Az önce üşenmedim bir konuya uzun uzun yazdım. Cevapla tuşuna bastım. Ekranda kırmızı arkaplan üzerine "Bu konu bulunamadı"" yazdı. Üzüldüm.
Bu geceki maceram da böyle
@BF Okuru aynen. Bu 27 inch olandan ve 5K ekran. Bununla oyun ve film keyfi yapsan tadına doymazsın. Ama işte para... Sağ kısımdaki iPad'de parası yazıyor. Sanırsın araba satın alıyorsun ya. Ama bununla emin ol uzaya çıkarsın. Nasa falan rakibin olabilir eheheh.
İşte bu da ön görüntüsü bugün epey gezdim gayet güzeldi.
Sadece Mac'ler değil, Apple'ın her türlü ürünü çok pahalı. Ama teknoloji ile içli dışlı olanların bizzat gezip incelemesi gereken yerler diye düşünüyorum tabii ki.
@Batuhan Köksal az önce 2-3 tane konu birleştirdim o yüzden öyle olmuştur. Adamın birisi arka arkaya 3 tane aynı konudan açmış. Arada oluyor böyle işte
@Anonim Savaş bu makinayla film izlersen ağlar bu makina, kullan beni diye diye inler valla
Bununla ay için yeni projeler yaparsın beee yakında çıkıcaz biliyorsun
Resimler ciks olmuş emeğine sağlık
Bu arada senin İMac ne alemde, ağlamıyor demi :rolleyes:
@BF Okuru günün birinde iMac alacak olursan, mutlaka 27 inch al mutlaka. Sonra niye 27 almadım diye pişman olursun. Ya Apple iyi gidiyor aslında. OS X Yosemite bile beklediği popüleriteyi yakaladı diyebilirim çünkü kime denk gelsem kesin OS X Yosemite kullanıyor. Apple nedense telefonlarda sıkıntılı gidiyor bu aralar. iOS güncellemelerinden memnun olmayan çok var. Yani düzeltiyorlar ama çoğunluğun memnuniyetini kaybediyorlar sanki. En kısa zamanda iPhone telefonlar için hızlı adım atmaları şart. iPad'te de sorun görmedim bugün epey inceledim mesela. iPad, iMac'te falan canavar gibi çalışıyor makineler. Benim iMac de çok şükür bomba gibi devam ediyor bakalım. Bugün UPS aldım bu arada hatırlarsan konuşmuştuk. Akşam taktım cihaza süper oldu. Artık elektrik kesintisi sorunsalından kurtulmuş oldum. @Atahan Eker'in de dediği gibi; "iMac kullananların UPS kullanması şart. Tost makinesi kullanmıyoruz sonuçta." haklı yani cidden öyle. Bu arada @Atahan Eker OS X Yosemite geçtiniz mi? Yeri gelmişken sorayım dedim
@Anonim kullandığımız makinalar zaten İMac'dan güçlü sayılabilir ama apple'nin yeri ayrı OS X Yosemite'nin popüler olmaması düşünülemezdi. Bildiğim kadarıyla ücretsiz dağıtıma sunulmuştu, yanlışsam düzeltirsin.
Bu popülarite windows kullanıcılarınada yansıdı, Windows 10 çıktığında önceki kullanıcılarına 1 yıl boyunca ücretsiz sunulacak. Her zaman Apple bir şeylere hep öncülük etti. Telefonlarında ise 6. seride pek beklenen memnuniyet
yakalanamasada alıcıları her zaman bu tür sorunları görmezden geldiler. Yapacak birşey yok.
UPS için konuştuklarımızı hatırladım evet Hangi ürünü aldın yazarsan sevinirim, hayırlı olsun.
@Anonim Epey oldu geçeli. Görsel olarak çok hoşuma gitmese de eski arayüzün nasıl bişey olduğunu bile unutturdu. Performans olarak hissedilir bi değişim oldu diyebilirim. Özellikle macbook kullanıcıları şarj konusunda çok iyi verim aldıklarını söylese de, kız arkadaşımın macbook prosu için aynı şeyi söyleyemeyeceğim. Gerçi bizdeki şarj sıkıntısının donanımsal olduğunu düşünüyorum, bu sebeble servisin yolunu tutacağım gibi gözüküyor.
Eğer geçmediyseniz bence zaman kaybetmeyin. Eskisi gibi stabil şekilde çalışmaya devam ediyor, herhangi bir sorun yaşamadım.
@Hakan Beşikçi Bence yorum yapmak için erken, bir süre beklemek gerek. Bir takım güncellemeri aldıktan sonra stabil olsun. Testlerde ne olduğu çıkar ortaya.
@BF Okuru katılıyorum. Evet OS X Yosemite ücretsiz. Mavericks de ücretsiz bu arada. İlk adımları hep Apple atıyor bu dediğin de doğru. Windows 10 sonrası tamamen ücretsiz olursa şaşırma. Çünkü aldığım bir bilgiye göre Apple bundan sonra her yeni bir sürümü/sistemi ücretsiz piyasaya sunacak. Bu süper bir adım oldu ve hiç olmazsa Windows için kendine çeki düzen verme konusunda harekete geçirdi. İlk bir sene yetersizmiş ama neden öyle az? En azından iki sene falan olsa süper olurdu. Alıcıların görmezden gelmesi de, Apple'ın ürünleri insanda bağlılık yapıyor ondan olsa gerek. Mesela iPhone kullanıyorum iOS 6 havası olmasa da, iOS 7 ve sonrası birçok kullanıcı tarafından beğenilmese de, benim için gayet ideâl. Gerçi ben daha iOS 8'e geçmedim ama şu an iyice stabilleştirilme aşamasında. Tek sorun bu işte yani bunu da halletseler mükemmel olacak. Aldığım yeni UPS ise aynısı (link) var. (FSP EP1000 1000VA LINE INTERACTIVE UPS). Tabii renk olarak farklı bendeki tam siyah fakat çok memnun kaldım 4-5 saattir çalışıyor hiç ses yok bakalım 1-2 güne net belli olur artık. Aslında OnLine UPS düşünüyordum ama çok pahalı ya. Bir de ses sorunu var. OnLine UPS'ler sesli çalışıyor diye çok yorum da okudum. Sen kullanıyor musun peki? Ali mutlaka UPS gerekiyor çünkü bu elektrik kesintileri cihazların ömrünü azaltıyor.
@Atahan Eker cevap için çok teşekkür ederim. Evet görsellik bana da çok farklı geliyor. Performans açısından 1 adım önde olduğu konusunda da kesin bilgi var. Sadece Macbook'larda şarj süresini etkiliyormuş. Yani bununla ilgili yorumlar okumuştum. Hatta Apple Store'da da bu yorumları görmek mümkün. Zaten ileride ister istemez mecbur geçiş yapılacak. Yani nereye kadar eski sürüm kullanılabilir ki? Uygulamalar bile bir süre sonra yüklenmiyor mecbur üst sürüme geçiş yapmak zorunda kalıyorsunuz. Şarj sıkıntısı donanımsal demişsiniz ama bu şarj problemleri genelde güncellemeler sonrası ortaya çıkmıyor mu? Bir de şunu söyleyeyim, Macbook gibisi yok. Ciddi diyorum bunu. Bir insan Macbook'ta her türlü işini yapabilir. Hele gezici biriyseniz süper olacaktır. Bu arada, OS X Yosemite'de aklıma takılan daha doğrusu bana tuhaf gelen tek bir bölge var ki, o da Dock kısmı. Dock neden öyle yapılmış anlamadım. Gerçi modern tasarım hesabına iyi düşünülmüş ve iyi bir havası olabilir ama bana orası tuhaf geldi çıktığından beri. Bu arada OS X Yosemite ücretsiz olması da çok güzel.
@Hakan Beşikçi oldum olası Samsung telefonlara ısınamadım. Kullandım geçmişte hatta ama bir türlü ısınamadım. İlk başlarda çok güzel gidiyor ama sonra telefon garipleşiyor. Android olarak LG telefonlar çok hoşuma gidiyor. Yani android kullanacaksam LG G2 veya G3 tercih ederdim diyebilirim ama Samsung'a kötü de demiyorum tabii. Onlar da güzel işler çıkartıyorlar zaten Samsung'a yoğun bir ilgi var. 10 kişiden 6'sında kesin Samsung var. Yani çevreye bakmak yeterli bunu fark etmek için. Yalnız şunu sorayım size, Samsung çok aceleci değil mi? Sürekli bir telefon çıkartıyorlar bunu yaparak eski ve ikinci el piyasasını mahvediyorlar ya.
@Hakan Beşikçi He bak o olur. Tasarım için bir kaç bişey söyleyebilirim.
Metal bir kasaya, CORNING® GORILLA® GLASS 4 ön ve arka yüzeye söylenecek söz yok. Gövde yapısı muhteşem olmuş. Hele Edge 6'daki ekran süper olmuş.
Samsung telefonları sırf yazılımı için sevmem. Birde kasa kalitesizliğinden dolayı sevmem.
Bakalım bu yeni ürünlerde tasarım güzel ama yazılım stabilitesi nasıl olacak. Yıllardır değişmeyen kötü yazılımı bu ürünlerde değiştirebilmişmi bunu merak ediyorum.
@Anonim Dock yeni görünümü çok hoşuma gitmedi keşke eskisini de opsiyonel olarak sunsalar.
Macbook Pro yu yeni aldık ve aldığımızda Yosemite ile geldi. Günlük kullanımda 5-6 saat kadar dayanıyor. Sitesinde 9 saat yazıyor fakat bu performansı alamadım.
@Anonim s3 kullanıyorum, orj romu 1 sene anca kullandım oda askerdeydim diye , cyanogenmod kullanıyorum çok sıkıntı yaşamıyorum bi kaç gün önce android 5 kurdum stabilligi fena sayılmaz bu yüzden de tacviz nasılmış falan çokta düşünmüyorum en basiti farklı ROM kurarım
@Anonim Evet evet, windows 10 ile birlikte yeni sürümler ücretsiz olmalı. Bakıcaz artık microsoft nasıl bir yol izleyecek.
Savaş sen ups'nin kralını almışsın. FSP markasını pek çok kişi bilmesede elektrik konusunda en iyilerden biridir. Memnun kalırsın hiç şüphem yok. Tekrar hayırlı olsun.
Jeneratör kullanıldığı için ihtiyaç duymuyoruz. Bende sürekli kayıtlı çalıştığım için sıkıntı yok, kullanmıyorum.
Evde kullanmak için bende bu üründen alıcam. Zaten listemdeydi.
@Atahan Eker ben o zaman şunu sorayım. Sanırım yeni ürünlerde Yosemite default olarak geliyor. Peki onu kaldırıp Mavericks kurmakta sorun oluyor mu? Yani Apple bir engel koymuş mu veya sorun çıkartıyor mu? Tabii denediniz mi onu da bilmiyorum sadece sorayım dedim. Dock konusuna gelince işte fark;
Evet Mavericks Dock gerçekten daha hoş burada. Yani eski tasarıma göre Yosemite tuhaf kalıyor. Kötü demiyorum tabii tuhaf duruyor sadece. Hatta basit bile diyebiliriz. Görünürde ikonlar aynı, ufak tefek editlemişler sadece ama alt kısımdaki alan tamamen değişmesi sıkıntı işte. Çünkü üstteki daha orijinal ve hoş duruyor. Sitede 9 yazıp verdiğiniz süre kadar gidiyorsa, o zaman mutlaka Yosemite kaynaklı sorun diye düşünüyorum. Güncellemelerle düzelir umarım.
@Hakan Beşikçi peki Android güncellemeleri nasıl genel olarak? Güncellemelerden memnun mu kullanıcılar? Eskiye göre farklılıkları çok oluyor mu mesela? Kullanmadığımdan soruyorum bu arada.
@BF Okuru gerçekten mi? Ben aslında hiç duymamıştım ama oraya gittiğimde ayak üstü şöyle telefondan baktım ve nereye baksam bu marka ve model için mükemmeldir mutlaka alın yazıyordu. Kısa bir araştırma yaptım ve sonunda aldım. Ayrıca, ürünü satan yetkili bugüne kadar bu FSP UPS alanlardan hiçbir şikayet duymadım dedi bugün. Hiç sorun yaşayan da olmamış. Yav bu arada ucuz da değil ha. Fiyatını görmüşsündür yani alıyorum sağlam bir şey alayım dedim aldım bakalım. İşte ev için diyorum ev için mutlaka gerekiyor. Çünkü bu elektrik kesintileri cihazları mahvediyor. Bu arada, ben uzunca zamandır UPS araştırması yapıyordum. OnLine UPS en güzel avantajı, şehir santraliyle alakanı tamamen kesiyor. İsterse voltaj 1000 V olsun hiç sorun olmuyor çünkü sana tertemiz 220 veriyor. Tam stabil alıyorsun ve kesintilerde 1 saate yakın açık tutanı bile var. Ama iki eksisi var. Birisi çok pahalı olması, ikincisi de sesli çalışması. Ama ben şunu söyleyeyim, bilmem kaç bin TL verip en üst kademede bilgisayar alanların mutlaka UPS kullanması şart. Kullanılmazsa yazık olur o cihazlara.
@Anonim marka sağlamdır. 1000v için fiyat gayet iyi bence daha ne olsun. Ben işin teknik tarafından baktığımda bana göre olması gereken en iyi parça PSU (power supply)'dır. Ben yüksek donanımlı bir bilgisayarın şehir şebekesinden arıza yaptığını görmedim. Duydum ama kalitesiz power supply kullanımından kaynaklıydı. Kaliteli ve yüksek verimli bir power supply kullanıldığı taktirde şehir şebekesindeki voltaj farketmez.
Hiç ihtiyaç duymadım desem yeridir. Ama yinede bir tane edineyim. Senin için bir ihtiyaçtır. Sen filmin yarıda kalmasını hiç istemezsin
@Anonim Orj yazılımı kullanmadığımdan öyle bi derdim de olmuyor ama gene aynıdır.
Zaten üretici firmayı beklersek işimiz yaş, zorla güncelleme veriyorlar tabi bide kadar düzgün çalışıyor o da var, şahsen yeni telefon alsam 2 sene orj kullanır sonra başka ROM kurarım.
kurcalamayı sevmesem herhalde iPhone alırdım hem stabil hem şık (kürkçü dükkanı)