@evrim bilgen
Evrim Hanım, yazınızdan anladığım kadarıyla eksik/yanlış bilgi üzerine bunları söylüyorsunuz, İslam Hukukuna göre, İslam devletinde yaşayan gayrimüslim vatandaşların, hayatları, bedenleri, malları, kültür, inanç ve namusları, devlet himayesi altındadır. Onlara da sadece memleket kanunları uygulanır ve bütün medeni meselelerde Müslümanlarla eşit haklara sahip kılınır. Yani bugün Şeriat düzeni olsa ve siz ateist olduğunuzu veya İslam dışı başka bir dine mensup olduğunuzu beyan ettiğinizde hiç kimse sizi Müslüman olmaya, ibadet etmeye zorlayamaz, asla caiz değildir. İnancınızı/inançsızlığınızı serbestçe yaşayabilirsiniz.
Buna bir ispat istiyorsanız, Fatih Sultan Mehmet'in 1463'te Bosna'daki bir kilise için çıkarttığı fermana bakmak yeterlidir;
Fatih Sultan Mehmet Han Bosnalı Ruhanilere verdiği Ahitnamesinde şöyle demektedir:
"Nişanı-ı hümayun şu ki, ben ki Sultan Mehmed Han'ım; üst ve alt tabakada bulunan bütün halk tarafından şu şekilde bilinsin ki, bu fermanı taşıyan Bosna rahiplerine lütufta bulunup, şu hususları buyurdum: Söz konusu rahiplere ve kiliselerine hiç kimse tarafından engel olunmayıp rahatsızlık verilmeyecektir. Bunlardan gerek ihtiyatsızca memleketimde duranlara ve gerekse kaçanlara emn ü aman olsun ki, memleketimize gelip korkusuzca sakin olsunlar ve kiliselerinde yerleşsinler; ne ben, ne vezirlerim ne de halkım tarafından hiç kimse, bu insanlara dokunmayıp, incitmeyecektir. Hiç kimse bu insanların canlarına, mallarına, kiliselerine saldırmasın, hor görmesin veya tehlikeye atmasın. Hata bu insanlar başka ülkelerden devletime birisini getirirse onlarda aynı haklara sahiptir. Yeri ve göğü yaratan Allah hakkı için, Peygamberimiz Muhammed Mustafa hakkı için, yedi Mushaf hakkı için, yüz yirmi dört bin peygamber hakkı için ve kuşandığım kılıç için en ağır yeminle yemin ederim ki, yukarda belirtilen hususlara söz konusu rahipler benim hizmetime ve benim emrime itaatkar oldukları sürece, hiç kimse tarafından muhalefet edilmeyeceklerdir."Tahriren fi sene 868 (1463) (3)