Scudo Sports

Giant Alpecin takımını antrenman sırasında araba biçti

Yazacaklarimin konuyla degil, yukarida yazilan serzenislerle daha cok alakasi var.
Arkadaslar bisiklet kullanimi konusunda ulkemizi cok kucumsemeyin. Lakin anadoludaki koylerde kasabalarda bisiklet kullanimi aslinda cok yaygin ve bunlarin bir cogu da spor amacli degil, ulasim amacli kullaniliyor.
Karne , sunnet hediyesi olarak bile alinmis olsa hemen herkesin oyle veya boyle bir bisiklet gecmisi var.
Kaski tayti olmayanin, gozluk spd falan kullanmayanin bisikletci olarak gorulmedigi, market bisikletine binenin kaale alinmadigi bu ortamda bazi "bisikletci" arkadaslarimiz gereksiz bir ayrimcilik ve dislama havalarina girdigi surece toplum ile ortak noktada bulusmamiz biraz zor...

Scudo
Fotograflar malesef yasak yanlislari göstermek icin degil almanyada bu olaylarin sorun oldugu dogrudur. Yasayan bilir ve daha iyi anlar.;)
@murat comez Mail adresiniz .de. Ben0de dogma buyume Berlin liyim, hala evimiz orada. Siz gordugunuzu yazmissiniz, ben gordugumu yazdim. Herkes bakar ama kendilerince gorurler. Yorum farkini gayet dogal buluyorum, dert etmeyin o kadar ;)

yahu tamam ortak nokta bulalım da nasıl olacak o iş? motorlu taşıt kullanıcıları bisikletlileri ezdikçe kaportalarının boyaları çiziliyor mağdur oluyorlar zaten, o yüzden eleştirmeyelim, üstlerine gitmeyelim mi? bisiklet sürücüleri zaten çoğunlukla olması gereken ortak noktada duruyorlar (orada durmayanlar zaten araba kullanırken canavarlaşan tipler). araç sürücülerinin de çok fazla bir şey yapması gerekmiyor aslında. aynı silah taşıyan insanlar gibiler. silahı çekip (gazı kökleyip) bisiklet sürücüsünü öldürmeye teşebbüs etmedikleri sürece zaten sorun yok. ihmal eyvallah başlı başına bir sorun. ama trafikte sorun yaşayan birçok bisikletli sürücülerin ihmalkarlığından değil art niyetli olması yüzünden sorun yaşıyor.

Sürücü İngiliz

@gokhankoc

şeridi şaşırmış olabilir mi?

Yeni Zelanda da kiralık araçlarda şöyle bir uyarı var mesela. Alışkın olmayanın yapabileceği bir hata gerçekten.

http://www.techno-stories-space.com/wp-content/uploads/Chron5-keep-left1-500x223.jpg

@eyupozturk
Berlinin neresinde kaliyorsunuz, ben berline kuzenimi ziyarete cok gidiyorum sizinlede tanismak isterdim. Hic yoktan türkiyedeki arkadaslarin tanisdigi gibi bizlerde burada tanisalim.:) Almanyada yasadigima göre mail adresimin de DE olmasi normal.
Ich hoffe doch das du nichts dagegen hättes, oder? Würde mich echt sehr freuen.;)

@Murat Cömez Kurallar Türkiye'de de var ama uygulanmıyor, ya da adamına göre uygulanıyor. O yüzden bu kışın ortasında bu kadar KAZIK elektrik faturası ödüyoruz.
Bu arada ben Almanya profesörü olmaya çalışmıyorum ya da iddiasında da değilim. Bu ilk cümleyi de orada yazmıştım siz 2. cümleye takılmışsınız (aşağılanma konusunda ) Bazen bir ters bakış bile aşağılamadır. kastım buydu. Anlaşılabilirse tabi

Kazayla ilgili takımın son güncellemesi (24 Ocak):

(link)

Önemli kısımları Türkçe'ye çevirirsek:

TEAM GIANT-ALPECIN RAPORUNA GÖRE WARREN BARGUIL (FRA), FREDRIK LUDVIGSSON (SWE), RAMON SINKELDAM (NED) VE MAX WALSCHEID (GER) ISPANYA'DAKI HASTANEDEN ÇIKTILAR VE ŞU AN EVLERİNE DOĞRU YOLDALAR.
CHAD HAGA (USA) Ve JOHN DEGENKOLB (GER) HALA TEDAVİ İÇİN HASTANEDELER.

Warren Barguil: Fransa'da el bileğindeki kırıkla ilgili ameliyata gerek olup olmadığıyla ilgili tekrar muayene edilecek. Yarışmalara hazırlanacak seviyeye gelmesi için düzelmesi 6 haftayı alacak.

Fredrik Ludvigsson: Kaburgalarında çürükler ve tüm vücudunda sıyrıklar ve çürükler mevcut.

Ramon Sinkeldam: Diz ve çenesindeki dikiş atılan kesikler ve tüm vücudundaki yaralar ve çürükler düzeliyor.

Max Walscheid: Kaval kemiği ve başparmağındaki kırıklarla ilgili Almanya'da tekrar muayene edilecek, ameliyat olması ve dönmesinin bir kaç ayı bulması bekleniyor.

Chad Haga: Chad geceyi iyi geçirdi. Boynundan ve çenesindeki yaralardan ameliyat geçirdi ve şu an tamamen kendinde. Bir haftaya yakın süre içinde orbital (elmacık ve göz bölgesi) kırıklardan da ameliyat olacak. O zamana ve sonrasında ameliyat sonrası iyileşmesine kadar tedavi için hastanede kalmaya devam edecek.

John Degenkolb: Üst bacağındaki yaranın dünkü ameliyatından sonra elinden ve ön kolundaki kırıktan da bu sabah başartılı bir ameliyat oldu. Bir kaç gün içinde koluna ve eline ileri bir tedavi için Almanya'ya hareket edecek. Sonrasında iyileşme dönemi başlayacak. İvedi odağı düzelmek olacak ancak bu zaman alacak ve şimdiden ne zaman olacağını kestirmek zor.

• Beğen
Tepkiler: Milbert Hofen
Türkiye'de de trafik kazaları ile ilgili istatistikler tutuluyor. Şurada bulabilirsiniz:
(link)

2014 yılında, 7729 bisiklet ölümlü veya yaralanmalı kazaya karışmış.

• Beğen
Tepkiler: Road_Runner
Almaya'da yaşayanlar orada yaşamayanların Almanya profesörü olmalarından bıkmış valla ne yalan söyleyim ben de Türkiye'de yaşamayanların Türkiye profesörü olmalarından bıktım. Gelip senede belli bir süre burada tatil yapmayla bu ülkeyi anlayamazsınız. O yüzden dediğiniz gibi siz de yaşadığınız ülke hakkında yorum yapın.

@Çakırgöz
Farkindaysaniz ben biktim demedim ve ayrica türkiye hakkindada yorum yapmadim ve yapmiyorumda. Ama siz biksanizda bizler yinede o ülkenin insanlariyiz ve azda olsa nasil oldugunu biliyoruz.

• Beğen
Tepkiler: Zuzunay
bir kaza haberi milliyetçiliğe oradan da ırkçılığa kadar varan yorumlarla süslenivermiş yine, neyse ben de yaşadığım şehirden bir foto ile katkıda bulunayım bari fotoyu bizzat kendim çektim ve etrafta ceza kesen polis falan yoktu, yaptıkları ucube otelin önündeki bisiklet yoluna park eden , otelin açılışına gelen araçlar, otelin yapılma hikayesi de ayrı bir facia ya oraya hiç girmeyelim

10974436_785613998159935_3926432089632440774_o.jpg

@Fırat Y. Maske kask takıcaksın bunların yanından boydan boya cızerek gıdıceksın aracları sonra bakalım ınsanların hakkını yıyorlarmı bır daha dıger taraftada bu yuzden yanacaksam yanayım anasını satım.

• Beğen
Tepkiler: Fırat Y.
@Hüseyin Çelebi açıklamanız için teşekkür ediyorum. Aklı başında insanların ego şişirmekten uzak, bilgilendirici yazılarını okumak güzel.

Konu ile ilgili spesıfıc bı sey yazmaya gerek bile duymuyorum..7 yıl ısvec te yasadım...Yasayamadım cunkı ulkemı cok sevıyorum.Bizim insanımızın orda aranılacak cokca ozellıklerı var elbet.Ama konu boyle medenıyet gostergesı seylere gelınce, bılıp bılmeden oyle uc bes foto ıle kapak yapılacak seyler degıl bunlar..Bız bu tur konularda ve ınsana saygı temellı konularda bronz cag devrı ılk ınsanız maalesef..Daha yaya gecıdı kavramının anlamını bulamadıgı cografyada neyın tatavasını yapıyorsunuz..Bısıklet zurnanın son delıgı..Ucuncu dunya ulkesıyız bu kadar NET...Ama cahılde ego ve cesaret cok olur.Boyle bı yanımız da var...

Anladığım kadarıyla, yurtdışındaki kazaları emsal alıp türkiyedeki kazaları meşru zemine oturtmaya çalışıyoruz. Hem de buna itiraz edenleri rakamlar göstererek cühela ilan ediyoruz. Harikaymış. Bunu nasıl becerebiliyorsunuz inanın anlamıyorum. Bisikletlilere yapılan hukuksuzluk, vicdansızlıktır. İsterseniz almanyada günde 100 kişi bisiklet kazasında ölsün, bu bana yapılan haksızlığı haklı yapmaz. Yukarıda bir arkadaş ırkçılığa kadar gitti demiş, Ben diyememiştim utanıp ama söylüyorum, evet oraya kadar varmaya az kalmış.

Bir şey daha, keşke o kazaların olduğu ülkelerde uygulanan kanunların yarısı bizde uygulansa. Ben kimsenin bana saygı duymasını beklemiyorum. Kanunlar yazılırken saygı, sevgi, kardeşlik diye tanımlar yoktur. Hak diye bir kavram vardır ve tüm diğer subjektif kavramlardan bağımsızdır, sayılmak, sevilmek, pufuduk şeker olmak peşinde değil hakkımızın oeşinde olmak çok daha önemli

@Kuzey Ege
Çok güzel özetlemişsiniz böyle bir sorunumuz var maalesef.Hollandada donanimsiz bisiklet kullanimi daha fazla ama bizdeki gibi ayrım yok.Birisi bisikletli fotoğraf atar hemen altina kask nerde , ped nerde falan bu nedir ya :D Herkesin imkanı , tercihi farklı saygılı olmalıyız.

Kazayi, yapan 73 yasinda bir Ingiliz bayan ve aracini yolun yanlis seridinde suruyormus. (link)

Degenkolb'un isaret parmagini kaybetmesinin yuksek ihtimal oldugu da soyleniyor. (link) Belki kariyerini bitirmez ama performans acisindan isaret parmagini kaybetmenin cok buyuk problem olacagini dusunuyorum.

Geri