Scudo Sports

Foto Haberler

Scudo
@MehmetAliB. Buradaki "Van "ve "Van der "Felemenkçe'de "den" hal eki anlamındadır.Flemenklerin dolayısıyla Flamanların da soyadları geldikleri ait oldukları köy kasaba orman ovadaN gelir.Eğer den eki özel bir isimden geliyorsa " Van" cins isimden geliyorsa "Van der" artikeli alır.

Hollandılar ve Flamanlar çocuklarının isimlerini daha da özelleştirmek ve tekleştirmek için bu ekleri kullanıyormuş

"Van" ön eki için sanırım bizdeki "gil" ekiyle özdeştir diyebiliriz. Ahmet Filancagil gibi :)

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Özcan. Daha çok Farsçadan aldığımız Maragî, Konyevî, Rûmî, Erzurûmî gibi anlaşılan. Ama aynı eki "van der kişi" olarak kullanıyorlarsa Hakanların Ahmet gibi çevirebiliriz heralde :hhhhhh::okyrm:

@Özcan.
Ahmet van İzmir ; İzmir'den Ahmet
Ahmet van der forum;forumdan Ahmet

Van eki Özel isimlerden önce gelirken; Van der eki cins isimlerden önce geliyor

Bizdeki " den " hal eki gibi.

Bu eklerle kişinin ait oldukları,geldikleri köy kasaba,ova ,göl ,orman vb anlatılıyormuş

@Cem cm
Çok iyi bisikletleri vardı. Fakat Bmc markası hakkında şöylede bir şey söylenir: High Swiss made, high Swiss price...

Takım zamanla el değiştirir artık. Alıcısı kolay çıkar, köklü takımlardan.

Tour of The Alps'de Luis Leon Sanchez iniş bittikten sonra düzlükte yaptığı birkaç kmlik solo kaçışla 4.Etabı aldı.Luis Leon Sanchez'in iyi bir zamana karşıcı olması ve genel klasmanı tehdit etmemesinden dolayı etabı rahat kazandı.Pinot genel klasman liderliğini sürdürdü.

20186568_425524_670.jpg

@MehmetAliB.

Vefat etmeseydi zaten yıl sonunda sağlık nedenleri ile takımı bırakacağını mart ayında isviçre gazeleri yazmış. Seninde dediğin gibi köklü ve ismi bilinen bir takım, çıkar bir zengin alıcısı :)

@Bigpatron
BMC ve Andy Rihs hakkında geçmiş senelerde de spekulasyonlar çok yapılmıştı.İnanması güç ama BMC gibi saygıdeğer bir takım birçok kere kapatılmanın eşiğine gelmişti.Andy Rihs'in diğer zengin takım patronlarından farkı bisikleti ve yarışları sevmesiydi.Bundan dolayı kapatmamak satmamak için çok direnmişti.

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
@hamlet2006

Astanada liderlik krizi var gizliden. Kim şider belli değil. Geçen uzun turda hangisiydi hatırlamıyorum Sanchez öyle düşmüştü ki diğer iddiası olan bütün tırmanışçılar dönüp onu almak zorunda kalarak liderlik şanslarıno kaybettiler. Marc Solerin aldığı yarıştı galiba Pari Nis olabilir. Bakalım burda ne olacak.

153735 dosyayı görüntüle

Takımların kapanıp kapanmaması hakkında para musluklarının azalması gibi durumlar gösterilir hep. Doğrudur, takım hem reklam gelirlerinde hem de katıldığı yarışlarda az kazanıyorsa o yöne doğru gidiyor demektir. Zaten bisiklet sponsora çok bağımlı bir spor. Fakat işin kazanma tarafı pek konuşulmaz... Bora Hansgrohe'yi bugüne kadar kim biliyordu? Ben bilmiyordum. Ceo'nun söylediğine göre markanın bilinirliği kıtaları aşmış

Diğer pencereden bakacak olursak sponsor ismi meseleleri var. BMC takımı ismini değiştirsin hemen kapılır. McDonalds-BMC oluverir. Cannondale takım isminden, özellikle birinci isim önemli, vaz geçti, dil kursunun biri kapıverdi. Bugünlerde Quick-Step'in sıkıntı yaşadığı söyleniyor. Halbuki bütçesine göre mükemmmel takım... Dün Ettix-QuickStep'ti, yarın ismi Hamlet-Step olsun, hemen satın alalım.

• Beğen
Tepkiler: hamlet2006
@Cem cm Miguel Angel Lopez-ki sen seversin-çok daha iyi bir tırmanışçı,gelecek vaadediyor;zamana karşısı soru işareti.
Luis Leon Sanchez all rounder geçiyor ama bence o bir baroudeur,zamana karşısı çok iyi ama iyi bir tırmanışçı değil,kırıcı yokuşlarda işi zor.Yaşı malumun.
Angel Lopez zamana karşısını iyileştirsin kesin büyük tur alacak;geleceği parlak

@MehmetAliB.
Bu sponsora bağımlılığı bir tek ''Aqua Blue Sport Takımı''-Tekli ayna kollu 3T bisikletli modern zaman şövalyeleri- kırmaya çalışıyor.
Sponsora bağlı olmamak için internet satış mağazları var.Jant setine kaskına kadar bisiklet ile ilgili bir çok şey satıp kendi finansmanlarını sağlamaya çalışıyorlar.Kazandıkları parayı da bisikletçiler paylaşıyor.Ne yazık ki bu takım birçok yarışa davet dahi alamıyor.:(

@MehmetAliB.
:koptum:

• Beğen
Tepkiler: MehmetAliB.
@hamlet2006 Forma satmayla işler yürümüyor üstat, malumun. Bİsiklet tribün sporu değildi, istisnasını yazmıyorum, hiç bir zamanda olmayacak. Tv yayın gelirlerinden pay alamadıkları için de pay aldıkları o tarihe kadar hiç bir zaman hak ettiği büyümeyi yaşamayacak. Anca Avrupa kıtasında borusu ötecek.

Ben başka bir şeye işaret etmek istiyorum. Yani aslında bisikletçi sponsoruna bal gibi de güzel para kazandırıyor. Amma az, amma çok. Tüccar için hiç bir zaman para "Çok" değildir üstat, her zaman "az"dır.;)

Hazır pas gelmiş:Reklamımızı yapalım.Pro köy takımı kuruyorum.:cool::D
Title Sponsor: Hamlet
Main sponsor:Hamlet giyim
Rider:Süleyman(Lanterne Rouge)
Sportive Director:Kim olacak o da ben
Partners :Alışveriş yapan müşteriler
Supplier: Cem ve Mehmet Ali Üstadlar
Bicycle:Scott Speedster S20
IMG_20150909_161443.jpg

@MehmetAliB.

@Cem cm Alpecin gittiği yeri kurutuyor.Bir sponsor bu kadar mı şansızlık getirir.Koca Giantı soğuttular spordan.Sıra Katusha'da

Hırvatistan Turunda Team Sky'ın Tedrisatından yetişme Kanstantsin Siutsou, diğer yaşlı kurt Pieter Weening önünde kraliçe etabı aldı.
c6635fc563c27fab3b5b5d470bc026be.jpg

@MehmetAliB.

Aşırı zorlamak ,aynen kalbe inen darbe,,,,,limitlerini kontrol etmede güçlük çeken zokayı kalp durması ile ödemekte,,,,,,

153756 dosyayı görüntüle

153758 dosyayı görüntüle

Foto haber vereyim, :) bugün hava mükemmeldi,aynen bahtiyar ile sıkı bir basma oldu,bu arada bahtiyar 'ın mişlen [ türkçe yazdım ] pro 4 'leri gözümü aldı, bu tekerden alacam .ama sadece yarışlarda kullanacam,700 x25 silik,bayağı uçtu teker ile bahtiyar arkasında idim,,,,,,

Geri