Scudo Sports

Foto Haberler

Scudo
@Cem cm Camgözümüz canımız ciğerimiz Messinadan köylümüz Sayın Nibali,kaçışta.
Nibali Vs Valverde
Köpekbalığı karaya çıktı.

Nippo Vini Fantini Takımından Eduard Grosu; Hırvatistan Turunun ikinci etabını alarak genel klasman liderliğine yükseldi.
bettiniphoto_0226451_1_full_670.jpg

@Cem cm
Reyiz saç da ektirmiş; orta yaş bunalımına mı girdi?

@hamlet2006

Bunun nedenleri olması lazım, yanlış beslenmemi ?
Yoksa dopingmi ?
Doktorlar ne diyor,takım doktorları ne diyor bu konuda ?
Kaynak bilgi lazım , birde takım doktorları durumu açık eder ise işlerinden olma durumuda olabilir bu da madalyonun öteki yüzü tabi,

@Cem cm

Cem dediğin doğru ise hepsi doping yapıyor ise, takım doktorları ve antrenörlerde işin içinde olabilir,komplo teorisi gibi oldu gerçi ,tabi kanıt lazım

@Kudret Kurtcebe Evet Kudret hocam. "Doğru doping yapmak var yanlış doping yapmak var" diye bi hocam söylemişti. Bi çok kişi de böyle düşünüyo aslında. Icarus filminde de gördüğümüz gibi doping testlerini atlatmak bile çok kolay.

@Kudret Kurtcebe

Maalesef hiçbir açıklama da yok. Çok esrarengiz bi hal alıyor olay. :kötü:

@Kudret Kurtcebe
Geçen senelerde Gianni Meersman adında Quick Step te yarışan Belçikalı iyi bir bisikletçi vardı.Kalp aritmisi ve kalbinde elektriksel iletim bozukluğu gibi iki önemli sorun vardı.4 ü Belçikalı Biri Fransız 5 doktora muayene olmuş ;Belçikalı doktorlar yarışabilir derken Fransız doktor yarışamazsın demiş.Sporcu bunun üzerine sporu bıraktı.Bu konuda bile doktorlar mutabık olamıyor.

@Cem cm
Doktorların iyisi Team Sky'da.Majestelerine hizmet ediyor.:D

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
@Cem cm

Galba kaybedilen dürüstlük oldu ne yazıkki ,para çok para adamı dinden imandan çıkartır,şu para denilen illet ,bence insanoğlunun baş düşmanı,parasız bir dünya düşlüyorumda,kızılderili gibi yaşamak lazım herhalde,

@hamlet2006

Harbiden bu sky 'ı zemzemle yıkamakmı lazım,şaibe şaibe üstüne ,bizim dopingimiz keçi boynuzu harnup özü,sky 'a tavsiye etmek lazım :D

@Cem cm Ben bir arkadaşa çeyreğimi hazırladım:D

@Cem cm Davetiyeyi beklerim

popular-davetiye-2714-3933-1000x677.jpg

____________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________________
Galatasaray Kadın Basketball Takımı FIBA Eurocup Şampiyonu oldu.
galatasaray-eurocup-sampiyonu.jpg

@hamlet2006
Geçen gün burdaki bir spor gazetesinde bisiklet sporu, araba yarışlarından daha tehlikeli olmaya başladı diye bir makale okudum. Tehlikeli derken kast edilen kalp kriizi yada kaza sonucu ölüm olaylarının artması. Belki birçoğumuz sadece birkaç tanesini duyduk ama son 1 senede bisiklet sporunda kalp kriizi, trafik kazası vb sebeplerden dolayı olan ölüm vakası 71 kişiymiş. Bencede bu rakam aşırı fazla. Sanmıyorum diğer spor dallarında 1 sene içerisinde bu kadar sebebi ne olursa olsun ölüm gerçekleşsin.

Unutmadan bu 71 kişi 23 ve alt yaş gruhuna aitmiş. Sence bu genç sporcular kendilerini ispat etmek için gizli şekilde kalplerini yoracak doping etkisi yaratan ilaçlar vb şeyler kullanıyormudur?

@Kudret Kurtcebe Belçika ekonomisi bize göre gelişmiş olsa da duyduğum kadarıyla dışa bağımlıymış. Tarım üretimleri yetmediği için dışarıdan alıyorlarmış mesela. Endüstri bakımından gelişmiş gözükmesine rağmen onlar da Almanya destekli/merkezlilermiş. Kömür madenleri çok. Zaten şu söz söylenir onlar hakkında, doğru mudur bilemem: "Ya kömür ocağında çalışırsın ya da bisikletçi olursun."

Belçika kökenli bisikletçiler hakikaten peletonda çok fazla. İyi klasikçi oluyorlar bence. Cyclocroos yarışları çok yaygın. Kışın dahi bir anlamda sezon devam ediyor. Rekabet had safhada.

Belçikalı bisikletçi ölümlerini ben buna bağlıyorum. Yüksek rekabet ortamında gelişebilmek, mücadele etmek, sıyrılıp yukarı çıkmak aşırı antrenman gerektiriyor. Sınırlarını çok zorluyorlar. Bisiklet kardiyovasküler sistem dostu spor olmasına rağmen aşırılığı ilk kalbe vuruyor maalesef.

@MehmetAliB. Hollandalılar ve kuzeyliler bisikletle markete gider; Valonlar özellikle de Flamanlar ise yarışmaya veya yarış izlemeye.İnsnılmaz bir bisiklet kültürleri var.
@Bigpatron
Her ne kadar temiz bisiklete doğru gidildiği söylense de muhakkak çürük elmalar da çıkıyor.Ama eskinin Dr Fuentesleri artık azaldı.Onun yerine gri alanlarda gezmeyi seven Team Sky gibi takımlar ortaya çıktı.Bir de bisiklet sporunda endurance yani dayanıklılık yaş ilerleyince artan bir özellik .Belki bunun kalp aritmisi,kardiyak sorunların daha çok gençlerde görünmesi ile ilgisi vardır.

Olimpiyat şampiyonu oldu olalı kimse rahat bırakmıyor adamımı. Ne zaman atak yapsa kuyruğuna yapışıyorlar kardeşim, ne bu:ckskc:
:D
Screenshot_20180419-105239.png
Belçikanın çamurlu cylocross yollarından Van der Poel diye biri geliyor. Hem de ne geliş. Zıpkın gibi çocuk. Gördüğüm kadarıyla Van Aert'ten çok daha iyi.

@hamlet2006 Greg van Avarmaet, Matyuv van Der Poel, van Aert, nedir bu van acaba?

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
Geri