Scudo Sports

Gerçek bal nereden alınır

antalyada eminyet müdürlğünün karşsında,orman tarım işlerimi ne yeri var,ufacık kulübe anta. arıcılar birlği koparatifi sanrım adı,balı muhteşem iki çeşit var biri çam balı biri süzme çiçek balı muhteşem.

Scudo
gerçek bal,ağıza alınınca boğazı yakar.valla marketlerde satılan hiçbir balda bu özelliği bulamıyorum.eski çiçeklerde mi değişti anlayamıyorum..selamlar,saygılar..

@soner kalaycıoğlu hocam kipa varsa sizin orda kipanın bir balı var fiyatı uygun bir bakın deneyin derim,kipa süzme çiçek balı bütçe yazıyor kavanozda beyaz kırmzı bir amblaj var üzerinde hoşuma giti,kimse sorsam bizdeki bal gerçek bizim bal güzel,diyor,güvenmiyorum yüzde 90 satıcılara ben,koyor şurubu kovanın yanına,arı şekeri taşıyor kovana hep tırışka oldu işler.

Yıllar önce Almanya'da yaşıyan yakınıma Doktoru diyet veriyor, diyete balda var ama yanındaki not çok ilginç " Bal şu kadarı serbest ama Yugoslav ve Türk balı hariç.

Hadi bakalım nerede hakiki bal var ??? Bizde arılara bile şurup içiriyorlar.
Hep alavere, hep dalavere.

28 dakika önce foruma kayıt olup 1000'lerce bisikletle ilgili konu arasından gerçek bal nerden alınır konusu karşınıza gelmiş. Son mesajı 4 sene önce girilen konunun karşınıza gelmesi inanılmaz bir tesadüf. İlk mesajınızı da tecrübeli olduğunuz bu bal konusuna yazmanız bizim için büyük şans. Dünya gerçektende çok küçük derler inanmazdım.Bahsi geçen firmanın sahibi benim. Bu güzel sözlerinizden ve beğeninizden dolayı dilerseniz size 5 kavanoz bal göndermek istiyorum.

28 dakika önce foruma kayıt olup 1000'lerce bisikletle ilgili konu arasından gerçek bal nerden alınır konusu karşınıza gelmiş. Son mesajı 4 sene önce girilen konunun karşınıza gelmesi inanılmaz bir tesadüf. İlk mesajınızı da tecrübeli olduğunuz bu bal konusuna yazmanız bizim için büyük şans. Dünya gerçektende çok küçük derler inanmazdım.Bahsi geçen firmanın sahibi benim. Bu güzel sözlerinizden ve beğeninizden dolayı dilerseniz size 5 kavanoz bal göndermek istiyorum.
Kesin ip var :koptum:

• Beğen
Tepkiler: MertV
Arılara bile güvenmiyoruz, balı bizzat kendimiz yapıyoruz. :ssrtcbya:

Bence bal alınmaz...

Memleketten gelen balı yedikten sonra diyorum ki, market raflarında satılan hiçbir bal gerçek değil :kötü: Balın tadını unuttuk sayelerinde

Anca böyle reklamlarla ilgi çekerler :D

• Beğen
Tepkiler: MakRo
Bisikletinizle köy yollarına sıklıkla giriyorsanız zaten bi sürü arı kovanı görürsünüz. O köyün kahvesinde gidip sorun abi ben kimden bal alabilirim diye. Onlar sizi yönlendirir.

üşenmemiş birde üye olmaya :D

Çerkeş (Çankırı ilçesi) aliözü köyünün balları kadar güzel bal yemedim ben. Denk gelirseniz tavsiye ederim.

Çerkeş (Çankırı ilçesi) aliözü köyünün balları kadar güzel bal yemedim ben. Denk gelirseniz tavsiye ederim.

Anneannemin köyü. Balı gerçekten harikadır.

Geeçek balı bulmak nerdeyse imkansız..
Gerçek baldan kastım uzak ücra yerde endemik çiçeklerden butik üretimle elde edilmiş baldır. Bugün köy dediğimiz birçok yerleşke ilçe yakınlarındadır ve çöp vs gibi atıklardan arılar şeker içeren maddelere de uğramaktadır. Bu durum da balın gerçekliğini bozmaktadır.

Gerçek bal için öyle bir yer düşünün ki dağ başında yerleşimden çok uzak olmalı ve rekolte yerine doğallığı düşünmeli. Böyle bir üreticiyle açıkçası ben henüz karşılaşmadım. Genelleme yapmak isremesemde köy üretimi ballarda bile şeker var çünkü kovan önlerine üretici tarafından malesef toz şeker dökülmekte..

• Beğen
Tepkiler: Gökay Akçay
İçinde glikoz şurubu bulunan bal hemen alev alır ve yanmaya başlar. Gerçek balı anlamanın bir diğer yolu ise balın akışkanlığıdır. Kavanozdan alınan balı aşağı doğru akıttığınızda bal sürekli akar. Bal kesik kesik akıyorsa o bal sahte baldır"... bunları söyleyen bir bal üreticisi yani işin uzmanı kazım bey

• Beğen
Tepkiler: sccetin
Ben bulduğumu düşünüyorum, yaklaşık 4 yıldır da aynı kişiden alışveriş yapıyorum Artvin Borçka ilçesin de, kestane balı gönderiyor. Kavanozu açtığım da bal ağaç gibi kokuyor. Boğazım ağrıdığında bir tatlı kaşığı yutuyorum, ne ağrı, ne sızı kalıyor. Balın gerçek mi sahte mi olduğunu ben böyle anlıyorum. Diğer market balları boğaz ağrısına zerre etki etmiyor.

İsteyen herkese uygun fiyatla bal gönderilir.
Kayınpederimle birlikte üretiyoruz.
Bahar ve yaz aylarında o balı kovandan çıkarabilmek için anamız ağlıyor. Delinmedik santimetrekaramiz kalmıyor.
Sonra markete gidip 30 liradan bal görünce bi delleniyorsun.
30 liraya bal olmaz. Üretici olarak konuşuyorum. Size şeker bile yedirmiyorlar. Ne yedirdikleri belli değil.
Güvenilir diye marketten aldığınız bal bile sahte.
Ben kayınpederle birlikte ürettiğimiz balı yiyorum. O aradığınız eski bal tadı, aroması vs ne ararsan var.
Çankırı yayla çiçek balı. Bir kaşık yiyin fişekliyor adamı resmen. Hele bir de polenle karıştırıp yersen doğal doping. Tam bir Kom canavarı yapıyor adamı.

Geri