Scudo Sports

Gerçek bal nereden alınır

Birkaç sene önce Kırklareli de ve Çanakkale Gökçeada da arazi satın aldım geçen yıl arıcılık yapmaya başladım sertifikalı arı yetiştiricisi oldum şuan 50 yi geçik arı kovanım var .Tamamen doğal arıcılık yapmaktayım. Arı dediğin sokar bal dediğin donar donan bal sahte bal değildir ayrıca Trakya balı içerisinde en çok poleni bulunduran baldır ayrı olarak Polen satmıyorum.

Beni forumda tanımayan yeni üyeler genelde hakkımda senaryolar yazıp element uyduruyor burdan onlara bunlarla uğraşacak boş vaktimin olmadığını tekrar hatırlatmak istedim.

Dosyalar

• IMG_20210301_175608.jpg
    IMG_20210301_175608.jpg
    162,8 KB · Okunma: 42
  • IMG_20210301_144547.jpg
    IMG_20210301_144547.jpg
    163,2 KB · Okunma: 42
  • IMG_20200606_182750.jpg
    IMG_20200606_182750.jpg
    122,2 KB · Okunma: 41
Scudo
amerikadan alınmıyacağı kesin hala 50 lilerdeki nükleer bomba test izleri barındırıyo
(link)

• Beğen
Tepkiler: Emre Tuna Mirliva
Balparmak'tan gerisi yalan. Kendiniz üretmiyorsanız tabii.
Ha, ben Migros marka alıyorum. Devir tasarruf devri. 😅

Kendi aile balımızı tüketiyoruz.İÇinde dışardan bazen muğla petekden petek girer.Balı dayım üretir çoğunlukla karakovan yapmak ister ama bu az olur.Kışları arıya şeker verir ki arı ölmesin veya şeker yerine arının kendi balını verir.Üretim esnasında kesinlikle önüne şeker çuvalı koymaz şurup yapıp yemliğin içine atmaz.Tabi artık yaşlandı ve öyle geçim olarak da yapmıyor eskisi gibi bundan sonra nerden alınır bilemedim.

• Beğen
Tepkiler: Eshquia™
%100 doğal bal bulmak neredeyse imkansiza yakın bir ihtimal.

Kendin arıcılık yaparsan, kendi ürettiğin balı yersen o ayrı.

Gerek Doğu gerekse Batıda arıcılıkta uğraşan kişilerle ahbaplık yaptım ve üretimin içinde oldum ama maalesef tam olarak saf bal üreten görmedim.

Kek, şeker, fondan, glikoz şurubu ve dahası gibi katkı maddeleri veriliyor arılara.

Az katkılı bal alıyorsanız şanslısınız, cok katkılı alıyorsanız vay halinize, yani bal yemiyorsunuz.
Aynen öyle. Bende tanıdıklarımda bu dediğinizi gördüm. En iyi halı heralde şeker verenler oluyor. Onuda çoğu balı aldıktan sonra arılar için verıyor. Hatta bu yuzden ılk bal pek ıyı olmaz dıye almıyorum oncesınde seker yedikleri için.

Bıldıklerım bu kadar :)

Karadeniz'de deli bal adıyla üretilen bal 100% doğal fakat bazı yan etkileri var. Üretimi oldukça spesifik olduğu için sahtesinin üretileceğini sanmıyorum.

Bunu yazdıktan sonra fiyatına bir baktım da kilosu 400₺
Bu yüzden gerçek bal üretilmiyor sanırım o_O

Eşim Elazığ Sivriceli.Kayınpederim orda kendi yetiştiriyor. İnternetten videolar izliyor,doğal olması için araştırmalar vs yapıyor.Benim için bisiklet neyse, kayınpeder için de arıcılık o:) Arada kaynana ile falan kavga ediyor köye gidecem diye,kızı ile de ben kavga ediyorum bisiklete gidecem diye:koptum::koptum: geçen sene mahsul alamadı,bu sene inşallah

Arkadaşlar piyasadaki ballar hakkında birkaç bilgi vermek istiyorum Babam 10 senede fazlada profesyonel şekilde gelir amaçlı arıcılık yapıyor.
Genelde bal parmak balları pahalı bu sebeple kalitelidir diye bir algı var. Bal parmak türkiyenin en büyük bal üreticisidir arıcılık ile ilgili ülkemize güzel hizmetler yapmıştır dünyanın en büyük arıcılık fuarı olan apimondio yı 2017 yılında türkiyede yapılmasını sağlamış ve dünyadaki arıcılık alanında önemli araştırmalar yapan kişilerin konferanslarıyla ülkemizdeki bireysel arıcılara güzel bilgiler kazandırmıştır.
AMA bence balparmaktan bal alınmaz. Nedeni ise bal parmak balları karışım ballardı. Babamlar yazın arıları trakya tarafına götürür. Ve yaklaşık arılar 1aydan fazla orada kalır ve ayçiceklerinden muazzam derece hızlı ve fazla bal toplarlar. İyi güzel ama şöyle bir sorun varki ayçiçek balı bulabileceğiniz en kalitesiz ballardan biridir. Normal bala göre tadı ve aroması yok gibi birşeydir ve şu gibidir 3 sene önce babam trakyadan gelirken sadece 1 kavanoz bal getirmişti ilk geldiğinde tadına baktık ve birdaha yemedim öyle duruyor. Peki ne işe yarıyor diye sorarsanız temelde 2 kullanım amacı vardır.
1.Tatlıcılar ürünlerimizde şeker yok sadece bal var diyebilirmek için tatlılara koylar normal bala göre çok ucuz olduğu için maliyetleri de yükseltmez .

2. Bal parmak vb büyük bal şirketleri bu balları alır. Ve ellerindeki normal ballarla karıştırır örnegin cam balının içine sadece cam balı koymaz içine ayçiçek balıda koyarlarki maliyetler düşsün aromasida olamadığı için bakın tadını pek etkilemez.

Birde şu konuya deyinmek isterim arılara şeker verilmeyen ilaç vermeyen yerden bal almalısınız.
Böyle bir balı bulmak imkansız gibidir. Bulsanız bile kavonazu 200tl den ucuzda emin olun normal bir balldir. Peki neden ilaçsız şekersiz bal olmaz derseniz.
Arılar ölür.
Bu sene kışın tam arıların ilaçlanması ve destek amaçlı kek(içinde şeker bal ve polen olanak bir karışım) verilmesi gereken zamanda babam korona oldu ve bu işlemleri veremedi. 100 kovandan fazla olan arı sadece 14 kovan olarak çıktı zararı 10.000tl den fazla.

Son olarak gerçek bal nasıl anlaşılır diye sorarsanız dolaba atın 1-2 gün sonra yavaş yavaş donmaya başlıyorsa gerçek baldır. Dönmüyorsa büyük ihtimal glikozdur

Son düzenleme:
  • İnanılmaz
Tepkiler: Emre Yönlüer
Artvin yöresininkiler genellikle iyilerdir hele bir de acı bal buldun mu tadından yenmez bu arada cidden çok yenmiyor :))

Geri