Scudo Sports

'ezhel' ismiyle tanınan ünlü rapçi sercan ipekçioğlu tutuklandı

Snoop Dogg Türkiye'de olaymış kesin idam edilirmiş.. Bu bana 90'lı yıllarda Rock'rlara yapılan muameleyi anımsattı. Müzik gurubu tişörtü giyiyorsan, küpen varsa bittin sen satanistsin.
Allahtan o günler geride kaldı yoksa -satanizmi özendirme, adı altında bir ceza peydah olabilirmiş..

kadikoy-satanizm.jpg

Aklıma 2005 yılında yayınlanan İbo Show adı altında yüksek egolarını sergileyip istediği gibi atını koşturan İbrahim Tatlıses'in programı geldi..
Tatlıses kokain kullandığını itiraf ediyor, -bıraktım bilmem kaç sene önce, diyor.. Yalnız videoda dikkati çeken şey Müslüm Gürses'de de İbo'da da kafa bir milyon.. Taze dumanlanmışlar..
Ayrıca programında kokain kullananların sık yaptığı hareket olan elini sürekli burnuna götürmesi de çok manidar. Bu adam bu programdan sonra taa ki vurulana kadar kimse sesini çıkarmadı, program yapmaya devam etti.. Ayrıca İbo yine bir programda uyuşturucu ile ilgili kamu spotu yaparken Müslüm Gürses'e -sen ne diyeceksin bu konuda bir mesajın varmı? dedikten sonra, Müslüm Gürses -kohain kullanmayııın, ben mesela kuliste bir cigara sardım der demez İbo lafı değiştirmek için çabalamıştı, başarmıştı da..

(link)

Ayrıca şunları da gözden kaçırmamak lazım:

Milli Eğitim Bakanlığının sitesinde yeşili sev etkinliğinde esrar fotoğrafları kullanıldı..
(link)

Bakanlığın tarlasında esrar ele geçirildi! Edirne’de Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na ait bir tarlada tam 1 milyon 300 bin kök hint keneviri bulundu.
(link)

2010'da Tayyip Erdoğan'ın yeğeni 50 kg. esrarla yakalandı, içiciyim dedi kurtuldu.
(link)

Ezhel'i tanımam, bilmem. Müziğine hiç ilgi duymam açıp dinleyeceğimi de sanmam, sonuçta bir kısım seveni olduğunu bilerek, müziğin evrenselliğini kabul ederek yaptığı işe saygı duyarım, yaptığı işi eleştirmek de kimsenin haddi değil.
Şimdi dürüst olun dostlar, uyuşturucu ile yakalanmamış, birine satarken kullanırken yani bir suça iştirak ederken suç üstü yapılmamış yaptığı iş underground bir müzik..

Konuya Bektaşi fıkrasıyla son vereyim..
Bektaşi ağacın dibinde yatıyormuş yanında da büyük bir şarap testisi.. Yanından geçen iki zaptiye hemen yakalamış.
-Bırakın, beni neden götürmek istiyorsunuz?
-İçki içmişsin sen, yanında boş şarap testisiyle yakaladık.
Bektaşi
-Bende zina aleti de var, ondanda mı suçlayacaksınız!!!

Scudo
@Serkan Mıstınoğlu

"The boom bap is coming back with an axe to mumble rap"

“Stampin’ out grasshoppers, you can’t be no Rap Gods / In fact you’re exact opposites / You make a wack song, and can’t hold a candle”.
Read more at (link)

Sene
@anzolot

Sene 1997, TED Ankara kolejinin önünde polis geldi yanıma kimlik istedi yok. Yaşım daha 16. Okuldna çıkmışım. Taşımıyoruz kimlik. Ailemiz vermemiş kendilerinde. Üstüm komple siyahtı. Metalica baskısı vardı tshirtümde. Bu satanist muhtemelen diyip arkadaşımla beni nezarete attılar öğlen saatinden akşamüstüne kadar.

Aileme haber veremedim uzun bir süre. Çok korkmuştum..

Ben yaptığı şeyin yanlış olduğunu düşünüyorum ama cezası orantısız,para cezası ve videolarda yaş sınırlamasıyla ihtar edilmesi gerekirdi,son derece samimiyetsiz bir hareket.Otu bırakın liseliler sigara ve alkole çok kolay bir şekilde erişim sağlıyorlar ve işin vahim yanı hocalar bilmelerine rağmen arama yapıp yakaladıklarının ailelerini aramakla yetiniyor ve emin olun bunun işe yaradığını zanneden en hafif tabirle saftır.Ben bile tekele gidince çok rahat bir şekilde sigara alabiliyorum bazı akrabalarım için ve adam kılını bile kıpırdatmıyor.İstesem gizli gizli sigara ve bira kullanabilirim,ruhları bile duymaz.

Göstermelik bir şey kısaca,aynı Tayyip Erdoğan'ın Kudüs'te Filistinlilere yapılan hukuksuzlukları afişe etmesi,ama İsrail devletiyle ticari ilişkilerde sonlandırmaya ya da sınırlandırmaya gidilmemesi gibi.Gazımızı alıyorlar,hepsi bu.

Bu müzik türünü beyazların yapması kadar bir şaçmalık olamaz zaten (kısacası biz sizi köle yaptık,sömürdük,katlettik şimdide pişmanız zenci kardeşlerimiz bla,bla,bla,beyaz adam dosttur artık yersen..)

Madem öyle,şiddeti özendiren dizileri de yasakla..Uyuşturucu kötü de,şiddet iyi mi?!
Alttaki dizinin izlenmesini devletin kendisi teşvik ediyor..Bu diziyi izlemeyenler eleştiriliyor..''Ya sen nasıl izlemezsin?'' filan deniyor..Buyur;

Şarkı sözleriyle insanları tutukluyolar. Ama kurtlar vadisi gibi yıllarca kabadayı nesil yetiştiren bir dizi hala sinemalarda. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu!

Aşağıdaki video direk uyuşturucu ile çekilmiş. Ama kimse etkilenmiyor. Şunu söylesek daha iyi; Canları istedikleri ile oynuyolar. Birine kışt dediyse arkadaşı almışlardır... Olsun yol yabdık ehonomi çoh eeii...

Bir ara kültür bakanlığı Türkiye tanıtımı için Rihanna'nın Diamond parçasını kullanmıştı. Parça tamamen ex ve güzellikleri üstüne kurulu. Tabi onu çevirecek kültür ne arar kültür bakanlığında :koptum::koptum:

Bizler 68 beat kuşağının etkisi ile büyüdük,bu kuşak bizim üstümüzde idi,ama bu ağbi kuşaktan pek öyle 30 'larını görenler olmadı,jimi hendrix 'in gitarı konuşturmasi neyin isyanı idi,siyah olmanın aşalanmanın isyanı idi ,ve miles davis 'de aynı durumdan şikayetçi idi ,siyah olduğu için bazı lokantalara siyahların alınmamasına icerliyordu,,bu ırkçı fanatik düşünce abd 'de hala yaşamakta,rock bir isyanın adıdır,bu isyanın en muhteşem doruk noktası the wall ile üst zirveye taşınmıştır,gerçi eğitime ihtiyacımız yok derken roger waters ,bazı okullardaki uygulamalara ince bir eleştiri getirmiştir,kahramanımız pink 'in küçüklükten bir rock yıldızı olana kadar serüveni bu albümde anlatılır,bireyler yaşadıkları toplum içinde baskı altında bireyselliklerini yasayamamaktadirlar bugünün bireyleri kendilerini cep telefonları ile özgür zannediyorlar 'gerçek özgürlük bireyin kendi mesleğinde başarılı olması ve mevcut sistemin buna göre kurulmasıdır,uzmanlar nezdinde gözetiminde daha küçük yaşlardan çocukların kabiliyetlerini keşfetmek gerekir ,mutlu bireylerden oluşmuş bir toplum anca işini seven ve üretenlerden oluşur, işini sevmeyen toplumda huzursuzluk vardır,eğitim bir ülkenin bel kemiğidir ,
rock 'cımıyım ,esasında düşünmedim,şarkı sözlerim rahatsızlığımi dile getirir ,bir müzisyen yaşadığı toplumun çelişkili yönlerini şarkı sözlerine yansıtacak,kendine acıyan bir müzisyen olmaktansa doğruyu söylemeyi yegledim,batsın bu dünya demedik gerçi,ama aptal kutusu diyerek insanların nasıl hala tv 'lere kenetlendigini görüyorum,içi boş diziler ile değişen bir şey yok yani,

Gelelim günümüze isyan olacak,neden !?
bir yerde haksızlık olur ise isyan olur,müzisyen konuşacak şarkı sözleri ile ,tabi çoğu zaman bir müzisyen kendi yazdığı şarkı sözlerine ters düşebilir,insan çelişkili bir varlıktır ki bu çok doğal,erkin koray kızını okutmadı,neden ? onun takdiri,roger waters 'in çocukları kolejlerde okudular !şimdi roger waters 'i eleştirmek bana düşmez,bir müzisyen siyasa üstü olarak dünyaya tepeden bakan kişidir o hiç bir yer adamıdır o asla katagori edilemez,o siyaset sularında dolaşmaz ,ama yaşadığı toplumunda aksayan yönlerini görür ve kayıtsız kalmaz,sokaklarda arkasında koca torba ile dolaşan insanlar çoğaldı ,elleri pislik içinde ,bir müzisyen bunu sorgular ,bu insanlar neden bu duruma düştü diye,bir müzisyen yaşadığı toplumun tüm bireylerinin mutluluğuna inanır ve bunun için çaba sarfeder ,elinden geldiğince ,içi boş şarkı sözleri yerine ,aç insanların dertlerine şarkı sözleri ile melhem olmaya çalışır,asgari ücret 1600 lira o zaman öyle bir şarkı sözü yazarımki bunun üzerine, dikkatler bana çekilir,
uyutmayın bizi dedim ,sokarız hepinizi dedim,üzeriz hepinizi dedim,aç insanların dertlerine çare bulun sokaklarda çoplerden geçinenlere çareler bulun ,bir yerde aç öbür yanda tok olmaz herkes tok olacak ,açlık insana herşeyi yaptırır.sosyal adaletin gerçek kılınması gerekir lafta ve kağıt üstünde kalır ise bu iş kavga çıkar.

Ais Ezhel'i o kadar sure dinledim. Ama bir defa bile "lan bari sigara icmeyi deneyeyim" demedim. Bence insan etkeninde bitiyor olay. Insanin icinde varsa her turlu pislige bulasir, yoksa yaninda arkadasi icse "icmesen daha iyi bee" der gecer.

Uyuşturucuyu özendirici görüntülere gerek yok,bu bence gereksiz bir hareket,sigara ve uyuşturucu benim kitabımda yazmaz ne de içki bu nedenle meslektaşlarımdan çok keskin bir şekilde ayrılmaktayım ne yazıkki bu ülkede benim gibi düşünen müzisyen kumda iğnedir,hobisi bisiklet sporu olan bu ülkede bir ikinci müzisyen bulur isem alnından öperim ,spor derken amatör yarışlara katılmış ve derece almışlıktan bahsediyorum,uyuşturucu yerine bisikleti seçen kazanır,ha seçimi uyuşturucu sigara alkol olanlara lafım yok,seçim onların bedel ödemekte onların olacaktır

@Mehmet Altuğ

Mehmet sağlam düşüncelerin var ,tebrikler

Rap bize yakışmıyormuş,dilimize uymuyormuş vs. Bırakın insan istediği müziği,istediği resmi,istediği heykeli,yani istediği her ne ise, eğer seviyorsa yapsın.
Beğenmezsen dinlemezsin,seyretmezsin!
Uyuşturucuyu teşvik ediyormuş,mış,mış,mış.Her şekilde uyuşturucu işini çözdün de bir Ezhel kaldı.
Burada yapılan;kendinden olmayanı,sana benzemeyeni yaftalamak,yasaklamak,ötekileştirmek vs. vs. vs.
Biz Ankara bebelerini sindirmek, zaten her zaman zor olmuştur bizans aşıklarının.
Dinleyin de kulağınızın pası silinsin biraz.

H@sargonnas

Asgari ücret 1600 lira nasıl gecinecek 4 kişilik bir aile,tepemiz attı bende elime kalemi aldım yazdım ve de besteledim ,gerek yok uyuşturucuya burdan genç müzisyenlere öğüdüm var asla o yollara girmeyin,sizi ancak iç barışıklığınız kurtarır

@OnurÖzdağ

Rap tarzım değil ,70 'lerde rap yoktu,jethro tull dinleyen kulağım rap 'i dinlemedi,pink floyd ,jimi hendrix ,king krimson,yes genesis,emerson lake and palmer,dinleyerek ,kulaklar bi nevi yıkandı tabi,crosby stills nash and young ,america ,credeence clear water revival,lynyrd sknyrd ,deep purple,the doors ,bob dylan,the who,oueen ,rolling stones rush,cat stevens,chicago,eagles
Frank zappa,fleetwood mac,janis joplin,80 'ler u2,men at work,dire straits,bizim evde 5000 'e yakın long play vardı ,,,,,,metal pek dinlemedim,sadece iron maiden 'in bir parçası dikkatimi çekti wickerman sele üstü iyi geliyor,

@Kudret Kurtcebe Arkadaşlarım, The Who'nun basçısı John Entwistle'ye ithafen bir şarkı yazmışlar yeni EP'lerinde. Grupların içinde The Who'yu görünce aklıma geldi. Şahsen benim de en sevdiğim basçılardan biridir.

• Beğen
Tepkiler: Cemil Dada
Geri