Herkese merhaba. Forumu genellikle baş tarafta yer alan 'yeni konular' bölümünden takip ediyorum. Konuları, başlığına ve/veya son yazana bakıp açıyorum. Kullandığım monitörler geniş olduğu için başlık ile mesajı yazan iki ayrı uçta kalıyor ve eşleştirmem zor oluyor. Bu tür listelerde satırları farklı renklendirmek iyi bir çözüm. Bizim forumda, sadece 1 satırlık CSS eklentisi ile bu yapılabiliyor. Ayrıca fare imlecinin bulunduğu satırın farklı renkle işaretlenmesi de faydalı. Bu da sadece 1 satır. Her ikisi birden olsun istersek 3 satırda işi bitiriyoruz. Forum kodunda bu değişiklikler yapılırsa bu ihtiyacı duyanlara faydası olacaktır. Forumun bu işlerine kim bakıyordur bilmiyorum ama belki ilgilenebilirler böyle bir değişiklikle. Ben Firefox kullandığım için bir eklenti geliştirerek bu değişiklikleri uyguladım. Bir süredir bu şekilde kullanıyorum. Firefox kullanıp da eklentiyi denemek isteyenler için aşağıdaki adrese eklentiyi yükledim. Buradan indirip Firefox üzerine sürükleyip bırakarak kolayca kurabilirler. Renkleri ayarlamak için Firefox'un eklenti yöneticisine (Ctrl+Shift+A tuşları ile) girip customBF eklentisinin hizasındaki 'Seçenekler' butonu ile ayar formu açılabilir. Buradaki değişiklikler, forum ana sayfasını yenilediğinizde aktif hale gelecektir. Ayar formunda iki seçenek daha görülüyor. Bir tanesi yeni konular listesinin kaç konuyu listeleyeceğini belirlemek için. Bu seçenek sayfa ilk açıldığında çalışmasa da sonraki tazelemelerde çalışıyor. Ben genelde ilk girdiğimde bu değeri 40 yapıp öyle bırakıyorum. Bu eklenti de bunu yapıyor. Aslında bu da forum kodunda bir cookie ile kolayca yapılabilir. Diğer seçenek de, başka bir forum kullanıcısının talebiydi. Liste bölümünün hiç görüntülenmemesini bu seçenek ile sağlayabilirsiniz. Yükleyeceğiniz dosya aslında bir zip dosyasıdır. Uzantısını zip yapıp Winzip ile içindeki kodlara bakabilirsiniz. Bunu, güvenlik hakkında "haklı" şüpheleri olanlar için söylüyorum. Bu eklenti konusu maalesef tehlikeli bir konudur. Bilginize.