Scudo Sports

Fıkralarımızı burada toplayalım..

> Temel cok guzel bir Rus kadiniyla evlenen Dursunun karisina kafayi

> takmis.Ne yapsamda bu kadinla birlikte olsam diye ici icini yiyormus.Bir

> gun Temel dayanamayip Eva'nin yanina gitmis;

> -Temel: Senden cok hoslandum seninle birlikte olmak istiyrum demis :

> -Eva Hay hay neden olmasin ama 100 dolarini alirim.

> -Temel: Tamam o zaman ben hemen para ayarlayayum daa...demis

> -Eva:Musait olunca ben seni ararim gelirsin demis. Ertesi gun Eva, Dursun

> ise gittikten sonra Temeli aramis;

> - Eva: Temele 100 dolarin hazirsa hemen gel demis:

> -Temel, hazir hazir hemen geliyrum demis, Temel 100 dolari Evaya

> verdikten sonra isi bitirmisler ve Temel evden cikip gitmis.

> -Aksam Dursun eve geldiginde;

> -Dursun: Hanum Temel bugun ha buraya geldimi ?

> -Eva: Seyyyy...geldiiii Dursunnnn.....

> -Dursun, Peki sana 100 dolar verdimi.

> -Eva: Seyyy Dursunnnn beni dinleee...seyyyy verdiiiii...... Dursun:

> -Dursun; Temel sabah kostur kostur yanima geldu,Dursun baa acil 100 dolar
> lazim ogleden sonra size ugrar yengeye birakirum dedi....Ula bu temel cok
> durust adam ya...

:D:D

Scudo
akşam yemeği sırasında askerin biri koşarak komutanının odasının kapısını çalarak içeri girmis ne oldu asker diye sormuş komutan.komutanım bugün böreğin içinden biraz toprak çıktı demiş. oğlum demiş sen hiç tavşan böreği yedin mi demiş.yedim komutanım demiş asker.peki içinden hiç tavşan çıktı mı diye sormuş sinirlenerek.asker de iyi de komutanım biz de buraya vatan toprağı yemeye gelmedik demiş.

Madde 1 : İnsanlar yorgun doğar dinlenmek için yaşar.Madde 2 : Çalışmak yorar. Madde 3 : Gündüz dinlen ki gece rahat edesin.Madde 4 : Yatağını kendini sevdiğin gibi sev, içinden çıkamayacağın gibi yap.Madde 5 : Yarın yapabileceğin işi bugün yapma.Madde 6 : Bugünün işini yarına bırakma, erteleyebileceğin kadar ertele.Madde 7 : Dinlenen birini görünce otur ona yardım et.Madde 8 : Oturmak mümkünse ayakta durma, yatmak mümkünse oturma.Madde 9 : Tembellikten kimse ölmemişMadde 10 : Çalışma isteği duyunca biryere otur isteğin geçmesini bekle.

Laz'ın biri, takasının içinde oturmuş, Allah'a yal* varmaktadır: — Allahum, bu cün tuttuğum ilk paluğu pi fakirevereceğum, der. Ve lâz oltasını atarak beklemeye başlar. Neden sonra oltayı çeker. Bakar ki bir de ne görsün? Ucunda koskocaman bir balık! — Haçan hiç pu da fakire verulur mu daa! Birden balık bir çırpınışta oltadan kurtulur ve denize atlar. Lâz üzgün ve şaşkın: — Allahum, ben şakacıktan demuştum daa... der.

adamın biri cüneyt arkın,ın filmlerini çok severmiş
bir gün dayanamamış ve cüneyt arkın,a sormuş?

adam: ya cüneyt abi sen neden her filminde Nayır Nolamaz diyosun?

cüneyt abi: Nalışkanlık :D :D :D

çok sıkı dost olan biri kayserili diğeri istanbulu arkadaşlar yolda yürüken;
kayserili:
-hşşt guşa bak guşa!!
istanbullu:
-o guş değil kuş.
hayretle kayserili:
-ulee emmede guşa benziyo haa.

:D

SON ÜMİT
Adam kaynanasıyla birlikte Avrupa gezisine çıkacaktı, arkadaşı sordu:
Yahu sen hep kaynanandan yakınıp durmaz miydin? Şimdi de Avrupa gezisine mi çıkarıyorsun?
Ne yapayım kardeşim, sık sık Avrupa'yı görme-
den Allah canımı almasın! deyip duruyor... Benimki, bir
umut işte...

Bes Lira
Küçük çocuk yolun ortasinda hüngür hüngür agliyordu... Yasli bir hanim aciyarak sordu;
-Ne için agliyorsun evladim?
-Bes lirami yitirdim...
-Peki al sana bes lira.
Yasli hanim bir iki adim yürüdü. Küçük çocuk yine aglamaya basladi. Hanim döndü:
-Peki simdi neden agliyorsun?
-Nasil aglamam? O bes lirami yitirmeseydim simdi on liram olacakti...

Körfez Savasi'ndan önceki yillarda, Amerikali bir bayan gazeteci, kadinlarla erkeklerin toplumdaki yeri hakkinda bir yazi dizisi hazirlamak üzere Kuveyt'e gitmis.. gözlemleri sirasinda ilk dikkatini çeken, kadinlarin kocalarinin 5 adim gerisinden yürüdükleriymis...
Yillar sonra ayni gazeteci tekrar bir yazi dizisi için Kuveyt'e gittiginde bu sefer bir de bakmis kadinlar önden gidiyor, kocalari 5 adim arkalarindan geliyor... bu ise çok sasirmis, hemen bir kadina yaklasip sormus:
"Bu gördügüm inanilmaz bir gelisme... peki ama bu degisikligin sebebi nedir??"
Kuveyt'li kadin cevap vermis:
"Mayinlar..."

Başkan Bush'un yeni talimatı:
-Üzerinde resmim olan pul bastırdım, bundan böyle başkanlığın bütün mektuplarında bu pullar kullanılacak.
Bir süre sonra görülmüş ki pullar zarfa bir türlü yapışmıyor.
Başkan Bush küplere binmiş ve yetkiliyi çağırıp sormuş;
- Üstünde resmim olan pullar yapışmıyor, arkalarına zamk sürmediniz mi?
- Sürdük efendim, demiş yetkili ve eklemiş;
- Yapışmamasının nedeni, herkesin pulun ön yüzüne tükürmesi

Bir gün Temel balığa çıkar. İyi bir avdan sonra bir tekne balık tutar. Birden hava patlar ve çok büyük bir fırtına çıkar.

Temel dua etmeye başlar.Tanrım beni bu fırtınadan kurtarırsan bütün bu balıkları fakirlere dağıtacağım der içinden.

Hava bir zaman sonra düzelir.Temel evine dönmeye başlar.Bir tarafdanda balıklara bakar ve içinden bu balıklar fazla yarısını dağıtsam olur der. Biraz daha sonra balıklara tekrar bakar ve bu balıkların yarısıda çok fazla, ben bunların çeyreğini dağıtsam olur der.

Biraz daha zaman geçer Temel tekrar balıklara bakar.Tam o sırada hava tekrar bozulur.Temel kafasını gökyüzüne diker ve şöyle der:

-Haçen sende şakadan heç anlamiyesun..

:)

Azrail Temel’in canını almak için gelir. Temel'se Azrail'den kurtulmak için hemen bir çare bulur.

İşaret parmağını ağzına sokar ve "aguk guguk" sesleri çıkartarak bebek taklidi yapar.

Azrail:
attaa attaaa

kayserili baba oğluna öğüt vermektedir
baba: bak oğlum birinden bi mal alırsan isteyeceği paranın yarısından fazlasını verme der
oğlu da peki baba der
aradan 1 ay geçer baba oğluna git terziden benim elbisemi alda gel der
çocuk gider elbiseyi alır terziye borcum ne kadar der
terzi : 4 lira
çocuk : 2 liradan yukarı olmaz
terzi : tamam 2 lira
çocuk :1 liradan kuruş fazla vermem der
terzi 1 liraya zorlukla razı olunca çocuk 0,50 lira der terzi sinirlenir ve tmm senden para almayacağım der
çocuk : bir elbise daha vermezsen şurdan şuraya gitmem :D:D:D

• Beğen
Tepkiler: ByEfsane
amerikalılar son model bir uçak icat etip göstermek için arabları davet etmişler,uçak havalanmış birden motorlardan birisi devre dışı kalmış arablar paniklemişler ama ekranda;dont panic this is amerikan teknoloji yazısını görünce rahatlamışlar,ikinci motor devre dışı kalınca tekrar ekranda aynı yazıyı görmüşler.üçüncü dördüncü derken bütün motorlar devre dışı kalmış ve ekranda tekrar dont panic this is amerikan teknoloji yazısını okumuşlar ve uçak saglam bir biçimde yere inmiş,arablar uçagı çok begenip aynısını yapıp amerikalıları davet etmişler,uçak havalanmış ve motorlardan birisi devre dışı kalmış ve ekranda,dont panic this is arabic teknoloji yazısını görmüşler,amerikalılar kendi aralarında bizimkinin aynısını yapmışlar diye konuşuyorlarmış,2. 3. 4. motor derken motorların hepsi devre dışı kalmış tabi amerikalılar çok rahat aynı yazı çıkmasını beklerken birden degişik bir yazı;dont panic this is arabic teknoloji ripit aftır mi eşhedü enla ilahe illallah ..............

Bir Amerikalı bir İngiliz ve bir Iraklı barda oturmuş içki içiyorlarmış.
Amerikalı içkisini bitirince bardağı havaya fırlatıp silahıyla bardağa ateş etmiş ve parçalamış : 'bizim ülkemizde bardaklar o kadar ucuzdur ki biz aynı bardakla iki kere içmeyiz' demiş...
İngilizde bunun üzerine içkisini bitirip bardağı havaya fırlatıp ateş edip parçalamış ve 'bizim İngiliz sahillerinde o kadar çok bardak yapacak kum vardır ki biz aynı bardakla iki kere içki içmeyiz' demiş...
Irak lı da soğukkanlılıkla içkisini bitirip bardağı havaya fırlatmış ve Amerikalı ile İngilizi çekip öldürmüş ve 'Bağdat 'ta bu İngiliz ve Amerikalılardan o kadar çok varki biz aynı adamlarla iki kere içmeyiz ' ...

Temel ile dursun askerdeymiş bir gün dursun izin alarak köyüne gitmiş,neyseki izini bitmiş gelmiş,temel sormuş;ula dursun köyne neler oliyi bakem söyle demiş
Temel;hiç bişi olmiy,
Dursun;Sadece sizin köpek oldi..
Temel;Köpekmi oldii ..
Dursun;Sizin atin kemiklerini yedi öldi..
Temel;At tami oldii..
Dursun;Babanin cenazesini taşirken ucurumdan dustu oldi..
Temel;Babamda mi oldii..
Dursun;Ananin acisinda dayanamadi oldi..
Temel;Anamdami oldii.
Dursun;Eceli geldi oldii..
Temel;Desene bizim ocak sönmis
Dursun;Şimdi bilmiyim ama ben gelirken yaniydi... :D:D:D:D

• Beğen
Tepkiler: N.Erdem TUGRAHAN
Almanya'dan kalkan bir uçakta yolcuların hepsi Alman,biri Türkmüş..Uçak normal seyrinde giderken birden sallanmış..Tabiki herkes korkmuş..
Pilot"
-Sayın yolcularımız.Korkulacak bir şey yok..sadece yükseklik kaybediyoruz.Herkes yanındaki eşyaları atarsa sorun giderilir''demiş..
Herkes neyi var neyi yok atmış.Uçak tekrar yükselmiş.Bir süre sonra uçak tekrar irtifa kaybetmeye başlamış.
Pilot anonsla...
-Sayın yolcularımız..Tekrar irtifa kaybediyoruz..Herkes lütfen oturduğu koltuğu dışarı atsın.'' demiş...
Can tatlı..Herkes ayakta da gideriz diyerek koltukları dışarıya atmış.Uçak tekrar yükselmiş..Bir süre sonra gene aynı sorun ortaya çıkmış.
Pilot''
-Sayın yolcular..İstanbul'a çok yaklaştık..Ama uçağın altını boşandırmazsak düşeceğiz.Herkes yukarıdan tutsun,uçağın altını boşandıracağız''demiş.
Herkes iki eliyle tutmuş yukarıdan.Tam istanbul'a yaklaşırken gene aynı sorun..
Pilot''
-Çok az kaldı.Ama kurtulmamız için tek bir kişinin atlaması gerekiyor''demiş.
Tabiki kimse atlayıp da ölmek ister mi?
Bizim Türk dayanamamış:''
-Türkiye'ye girdik.Hepiniz misafirsiniz.Ben atlarım. demiş.
Herkes sevincinden Türk'ü alkışlamaya başlamışlar...
Tabiki hepsi cup aşağıya..

:D:D:D:D:D

Arkadaslar minik bir hatirlatma; Yazdigimiz fikralarin genel ahlak kurallari cercevesinde kabul gorecek cinsten olmasina lutfen ozen gosterelim.

İyi ki Temel var.

Temel yere bir daire çizip bu dairenin içinde horon tepmeye baslamis. Niçin?
Kendi çapinda eglenmek için.

Temel sigarasini bir metre uzunlugundaki agizliga takip içiyormus. Niçin?
Doktoru sigaradan uzak durmasini söyledigi için.

Temel her gece yatmadan önce ayaklarina böcek ilaci sikiyormus. Niçin?
Ayaklarinda karincalanma oldugu için .

Temel esinin yas gününde ne almis?
Kurulanmasi için bir havlu.

Temel hamile karisinin çok su içmesine izin vermiyormus. Niçin?
Bebek yüzme bilmiyordur diye...

Temel her yemekten sonra cebine bir kasik koyuyormus. Niçin?
Doktoru yemeklerden sonra bir kasik almasini söyledigi için...

Temel hasmina tehtid mektuplari yazarken eldiven giymis. Neden?
El yazisi taninmasin diye.

Milyarder Temel'in çocuklari, derslerini villalarinin bahçesinde yapiyorlarmis. Niçin?
Temel'e "zengin adamsin, çocuklarini disarida okut " dedikleri için .

Temel dolmakalemiyle mektup yazarken birden çok hizli yazmaya baslamis Neden?
Dolma kalemin mürekkebi bitmek üzereymis .

Temel doktorunun muayenehanesine kocaman bir fiçi ile gitmis. Niçin?
Doktoru alti ay sonra idrarinla birlikte gel demis.

Temel saçini islatmadan sampuanliyormus. Niçin?
Sampuanin etiketinde "kuru saçlar içindir" diye yazdigi için.

Atletizim sampiyonasina katilan Temel, doping yapmasina ragmen sonuncu olmus Neden?
Doping yaptigi anlasilmasin diye.

Temel yeni satin aldigi arabasini kullanirken kahkahalarla gülüyormus. Niçin?
Dostlari güle güle kullan demis.

Temel yeni aldigi ayakkabisini bir hafta giymemis Neden?
Satici bir hafta kadar ayaginizi sikabilir dedigi için.

Temel araba kullanirken sik sik cebinden küçük bir kagit cikarip okuduktan sonra tekrar cebine koyuyormus. Ne mi yaziyormus bu kagitta?
Gaz pedali sagda, fren solda .

:D:D:D:D:D:D

• Beğen
Tepkiler: heisenberg3910
Bisiklet

Küçük bir çocuk babasından durmadan kendisine bisiklet almasını istiyormuş. Fakat babası bisikleti almıyormuş bir türlü. Çocuk babasından ümidi kesince isa'ya dua etmeye başlamış. rüyalarında İsa yarın sana bisiklet göndereceğim diyormuş. Üst üste bu rüyaları gören çocuk büyük bi umutla beklemeye başlamış. Aradan uzun bir süre geçmiş ama bisikletin geldiği falan yok. Küçük çocuğun aklına bir fikir gelmiş. Gitmiş bir kiliseye ve Meryem ana ikonasını çalmış. Ardından İsa 'ya mektup yazmış:

"İsa; Anan elimde bisikleti gönderdin gönderdin yoksa ananı unut."
:D

• Beğen
Tepkiler: heisenberg3910
Biliyor musun Mesut Abi, bu aslinda gercekten yasanmis bir olay :)

Bu tip konulara meraki olan arkadaslara bir de kitap önerisi;

Simon Anholt adli bir pazarlama uzmaninin yazdigi "Global Markalarin Yerel Cuvallamalari", Türkiye'de "Mediacat Yayinlari" tarafindan piyasaya sürüldü.

iki öğrenci aralarında konusuyorlar( biri özel okula diğeri devlet okuluna gidiyor)
1.cocuk : özel okulla devlet okulu arasında ne fark varki
2.cocuk : mesela siz ''ali gel'' yazıyosunuz ya
1.cocuk : evet
2.cocuk : işte biz ali yazıp 3234 e kısa mesaj atıyoruz ali geliyor :D:D:D

Geri