Scudo Sports

Fixie için parça satan bisikletçiler

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
311
Merhaba,
Forumda benzer bir konu bulamadım. Benzer ihtiyaçları bir başlık altında konuşmamız faydalı olur diye düşündüğüm için bu başlığı açayım dedim.

Fixie bisikletim için sağlam bir krom renkli bulhorn gidon arıyorum. AliExpressten aldığım gidon çok dandik çıktı. Pek içime sinmiyor onu takmak.

Bu tip ürünler satan bisikletçiler biliyor musunuz?

Scudo
sirkeci'de pedal bisiklet var, bülent abi, istediğiniz her türlü ürünü oradan temin edebilirsiniz.

• Beğen
Tepkiler: Ali Kılıç 35.5
İzmir Karşıyaka'da Seda Bisiklet var.
Bulhorn konusunda ise Aluminyum malzemeden olanlarını tavsiye etmiyorum.
Benim birkaç kere elimde kalmışlığı vardır.
Çelik olması makbule geçer.

Ben mesela dropbar gidonu bulamayıp hurda bir bisikletten çıkma dropbar takmıştım. Fixie parçaları zor bulunuyor.

• Beğen
Ben mesela dropbar gidonu bulamayıp hurda bir bisikletten çıkma dropbar takmıştım. Fixie parçaları zor bulunuyor.
Evet malesef, parça problemi var. 100mm Gidon boğazı da bulamamış, AliExpressten almıştım. O fena değil ama gidon dandik. İncecik bir alüminyum. @Ali Kılıç 35.5 ’un dediği gibi sağlam bir şey bulmak lazım. Diğer bisikletlere göre gidona epey yük biniyor.
@Kuzey Ege ’nin dediği dükkana baktım, epey parça var ama elindeki gidon 46 cm. Bana biraz geniş olur herhalde.

@Ali Kılıç 35.5
@Kuzey Ege

Mesela jant seti de pek yok. Ben QR göbekli jant seti baktım internette onu da bulamadım. Ön tekeri çabuk çıkarıp bagaja koymak, arkada da çabucak single-fixed değişimi yapmak için aslında çok pratik olurdu.

QR mandalı olayı fixed gearda olmaz. Zincir gergisi nasıl yapılacak? Bence mümkün değil. Yapabilen var mı bilmiyorum! Bunu bi araştıralım. Bakalım bir şey çıkacak mı?
Günde üç öğün zincir gergisi yapmadan sadece QR mandal ile nasıl olacak o iş? Benim aklıma yatmadı bu iş. Sokma milli olan gördüm. Fakat QR mandallı fixie kullanan görmedim daha. Ara sıra instagramda denk geliyor ama foto için yapılmış hoş hareketler deyip geçiyorum.

Sokma milli olanlarda da zincir gergisi için drop outlarda kızak benzeri bir tertibat oluyor.

Evet malesef, parça problemi var. 100mm Gidon boğazı da bulamamış, AliExpressten almıştım. O fena değil ama gidon dandik. İncecik bir alüminyum. @Ali Kılıç 35.5 ’un dediği gibi sağlam bir şey bulmak lazım. Diğer bisikletlere göre gidona epey yük biniyor.
@Kuzey Ege ’nin dediği dükkana baktım, epey parça var ama elindeki gidon 46 cm. Bana biraz geniş olur herhalde.

@Ali Kılıç 35.5
@Kuzey Ege

Mesela jant seti de pek yok. Ben QR göbekli jant seti baktım internette onu da bulamadım. Ön tekeri çabuk çıkarıp bagaja koymak, arkada da çabucak single-fixed değişimi yapmak için aslında çok pratik olurdu.

Talebinizde haklısınız ancak ön kolay da, arka cant için Ali'nin de bahsettiği gibi mümkün değil maalesef. Ben de araştırdım, ama yok.
single speed kullandığım dönemlerde 14-15 ingiliz anahtarı ile kanka olmuştum :)

bu arada sirkecide anadolu bisiklet diye bir yer var, gözünüze çarptı mı hiç bilmiyorum, orada envayi çeşit ne ararsanız bulabilirsiniz, ancak sattıkları hiçbir şeyi tavsiye etmiyorum, alıp da "süper lan bunu iyi ki almışım" dediğim hiçbir şey olmadı şimdiye kadar. kalite yerlerde yani. yanılıp da girmeyin içeri :)
@Uğur S. arkadaşım oradan sele borusu aldı ve kırıldı boru. evet kırılabilen sele borusu varmış bunu öğrendik.
bu arada @Uğur S. daha hakimdir konuya, takıldığınız konu varsa yardımcı olur :)

Bende kadrodan itibaren fixie toplamayı düşünüyorum sirkecide pedal bisikleti çok duydum kadromu bulur bulmaz oraya koşmayı düşünüyorum kim bilir belki kadroda vardır ellerinde.

• Beğen
@Kuzey Ege Pedal Bisiklet denen işletmeden bırakın bir şey almayı önünden bile geçmek nasip olmasın. Ticaret anlayışı “ 0 “ esnaflık SIFIR.
Geçenlerde telefonla bir şey sordum, adam resmen beni niye meşgul ediyorsun diyor. Telefonla fiyat sordum, dükkandan alsam yardımcı olabilir misiniz dedim, buraya gelirseniz %15 daha pahalıya alırsınız boşuna gelmeyin dediler.( Kartal dan gidecektim). Benim param Bunlara haram da sizleri bilmem. Neyse kusura bakmayın içimi dökmüş oldum. Taktir sizin istediğiniz yerden alışveriş yapabilirsiniz. Ama durum bu.

QR mandalı olayı fixed gearda olmaz. Zincir gergisi nasıl yapılacak? Bence mümkün değil. Yapabilen var mı bilmiyorum! Bunu bi araştıralım. Bakalım bir şey çıkacak mı?
Günde üç öğün zincir gergisi yapmadan sadece QR mandal ile nasıl olacak o iş? Benim aklıma yatmadı bu iş. Sokma milli olan gördüm. Fakat QR mandallı fixie kullanan görmedim daha. Ara sıra instagramda denk geliyor ama foto için yapılmış hoş hareketler deyip geçiyorum.

Sokma milli olanlarda da zincir gergisi için drop outlarda kızak benzeri bir tertibat oluyor.
Bende iki tarafta da zincir gergi vidası var, onunla yapılamaz mı? 3 liralık ucuz bir parça ama çok faydasını gördüm.
Normal tekeri de önce gergi vidaları ile ayarlayıp sonra 15 somunu sıkıyorum.

@Kuzey Ege Pedal Bisiklet denen işletmeden bırakın bir şey almayı önünden bile geçmek nasip olmasın. Ticaret anlayışı “ 0 “ esnaflık SIFIR.
Geçenlerde telefonla bir şey sordum, adam resmen beni niye meşgul ediyorsun diyor. Telefonla fiyat sordum, dükkandan alsam yardımcı olabilir misiniz dedim, buraya gelirseniz %15 daha pahalıya alırsınız boşuna gelmeyin dediler.( Kartal dan gidecektim). Benim param Bunlara haram da sizleri bilmem. Neyse kusura bakmayın içimi dökmüş oldum. Taktir sizin istediğiniz yerden alışveriş yapabilirsiniz. Ama durum bu.
Ben yıllardır alışveriş yaparım, bir sorun yaşamadım. Biraz terstir ama o bölgedeki en güvenilir "esnaf"tır..

• Beğen
Bende iki tarafta da zincir gergi vidası var, onunla yapılamaz mı? 3 liralık ucuz bir parça ama çok faydasını gördüm.
Normal tekeri de önce gergi vidaları ile ayarlayıp sonra 15 somunu sıkıyorum.

QR mandalı olan jantlarda jant göbeğinden geçen milin etrafında yay var. O yay gergi vidaları ile temas edecek. Uzun vadeli kullanımlarda deforme olur. Elimizde kalır diye düşünüyorum.

QR mandalı olan jantlarda jant göbeğinden geçen milin etrafında yay var. O yay gergi vidaları ile temas edecek. Uzun vadeli kullanımlarda deforme olur. Elimizde kalır diye düşünüyorum.
İyi bir tespit. Bendeki gerginin mil tarafı ortası delik pul şeklinde. Mil içinden geçiyor. Yay pulun önüne ya da arkasına giremez mi sizce?
Sheldon da qr mil kullanabilirsiniz demiş ama hiç resim koymamış.
Biliyorum epey zorluyorum ancak olursa da ne güzel olur. Diğer taraftan olacak olsa zaten epey yaygınlaşırdı demekten de kendimi alamıyorum.

İyi bir tespit. Bendeki gerginin mil tarafı ortası delik pul şeklinde. Mil içinden geçiyor. Yay pulun önüne ya da arkasına giremez mi sizce?
Sheldon da qr mil kullanabilirsiniz demiş ama hiç resim koymamış.
Biliyorum epey zorluyorum ancak olursa da ne güzel olur. Diğer taraftan olacak olsa zaten epey yaygınlaşırdı demekten de kendimi alamıyorum.

Valla gözümle görmeden varlığına inandığım tek olgu tanrıdır.
Yapıp da uygulamayı başarabilen olursa yapılabileceğine inanırım tabiî.
Hem hafif de olur.
Sizdeki mili görmeden bir yorum yapamam.
Foto atma imkânınız varsa iyi olur.
Mesela ben drop out dönüştürücü olayını denedim. Tamamen safsata. Haftasına varmadan elimde kaldı. Yol bisikletinden fixed gear dönüşümü yapmak için kullanılan bir parça bu.
Başka bir arkadas da qr mandallı göbek denemesi yapıp tecrübelerini paylaşırsa iyi olur aslında.
Hatta bir de şu kaset dişli takılabilen gobekleri single speede çevirme olayı hakkında bir bilgisi olan varsa bizleri aydınlatsın. Bunları az çok biliyorum ama uygulamasını yapmadım hiç. Olayı nedir bilmiyorum.

gergi vidası tam olarak ne işe yarıyor? aynı şekilde bende de var bunlardan.
Tekerin milini geriye doğru çekerek zincirin gerginliğini ayarlıyorsunuz. Tek taraflı olabiliyor ama çift taraflı olduğunda tekerin doğrultusunu ayarlamak kolaylaşıyor.

Hatta bir de şu kaset dişli takılabilen gobekleri single speede çevirme olayı hakkında bir bilgisi olan varsa bizleri aydınlatsın. Bunları az çok biliyorum ama uygulamasını yapmadım hiç. Olayı nedir bilmiyorum.
Bu dönüşüm için aparatlar var ama sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Bir sefer elime geçti inceledim, pek gözüm tutmadı benim.

• Beğen
Bu dönüşüm için aparatlar var ama sağlıklı olduğunu düşünmüyorum. Bir sefer elime geçti inceledim, pek gözüm tutmadı benim.

Benim de gözüm tutmadı.
Lockring vidasına tur attıracak kadar ağır bir mukavemeti nasıl kaldıracak o parça?
Bana da güvenilir gelmedi.
Pistte falan yahut kriteryum yarışlarında işe yarayabilir ama günlük kullanımda şehir içinde elimizde kalır bir haftada.

Geri