Scudo Sports

Forum için öneriler

Sorun yaratan yine sorun yaratır, yine şutlanır. Bu tip bir uygulama foruma çabucak üye olma avantajı varken, yeni üye olmak isteyen herkese külfet olacaktır ve belki de üye olmaktan vazgeçecektir. Bu da kazanç yerine zarar demektir forum için. Bence forum üyelik için mail aktivasyonu dahi istememeli. Aktivasyonu üye mesaj yazmaya veya konu açmaya çalışınca istemeli opsiyonel olarak...

Scudo
Forumlar herhalde hackerların en zorlanmadan girdiği sitelerdir. Beni bir başka forumda üçüncü gün heklediler ve adımı soyadımı taşıyan yıllardır kullandığım yahoo mailimi ele geçirdiler, forum şifremi de değiştirmiş bir daha girmeyeyim diye, elleri dert görmesin.

Demem o ki, çok detay özel bilgiler vermeyelim foruma.

@Turan BabacanBu zaten yarım ölçek yapılıyor: İlan vermek isteyenler tam isimleriyle üye olmak zorundalar. Dolandırıcıları engellemeye yönelik bu girişim başarılı olduysa (bilemiyorum), aynı teknik forum vandalizmini engellemek için de kullanılabilir bence. Tam isim tekniği başarısız ise o zaman ya bu işe hiç bulaşmamak lazım, veya daha kapsamlı bir tedbir düşünmek lazım.

IP adresine göre işlem yapmak mümkün değil. Çünkü sizin de yazdığınız sebeplere ilaveten bir de şu var: Şirket vb. yerlerden tek intenet bağlantısı (tek IP adresi ve "IP masquerading") ile çok kişi internete bağlanır. Aynı şirketten bağlanan herkesin IP'si aynı olur. IP adresi kişileri değil, modemi gösterir. Ayrıca modem her bağlandığında farklı bir IP adresi alabilir.

Bazı arkadaşlar, bu gibi şeylerin %100 kontrol edilmesinin imkansız olduğunu yazmışlar. Doğrudur, ama güvenlik sektöründe %100 güvenlik diye bir şey yoktur zaten. Ama bu, elden geldiğince tedbir almaya engel değil. Spektrumun diğer ucunda, tüm kontrolleri bırakmak var - o zaman da forumun Usenet'ten farkı kalmaz. :)

Telefon numarası ile aktivasyon en mantıklısı ... gerisi hikaye kalır..

bide bu numaraların kimsenin görmemesi ve kullanmamasını garanti etmek şartıyla tabi... reklam amaçlı dağıtılır ise ciddi sıkıntı..

Dengesizlik Yapan Cezasını Alır..Bu tür biseye gerek yok..Html ile ugrasan birisi olarak TC vs denetleyemezsiniz Bu durumu...İP e hic girmek istemiyorum..Bircok hiyleli yöntem var..Ki keza kimse ugrasmaz...Prox ye hic deyinmiyorum bile ucu yok..Kolay gelsin
(Güzel Konu Aslında Arkadasın dedigi olsa keske ama Zor... )

Başka birinin TC kimlik numarasını öğrenmek pek de zor bir şey değil, üstüne bir de herhangi bir hukuki durumda başkasının başını yakmaya gider iş.

Herkese merhaba. Forumu genellikle baş tarafta yer alan 'yeni konular' bölümünden takip ediyorum. Konuları, başlığına ve/veya son yazana bakıp açıyorum. Kullandığım monitörler geniş olduğu için başlık ile mesajı yazan iki ayrı uçta kalıyor ve eşleştirmem zor oluyor. Bu tür listelerde satırları farklı renklendirmek iyi bir çözüm. Bizim forumda, sadece 1 satırlık CSS eklentisi ile bu yapılabiliyor. Ayrıca fare imlecinin bulunduğu satırın farklı renkle işaretlenmesi de faydalı. Bu da sadece 1 satır. Her ikisi birden olsun istersek 3 satırda işi bitiriyoruz. Forum kodunda bu değişiklikler yapılırsa bu ihtiyacı duyanlara faydası olacaktır. Forumun bu işlerine kim bakıyordur bilmiyorum ama belki ilgilenebilirler böyle bir değişiklikle. Ben Firefox kullandığım için bir eklenti geliştirerek bu değişiklikleri uyguladım. Bir süredir bu şekilde kullanıyorum. Firefox kullanıp da eklentiyi denemek isteyenler için aşağıdaki adrese eklentiyi yükledim. Buradan indirip Firefox üzerine sürükleyip bırakarak kolayca kurabilirler. Renkleri ayarlamak için Firefox'un eklenti yöneticisine (Ctrl+Shift+A tuşları ile) girip customBF eklentisinin hizasındaki 'Seçenekler' butonu ile ayar formu açılabilir. Buradaki değişiklikler, forum ana sayfasını yenilediğinizde aktif hale gelecektir. Ayar formunda iki seçenek daha görülüyor. Bir tanesi yeni konular listesinin kaç konuyu listeleyeceğini belirlemek için. Bu seçenek sayfa ilk açıldığında çalışmasa da sonraki tazelemelerde çalışıyor. Ben genelde ilk girdiğimde bu değeri 40 yapıp öyle bırakıyorum. Bu eklenti de bunu yapıyor. Aslında bu da forum kodunda bir cookie ile kolayca yapılabilir. Diğer seçenek de, başka bir forum kullanıcısının talebiydi. Liste bölümünün hiç görüntülenmemesini bu seçenek ile sağlayabilirsiniz. Yükleyeceğiniz dosya aslında bir zip dosyasıdır. Uzantısını zip yapıp Winzip ile içindeki kodlara bakabilirsiniz. Bunu, güvenlik hakkında "haklı" şüpheleri olanlar için söylüyorum. Bu eklenti konusu maalesef tehlikeli bir konudur. Bilginize.

Yararlı konu aynı sorunu ben de bazen yaşıyorum kullanışlı sistem teşekkürler.

Aynen bazen anlamak için bir alt başlığın solundan tutup yukarıya doğru seçerek işaretleyip öyle bakıyorum :)

Sonunda aklimdaki konu açılmış. Gerçekleşmesi dileğiyle[emoji41][emoji106]

Arkadaşlar,

Bu aralar çok sık görmeye başladım, uyarmak istedim.

Sitede, özellikle 2. El ve Organizasyon Duyuruları bölümlerinde, iletişim kurabilmek için cep telefonu numaraları paylaşılıyor alenen.
Bu bir kural değil tabi ki ama kendi mahremiyetiniz açısından bunu çok önermiyorum. Telefon numarası paylaşmak istiyorsanız Özel Mesaj yolu ile yapmanız daha doğru kanımca.

Örnek vermek gerekirse, bisiklet ürünleri reklamı yapmak isteyen biri "0535 site:bisikletforum.com" diye Google aratması yaptığında nasıl bir cep telefonu veritabanına ulaştığını kendiniz görün;

(link)

Sadece 535 için 955 sonuç..
Daha sonradan "La bu adamlar benim telefonumu nereden bulup da bana mesaj atıyorlar/arıyorlar" demeyin :).

Aman diyeyim :).

Sadece burası da değil, hiçbir siteye numaranızı-kişisel bilgilerinizi yazmayın :harika:

Evet bi sıkıntı var bu konuda, umarım çözülür..

Bu yazıyı okumadan önce bir kere daha düşün sadece 1 kere daha düşün. Yazıyı okuyan kişi evet sana söylüyorum evet eevet sen yazı sonucunda oluşacak herhangi bir psikolojik çökmeler hakkında itiraz istemiyorum. Neyse gerçekten meraktan soruyorum.
Sıkı dur geliyor
Şimdi biz bir konuya yorum yapıyoruz ve yorumumuzun yanında bir reklam veriliyor şimdi site reklam almış ve yayınlıyor olabilir ama neden benim yorumumun yanında ben istemiyorum belki çünkü bana bir getirisi yok. Yani getirisi yok derken benim de yaptığım her şeyi karşılık tarzında yaptığım anlaşılmasın getiri meselesi de değil hani yorumu yaparken aşağıda sorabilir mesela reklam yayınlansın mı diye hani en basitinden bir izin alınsın. Bu yazdıklarım saçma da olabilir meraktan dile getirdim sadece yani sitenin böyle bir hakkı da olabilir kullanım koşullarında vardır belki araştırmadan açıyorum bu konuyu MERAKTAN SADECE :)

Merhaba,

Sitemiz reklamlar sayesinde ayakta durmaktadır. Biz de istemezdik hiç reklam olmasın diye ama mecburi olarak reklam barındırmaktayız.

Saygılarımızla,

başlıklardan birinde, şans eseri, benden bi alıntı yapılmış olduğunu gördüm ama bu alıntının ne bildirimi geldi ne de "kim alıntı yaptı" listesinde (sağ üst menüde "üye kontol paneli" ile açılan sayfadaki "kim alıntı yaptı" listesi) yer alıyor...

bu durumu bana açıklayabilecek olan var mı??

-- bi de daha önce alıntı yaparak soru sormuş, yorum yapmış... ne biliyim meydan okumuş arkadaş varsa cevap vermediğim... kusura bakmasın artık, elimde olmayan sebeplerden kaçırmışım ben...

:):) Boş :pver bence belki de kaçırdığın daha iyi olmuştur..

Aynı durum benim için de geçerli. Bazı alıntılar bildirim olarak düşmüyor. Soru soran 2 arkadaşa çok geç cevap yazdım.

@Çetin ŞAHİNÖZ

ali bey'in alıntısında da aynı durum var... o yüzden cevap vermiyorum :p

-- valla şans kader kısmet işte... evrenin kuraları ayarlıyo demek ki hangi mesajı görücez hangisini görmiycez :D

@Ali Uzel

deneme bi iki...

Geri