Scudo Sports

Fren sıkınca ön tekerin oynaması

alpcey

Üye
Tepki
1
mrb arkadaşlar bisikletim le biraz hızlandıktan sonra veya bayır aşağı inince ön freni sıkıyorum ön teker oynuyor çıkacak gibi oluyor bisikletçiye götürdüm yapacak bir şey yok dedi ilgilenmek istemedi sorun nedir acaba yardımcı olursanız sevinirim...

• Beğen
Tepkiler: neurologist
Scudo
Furş takımı gevşemiş veya amortisör varsa boşluk yapmış olabilir. Belki de göbekten kaynaklanıyordur.

Bisiklet duruyorken ön freni sıkıp ileri geri hareket ettirmeye çalışın. Gidon boğazının maşayla birleştiği yerde ve amortisörde ileri-geri oynama var mı inceleyin. Furşta oynama varsa işiniz kolay, sadece vidaları sıkmak yeterli olur. Göbeği kontrol etmek için de tekeri elinizle sağa-sola oynatmaya çalışın ve göbeğe bakın. Oynama varsa görürsünüz.

Aynı sorun bendede var.İnsanı çok rahatsız ediyor. Hngi bisikletçiye götürdüysem yapçak birşey yok dediler.Sorunun göbekten olduğu kesin.Acaba içindeki milden mi kaynaklanıyor.Arkadaşlar bu konuda bir bilgisi olan varsa, yardım ederse çok mutlu olurum. İYİ PEDALLAMALAR...

İçindeki milin yamulması zor gibi ön tekeri tutan vidayı iyice sıkıp deneyin bir de

sorun göbekten de olabiliyor,furş takımındanda.Eğer furş takımından ve/veya tekerlek göbeğinde sorun varsa,bilyaların değişmesi lazım

en güzel cevabı cihan aksoy vermiş önce bisikletçini değiştir.Gerisini yeni bisikletçin halleder.Yok kendım halledecegım dersen de arkadasların soyledıgı yerlere iyice bakıp boşlugun nerden oldugunu doğru tesbıt etmen gerekır.

QR önemli tam sıkılı olduğundan emin olun

• Beğen
Tepkiler: K. G. AKA
Başka bisikletin ön tekeri ile değiştirip deneyin sorun yoksa göbek-jant arızasını ekarte etmiş olursunuz.
Bir de hiç bir bisikletçi yapacak bir şey yok diye kestirip atmaz. kadronun değişmesi lazım, jant seti değişmeli vs. bir öneride bulunur. Sizin ki bir öneride bulunmuyor mu?

Arkadaşlar öncelikle yorumlarınız için çok teşekkürler.Örneğin yokuş çıkarken bisikletin lastiğini kırdığımda lastik maşa arasında oynuyor. Bisikletten inip lastiği sağa sola ittirdiğimde lastik oynuyor.Acaba içindeki mili değiştirmem gerekir mi? Sizce ne yapmalıyım?

@Aytuğ Berke Arıcan

Göbek bilya dağıtmış muhtemelen. Sökülüp bilyalar değişecek, greslenip tekrar takılacak. Ben hiç yapmadım ama çok defa ön göbek dağıttığım için yapılışını çok defa izledim :D

Kolay gelsin.

Büyük ihtimalle göbekte boşluk vardır.Kontra yapıp sıkarsanız sorun gidecektir.Eğer ayar yapmayı bilmiyorsanız bisikletçiye götürün.Bilyelerin dağıldığını zannetmiyorum.Kolay gelsin

Bugün yeni kadroyu almaya gittiğimde abi bana maşanın kadroyla birleştiği yeri biraz titreterek gösterdi ilk 1-1.5 hafta ön taraf biraz oynayacak parçaların oturmasını bekle dedi ne kadar doğrudur ?

Bir parça takıldığında ya oturmuştur ya da oturmamıştır. Bu işin bir haftası bir gunü olmaz. Furş takımının sağlıklı bir sekilde monte edilmemesi maşanın kırılmasına kadar gider. Çok tehlikeli bir durumdur. Bir an önce kontrolünü yaptırmanızı tavsiye ederim..

Maşanın kadro ile bağlantı arasına elinizi sıkıca kavratın. Frene basın...eğer oynama esneme varsa arkadaşların dediği gibidir. Furşta boşluk esneme bilya sorunu vardır. Jantı üstten tutun göbek hizasında paralel olarak enlemesine hareket ettirin eğer oynama varsa göbekte sorun vardır. Haaa bir olay daha var benim başıma gelen. Amortisörlü ise frene bastığınızda pistonlarda milim milim esneme varsa maşa bileşenlerinde sorun vardır. Diğer ikisini hallederdim de üçüncü olayda bisikleti sattım :)

Bir kere aynı sorun ile goturdum. Baktı ki sadece QR oynuyormuş. 3 kisiye cay ısmarlatıp yolladı [emoji4]

Bende de aynı sorun var disk fren ama her zaman oluyor frene basınca teker diske doğru gidiyor çekince düzeliyor

• Beğen
Tepkiler: Batuhan27
@Ali Ç.
Sorunu düzeltebildiniz mi bendede aynısı var sanırım deli olcam

• Beğen
Tepkiler: Batuhan27
@Kagansey_75 siz sorunu düzelte bildinizmi bendede aynı sorun var

Geri