Scudo Sports

'ezhel' ismiyle tanınan ünlü rapçi sercan ipekçioğlu tutuklandı

@mariokaldato abi sende yasliliga bağlı her boku biliyorum hastalığı baş göstermeye başladı, aman diyeyim.
Otu sevmem, ayrı konu, alkolle kafasını sevmiyorum. Zararı yok gibi bir şey, yararı da var. Bazı ülkelerde legal falan. Buradan hareketle, bu adamı ünlü yapmaktan başka apolitik gençliği bu salak saçma hareketlerle siyasetin içine çekmesi bile bir faydadır.

Scudo
@Rip
:D ah be abicim. Yaslilikla alakasi yok. Sen bilmeyebilirsin dogrudur ben cok bahsetmem bu meselelerden. Fakat ben Turkiyenin resmi ve undergraund ilk rap produktoru ve beatmakeriyim. Ekibimiz ile 1994 den baslayip 2000 lere uzanan bir undergraund- resmi bandrollu album olmak uzere bir cok ilklere ve albumlere imza atmisligimiz var. Ben bu cocuk ve bunun temsil ettigi kafayi degil , bunlarin ağababalarinida iyi tanirim. Biz hiphop un muhalif ve toplumu ilgilendiren meseleleri kanadinda olduk her daim. Bunlar ise yozlasmayi ve hiphopun teslim alinmisligini temsil eden yeni nesil mclerdir. Ben muptezel diyorsam bir bildigim olabilir mi sence canim ? :D

Bak bu sarkimizda bunlarin hayal ettigi dunyayi elestiriyoruz ve Turkiye'ninde ilk numetal sarkisidir ayni zamanda. Manga filan portakalda vitamindi biz bu albumleri yayinladigimizda :D

99 yapimi bu usttteki.
Alttakide nispeten yeni sayilir 2008 yapimi.
Parcayi bi dinle bakalim laf sokmana degdi mi :D

@mariokaldato

Rap muzigi ilk dinlemeye basladigim zamanlar Rapor2'nin bir kac parcasini dinlemistim ve hosuma gier.

@mariokaldato abi sende yasliliga bağlı her boku biliyorum hastalığı baş göstermeye başladı, aman diyeyim.
Otu sevmem, ayrı konu, alkolle kafasını sevmiyorum. Zararı yok gibi bir şey, yararı da var. Bazı ülkelerde legal falan. Buradan hareketle, bu adamı ünlü yapmaktan başka apolitik gençliği bu salak saçma hareketlerle siyasetin içine çekmesi bile bir faydadır.
@mariokaldato
Ben de onu diyorum.radical noise cd'sini ortaokul- lise döneminde edinmiştim. 2 temmuz 93. Muhabbet o değil. Peşin hükümlülük.
Ha rapor 2 muhabbetini de biliyorum. Tebessümle.

• Beğen
Tepkiler: mariokaldato
@Ilter Elmas
99 yilinda birlikte guzel bir cikis saglamistik o donem.
Guzel hatiralar kaldi geriye

@Rip
Pesin hukumluluk kesinlikle yok , emin olabilirsin. Genel olarak kucuk yastaki ergenleri yanlis bir hayale ve fikirlere surukluyorlar. Newscholl rapcilerden sevdigim yok mu ? Elbet var duzgun isler cikaran,, yapan ama onlari degil bu ozenti muptezelleri öne cikariyorlar. Ki bu cocuklar freestyle yarismasinda birbirlerinin kutsallarina, annelerine sövmeyi freestyle yaptilar. Cok yanlis isler bunlar

• Beğen
Tepkiler: Ilter Elmas
@Rip
Bu arada soyledigim hersey kisisel fikirlerim . . Ve bir dinleyici olarak savundugun adami sevmeme yada dinlememe hakkimi kullaniyorum sadece.

@cember3454
Goggle dan herhangi bir sarki sozunu al buraya yapistir. En basta anlattigi ile sondaki anlattigi tutarli cikarsa sen haklisin. Ama genel tarzi bu adamin
32 satir sozlerden olusan bir sarkida genelde hic bir sey anlatilmiyor

@mariokaldato abi şey ters geliyor bana. Bunu çıkardılar, bunu parlatiyorlar falan. Zaten kaç kişi bu işi yapan Türkiye'de, azıcık iyi yapan one çıkıyor zaten. Ana akım hiçbir destek yokken arkasında bu insanların, bazı şeylere daha objektif yaklaşılmasi gerekiyor.

• Beğen
@Rip
Yok dostum dusuncenin yönü dogru ama sana yada bize sunulan pakete bakis acimiz cok yanlis.
Cok karisik konu ama basitce soyle diyim. Bir adayi parlatip topluma hazirliyorlar ve sunumun ilk buyuk dalgasinda maduru oynamasi icin bi atak yapiyorlar. Misal 2pac , misal eminem, misal Baskan erdogan. Karisik konu ya uff yorma beni. Zaten bende yasliliga bagli her halti bilme hastailigi var

• Beğen
Tepkiler: Rip
@ahlaksız
Ne guzel . O kasetteki muziklerin % 70 ide benim nacizane urettigim seyler. ( hava bastik fena sekilde ama yabanci yok nasilsa )

@mariokaldato abi hala eminem Tupac falan diyorsun. Amerikan zencileri için rap neyse necip Türk milleti için sağ odur. Yani mainstream.

• Beğen
@mariokaldato şöyle bazı parçalarının sözlerini inceledim. Aynı şarkıda çok fazla konuya değindiği olmuş, ilk versete umuttan bahsedip 2. Versete umudun kırılıp dünya malının aslında duygulardan önemli olmadığını bahsettiği olmuş fakat ben tutarsızlık görmedim incelediğim parçalarda. 24, bpg, maskeli balo, aylak bakkal, kanibal aşiretler incelediğim bazı parçalar içinde. 32 satır sözlerden oluşan bşr parçada genelde hiçbir şey anlatılmıyor demenize karşılık bir cevap yazmayacağım bile zaten.
Bu arada Rapor2 ve Radical Noise gruplarıyla çalışmışsınız. Takdir ediyorum gerçekten bu işin temelini atan, özgün gruplara müzik üretmek çok hoş. Kıskanmadım değil doğrusu:harika:. Hala üretmeye devam ediyor musunuz? Rap müziği hala takip ediyor musunuz?

@cember3454
Valla dostum 94 ila 2000 yillari arasinda cok faaldim. 2000 den sonra grup ile muzikal baglarim tamamen koptu . Ben kendim yurt disina beat ihrac ettim o yillarda. 2010 ila 2013 arasnda undergraund dan sectigim bazi mclerle ufak tefek projeler yaptim. 3 tane de beat albumu verdim internete

Ornek bu parca mesela

Yerine @mariokaldato verip ezheli dışarı çıkarsak olurmu. Nede olsa kaldato ustada eski hiphopçu neyimiş. Kendileri öyle diyor.

@mehmetsunu
Gel senle bir el kurtaj kombat oynayalim. Jetonlar benden

Rapor 2 buraya yumruk havaya hey! Burası bizim mekan sen çeneni kapa! şarkısı efsanedir. O şarkının klibinde kısacık bir süre Sagopa da gözüküyor.

• Beğen
@Fixie Cem
Ehehe sonra da silahsiz kuvvet mahlasini degistirip sagopa kajmer olur olmaz rapor 2 ye diss atti 2000 yilinda :D gerci disslemiyen yoktu bizim ekibi o donem :D

• Beğen
Tepkiler: Cemal Ç.
Geri