MehmetAliB.
Forum Bağımlısı
- Tepki
- 4.649
@hamlet2006 Bir zamanlar Lance Armstrong ile yarışanlar ve sonrası diye bakıyorum olaya. Contador, Valverde, bu gün yaşını doldurmuş, jübilesi yaklaşmış sporcuların neredeyse tamamı. Dediğim gibi kendi adıma dopingi mahkemece kesinleşmiş olanların hiç birini affetmedim. Bunlardan sonradan sevenlerinin gözünde kendini affettirebilenler var. Yanlışından geri dönmesiyle, sevgisiyle, kişiliğiyle... Contador mesela sonradan hatasından geri döndü, Valverde ayrı bir kişilik, hiç bir zaman her şey benim olmalı demedi, David Millar var, dopingini açıkça kabul edip dopinksizlik için ne yapılabilir diye çalışmalar yaptı, bunlar kendi döneminin çamurundan sıyrılıp sonradan temizlenenler.

Bunlardan başka halen daha ''Herkes yapıyordu o zamanlar'' deyip devam edenler oldu, teker teker kimi mahkemece, kimi takımı tarafından tekmeyi yediler. Yeni jenerasyondan deneyenler oldu ama çabuk yakalanıyor artık. Sky gibi halen daha gri alanlarda gezinip ''doping sayılmayan dopink^^ peşinde olanlar var. En son motorize dopink komedisi işin ciddiyetini daha da artırdı. Maymun gözünü açtı artık. Dope vardı, rekabet var olduğu sürece her zaman olacak. Ama artık bilişim çağındayız, kameralar her yerde, denetim daha sıkı, ''uykudan uyanamadım kontrole yetişemedim'' mazeretini kimse yemiyor. Günümüzde malum takım hariç daha az görüyoruz, daha az göreceğiz. Böyle böyle biter gider inşallah.
Diye düşünüyorum.

Bunlardan başka halen daha ''Herkes yapıyordu o zamanlar'' deyip devam edenler oldu, teker teker kimi mahkemece, kimi takımı tarafından tekmeyi yediler. Yeni jenerasyondan deneyenler oldu ama çabuk yakalanıyor artık. Sky gibi halen daha gri alanlarda gezinip ''doping sayılmayan dopink^^ peşinde olanlar var. En son motorize dopink komedisi işin ciddiyetini daha da artırdı. Maymun gözünü açtı artık. Dope vardı, rekabet var olduğu sürece her zaman olacak. Ama artık bilişim çağındayız, kameralar her yerde, denetim daha sıkı, ''uykudan uyanamadım kontrole yetişemedim'' mazeretini kimse yemiyor. Günümüzde malum takım hariç daha az görüyoruz, daha az göreceğiz. Böyle böyle biter gider inşallah.
Diye düşünüyorum.