. O zaman herkesin doğru bir değerlendirme yapmasına katkınız olur. Mesleki bir hastalık benimkisi :)

@Ozan k.
Kaza icin almanyadaki rakamlari yazmistim sizde türkiyedeki rakamlari yazarsaniz bir karsilastirma yapa biliriz.

@Kudret Kurtcebe
Kudret abi iste fark sadece ceza olayinda, almanyada cezadan kortuklari icin sehir icinde kurallara uyuyorlar ama tenha bir yerde yani kimsenin olmadigi bir yerde almanyadada allaha emanet pedallaniyor.

@alper 76
Almanyada sadece gurbetciler asagilacagini düsündügü icin uymuyor kurala, almanyada kural oldugu icin uyuyor kurallara. Aynisi sadece gurbetciler icin degil almanlar icinde gecerli. Kurala uymayinca almanyada kimse seni asaglamaz. Ben almanyada nasil kurala uyuyor isem türkiyedede ayni sekilde uygulamaya calisiyorum.
Türkiyede cogu kisiye mesela levadaki isareti soruyorum adam ben nebileyim nedemek diyor, yada 30luk yolda öncelik kimindir diye sordugumdaöncelik yol hakki benimdir ben düz yolda gidiyorum diyor oysa 30luk bir yolda öncelik kanunen sagdan gelenindir. Demekki egtimi adam basadan almamis.

@MeTaLioNs
Buyurun size kaynaklar...
(link)

(link)

@MeTaLioNs
Bende bir önceki mesjada kanitlari verdim, bakabilirsiniz. Kimse yasamadigi yer hakkinda yorumda bulunmasa cok iyi olur diye düsünüyorum. Yasadigi yeri herhalde orada yasayan daha iyi bilir.

@Bikedreams
Desteginiz icin tesekkürler Talip bey, nedense hep dogrulari gurbetciler degilde almanyada yasamayanlar biliyor.
Nedense hic veya 2-3 ay turist olarak yada ziyaretci olarak gidenler almanya profösörü oluyorlar.

• Beğen
Tepkiler: eyupozturk
@Murat Cömez turkiyede boyle bir istatistik bile bulamazsin zira yaralanan bisikletci hastahaneye gittiginde boyle bir rapor bile tutulmuyor. Ben dizimi kotu parcalamistim ama muhtemelen ev kazasi vs diye kayitlara gecti, cunku sormadilar bile...
Ama emin olun bisiklet kullanan kisi basina kaza orani turkiyede daha fazladır.

bu tartışmaların sonu yok. zira tartışmaların tarafları tamamen farklı motivasyonlarla fikir belirtiyorlar. Ben 34 sene Türkiyede yaşadığımdan ve epey de bisiklet sürdüğümden malımı biliyorum.
Ama Almanya'da sadece 2 senedir yaşıyorum, karşılaştırmam abes olur o kadarıyla.

@Murat Cömez

Abi Almanya'da da şehir dışında kelle koltukta pedallanıyor demek biraz abartı değil mi? Herkesin kelle koltukta tanımı biraz farklıdır tabii ama bence Almanya kelle koltukta bisiklet sürülen bir yer olmaktan çok uzak. Çok yoğun trafiğin olduğu ana yollarda tehlikeli ama o yollarında her zaman alternatifi oluyor bisikletçi için.

Türkiye için istatistik olduğunu sanmıyorum ama ölüm ve yaralanmalar çok daha azdır. O kadar az bisiklet sürücüsü var ki Almanya ile benzer toplamlarda kaza ve ölüm için Türkiye'de neredeyse herkesin ölmesi lazım. Mesela İngiltere'de de bisiklet sürücüleri ciddi tehlikeli şartlarda bisiklet sürüyorlar, özellikle Londra'da. Çok gittiğim ve oradaki bisikletlilerle de epey vakit geçirdiğimden bire bir tecrübe ettiğim bir ortam. Londra'da bisiklet sürmek bildiğiniz trafiğin içinde cambazlık yapmak. Ama toplamda Almanya'ya göre çok daha az insan ölüyor veya yaralanıyor. Londra'da 2013 senesi için haftada istatistiklere girecek şiddette 1 kaza oluyor denmişti mesela. Toplam ölü sayısı ise yılda 10-15 gibi çok düşük sayılarda.
(link)
Ama bu Londra'yı bisiklet şehri yapmıyor, toplamlara bakarsak bence Bayburt dünyanın bisiklet başkentidir. Zira bisikletten düşen bile olmuyordur çoğu seneler.
Londra'da hem çok az insan bisiklet sürüyor hem de sürenler genelde zımba gibi insanlar. Yani çok sakat pozisyonlarda bile kendini kurtarabilen tipler. Ama Almanya'da mesela özellikle şehir içinde çok yaşlı insanlar bisiklet sürüyor. En ufak aksilikte düşüyor ve genelde de başlarını çarpıyorlar. Verilen linkte de ölenlerin yarısından fazlasının 65 yaş üstü olduğu yazıyor. Türkiye'de istatistik tutulsa bile dikkate alınacağı şüpheli bir detay.

Bu karşılaştırmaları konuşuyoruz zira bazı arkadaşlar "oralarda da oluyor, demek ki normal" saçmalığını ısrarla devam ettiriyor. Oranlar önemlidir arkadaşlar, oranlar.
Bir de başkalarını gözünde büyütüp orada asla böyle şeyler olmaz, biz asla onlar gibi olamayız kafası var ki o da daha çok rahatsız ediyor.
Bunları kimseyle atışmak için yazmıyorum. Avrupalıları sevdiğimden veya sevmediğimden de yazmıyorum. Bir grup insanı sevmek, sevmemek veya bir gruptan sevgi beklemek gibi ruh hallerinin hastalıklı olduğuna inanıyorum.
Bunları yazıyorum çünkü bu körlemesine yabancı düşmanlığı ve arkasından gelen kendi problemlerimizi normalleştirme hastalığı beni çok rahatsız ediyor. Her sıkıntıda atlayıp özellikle Almanya'ya bakın önce denmesinden gına geldi.

Turk gozuyle Alman istatistiklerini yorumlamak rasyonel olmadigi surece ancak 3. Sinif gurbetci temali arabesk-komedi olur. Gonderilen fotolar, yasak yanlis olduklari icin cekilen fotolardir.Kurallarin calistigi bir ulkede herkes kurallara uyar, gitmeye gerek yok herhangi bir Alman filmini izleseniz, (Amerikan, Fransiz da olur, izleyin farki gorun.. Italya yi da izleyin bizim bir tik ilerimizi gorun) Arkaplan inceleyin, araclari, yuruyen insanlari inceleyin lutfen. Korna calinmaz, yola adim atsa yaya, trafik durur. Kural ve saygi calisir orada, cunku temelde vardir, bunun uzerine toplum insa edilir. Bizim ise toplumumuz maalesef daha farkli mantikta oldugundan yaptigimiz bisiklet yollari, velodromlar hep yapmacik kaliyor, isletemiyoruz, olmuyor bir turlu.. 10km bisiklet yolu yapiliyor, bakiyoruz, sagolsunlar arac yolunu boyayip yaptik diyorlar, kimsenin dikkate aldigi yok. Evet, cok buyuk zorluklardan gecmis koklu ve guzel bir milletiz, vatanimiz cennettir. Ama korumasini ne kadar biliyoruz, ne kadar iyi bakiyoruz onu konusalim. Son tesbitimi paylasarak konudan cikmak istiyorum, 1945 yilinda bir ulkeye sagdan soldan ucaklarla bomba yagdirip girmedik sehir, yikilmadik ev birakmamislardi. Bir baskasinda yaklasik 20 yil once dunyaya diz cokturmus, cumhuriyetini kurmus, 10 yilda buyuk atilimlar yaparak ilerlemis ve 2. Dunya savasina hic girmemisti. Enteresan olan nokta burasi, sanki Almanya hic savasa girmemis, surekli ilerlemis gibi dururken, biz ise sanki savastan cikmis, toparlanmaya calisiyor gibiyiz..

Oransız kıyas olmaz.
Türkiye'de kaç bisikletli var, x memlekette kaç tane var. Kaza raporları, istatistikler ne kadar sağlıklı... Sağlıklı bir kıyas için pek çok şey kontrol edilmelidir, kıyas zor iştir.

İş dahil her gün her zaman her yere bisikletle giden, ondan önce de uzun yıllar motosiklete binmiş biri olarak ben şahidim: İstanbul trafiği bisiklete binmek için çok uygun. Sürücüler saygılı ve yardımsever, herkes kurallara uymak için elinden geleni yapıyor. Bazen durup bir düşünüyorum, ülkeme, insanıma haksızlık yaptığımı idrak ediyorum, sonra İstanbul'da yaşadığıma şükredip pedallara asılıyorum...

• Beğen
Tepkiler: Kuzey Ege
@Murat A
İş dahil her gün her zaman her yere bisikletle giden, ondan önce de uzun yıllar motosiklete binmiş biri olarak ben şahidim: İstanbul trafiği bisiklete binmek için çok uygun. Sürücüler saygılı ve yardımsever, herkes kurallara uymak için elinden geleni yapıyor.

istanbul dev bir şehir neresinde pedalladığınız çok önemli. mecidiyeköy'den üsküdara taşındıktan sonra trafikte yaşadığım sıkıntılar ciddi ölçüde azaldı. üsküdar, kadıköy, bostancı üçgeninde çok sayıda bisikletli var. araç sürücüleri genel olarak biraz daha bilinçli. yan yoldan rahatlıkla çıkabilecekken tırmanış tempomu düşürmesin diye bekleyen araç sürücüleriyle çok kez karşılaştım. hatta başka bir tırmanışta bir tanesi (muhtemelen kendisi de bisiklet sürücüsü) karşıdan sert rüzgar geliyor diye önüme geçip bana rüzgar tüneli bile açmıştı. ama bu kadar balığın içinde yüzen bir tane köpek balığı başınızı belaya sokmak için yeterli. geçen 15 yıl içinde trafikte bisikletin yeri çok değişti. mesela eskiden boş yolda sağdan giderken korna çalıp üzerime tam gaz pike yaparak eğlenen kadıköy-pendik minibüsü şoförleri artık biraz daha dikkatli. ama şehrin başka yerlerine gittiğimde bazen kıta değiştirmiş gibi oluyorum. aracını silah niyetine kullanan bir sürü insanla karşılaşıyorum.

@Hüseyin Çelebi
Ben kelle koltukta demedimki allaha emanet dedim bunuda neden dedim cünkü almanya soförlerinin %40 bisiklet sürer ama %60 sürmez ve bisiklet sürenlerede gicik kapar. Sehir icnde cezadan dolayi evet saygi duyuluor ama tenha yerlerde üzerine sürende cok oluyor. Türkiyede daha fazladir bunu bilemem ben sadece yasadiklarimi yazabilirim.:)

@eyupozturk
Fotograflar malesef yasak yanlislari göstermek icin degil almanyada bu olaylarin sorun oldugu dogrudur. Yasayan bilir ve daha iyi anlar.;)

@Murat Cömez EEE adamlar üstün ırk yaaa murat mercedes,bmv,wolswagen,porshce ve tiger tank,panzer u-bot felan yapmışlar daha ne yapsınlar :D:Diyiki 2.dünya savaşını kaybetmişler yoksa sen asıl sevgiyi gör bizim miletten.

Gecmis olsun.. sofor hangi memlekettenmis acaba? Ispanyol oldugunu zannetmem..

Eh en nihayetinde Akdeniz insanı, Akdeniz toplumu, kıyasladığınız Kuzey Avrupa toplumları ile arasında fersah fersah fark var.

Ben bilmem ama bu tür kazaların bol olduğu bir ülkede (?) olduğu gibi bu olayında gerçekleştiği yer futbola tapılan bir yer, yanılmıyorum değil mi?

Degenkolb'a üzüldüm bahar klasiklerinde yarışamaz zannedersem.Belkide flandersi hedefliyodu yazık.

Kazanın nasıl olduğuna dair hiçbir detay yok mu acaba? Kadrolar gerçekten de yamulmuş kazada, insan merak ediyor.

@mertsimsek76

İspanyol olabilir elbette, Japon da olabilir, Alman da olabilir. Sürücü sarhoş olabilir, ters yöne gidiyor da olabilir. Olmuyor değil böyle şeyler.
İspanya'nın kuzey Avrupa'ya göre daha tehlikeli ve düzensiz bir trafiği olduğu bilinen birşey, İtalya da aynı şekilde. Araç kullanılan km başına kaza riski bellidir ve neresi olursa olsun bu risk her zaman sıfırdan yüksektir.

Bisikletle evden çıkar çıkmaz aksiyonun başladığı yerlerle karşılaştırılmaz elbette ama yayalar ve bisikletliler İspanya'da da gayet trafiğe kurban gidebilir.

• Beğen
Tepkiler: eyupozturk
Geri