Bal şifadır ayetle sabittir.En hakikisini bulsanız da bir önemi yok, bal o kadar da sağlıklı bir şey değil.
(link)
Hangi ayet?Bal şifadır ayetle sabittir.
@MuratHan hocam ben 800 gr kavanozu 150 ye alıyorum... sanırım siz biraz fazla veriyorsunuz
(link) şöyle bir şey buldum. Bu arada müslüman değilim. İslam alemine faydam olsunHangi ayet?
İslam alemine yaptığınız katkı için teşekkür ederim(link) şöyle bir şey buldum. Bu arada müslüman değilim. İslam alemine faydam olsun![]()
artvin bölgesinden 5 yıldır kestane balı getiren bir çalışanım var.. ciddi ciddi en ufak boğaz ağrısında bile etkili oluyor... her sabah aklıma geldikçe 1 çay kaşığı yutar öyle çıkarım... 5 yıldır hiçbir zararını görmedim ... ama kestane balında fazla tüketmek aritmi ve tansiyonu tetikleyebilir aklınızda olsun ...fazlası zarar yani
1 kg kestane balını Artvin den siparişle 270 TL ye alıyorum, 79-80-100 TL ye satılanlar da mı var yanlışlık yoksa ben mi fazla veriyorum.
Balın faydaları arasında Antiseptik ve antibakteriyel özelliklerinin yanı sıra kolesterol seviyesinin kontrol edilmesi, diyabetin yönetilmesi, mide sorunlarının tedavi edilmesi, enfeksiyonlarla savaşılması, enerjinin artırılması gibi insan sağlığı açısından önemli etkenler bulunmaktadır .....
Balın besin değerleri
- Sodyum 6 mg
- Protein 15 mg
- Karbonhidratlar 17g
- Kolesterol 0
- Yağ 0
- Pantotenik Asit 05 mg
- Riboflavin 06mg
- C vitamini 1mg
- Çinko 03 mg
- Demir 05mg
- Potasyum 0 mg
- Kalsiyum 0 mg
- Fosfor 0 mg
- Su 6 g
- Fruktoz 1 gr
- Maltoz 5g
- Glikoz 5 gr
Türk balı geçen yıl ABD ve Almanya başta olmak üzere 48 ülkede ağızları tatlandırdı. Son 5 yılda ise dünyanın dört bir yanına yaklaşık 26 bin ton bal ihraç edilerek, karşılığında 95,3 milyon dolar gelir sağlandı.
Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, geçen yıl 7 milyon 991 bin 71 kovanla 659 köyde bal üretimi yapıldı. Toplanan bal miktarı 114 bin 471 tona ulaşırken, bu rakam son 5 yılın en yüksek üretim miktarı olarak kayıtlara geçti.
Geçen yıl ABD ve Almanya başta olmak üzere 48 ülkeye bal ihracatı yapıldı. Yurt dışına gönderilen süzme ve petek bal miktarı 6 bin 448 tonu buldu. Bu satışlardan 23 milyon 384 bin 580 dolar gelir elde edildi.