Scudo Sports

Evrendeki hassas ayarlar

Scudo
din, siyaset, futbol bunlar insanlarda dogmadır (hele Türkiye'de aman aman :) ), yani boşa naçizane parmaklarınızı yoruyorsunuz üstadlar :)

• Beğen
Tepkiler: hayatgezi
@Woodcock aynen penaltı lehine verilen takım taraftarına göre pozisyon hep penaltıdır diğeri için ise asla değil :)

din de toplumsal hayatın önemli bir parçası.. din konusunu işlevsel olarak açıklamaya çalışmak pek doğru değil. yani kitleleri uyutmak için falan demek biraz olayı hafife almak. Önemli olan kişisel hak ve özgürlüklerin anayasal güvence altına alınması. Yani farklı anlayışların kendileriden başka olana anlayış göstermesini beklersek toplumdaki çatışma kaosa dönüşür. başörtüsü serbest ama ramazanda yemek yiyene olumsuz tutumda bulunmakta serbest. :) çünki her ikiside sunni lere göre doğru. ama yasa başörtüsüne laf edeni cezalandırmalı. ramazanda oruç tutmamakta başörtüsü gibi özgürlük olmalı. işte Türkiye halkları olarak bu özgürlükleri yasa güvencesi altına aldığımızda uzaya da gideriz. karbon bisiklet tasarlayıp Çin de ucuza da imal ettirebiliriz.çünkü bunları başarmak için özgürlüğe ve bunun sonucu olan özgür düşüncenin yarattığı bilime kavuşuruz.

"Bisikletforumdaki Dinsel Konular"

@clubber
10 üzeri 123 te bir ihtimal. Bunu simulasyonla anlatan bir ingiliz profesor şunu belirtti ; Rusya topraklarını gözünüzün önüne getirip her santimine demir bozuk para koyup toprak gözükmeyecek şekilde kapatın. Sonra bu paralardan birini kırmızıya boyayıp geriye kalan tümüyle beraber dünyanın uydusu ay a kadar uzatın. İşte evrenin oluşması ihtimalini sağlayan 7 büyük sabitten birinin olması ihtimali sizin o kırmızıya boyanmış parayı tek hamlede bulmanızla eş değerdir. Evet sizin aklınız tesadüfleri seviyor. Size birşeyleri zorla dikte etmiyorum ama böyle 7 büyük değişken bıçak sırtında ve birbirinin üstünde duruyor.

Şuda var tabiki böyle kusursuz bir mühendisliği tesadüflere bırakmak ne derece doğru tartışılmalıdır.

• Beğen
Tepkiler: Ardaa
Birde rica ediyorum başlığa gelip Müslümanlar şöyle böyle diye konuşmayı bırakın. Çok açık bir biçimde saldırgan tavrınız farkediliyor. Ben konuya başlarken Yaratıcının hassas ayarları demedim. Neden biliyor musunuz olası bir tartışmanın önüne geçmek içindi. Bakıyorum da düşmanlığını ilk fırsatta ortaya dökmek için zaman vr mekan kollayan insanlar varmış. clubber isimli arkadaş bir kitabın işleyip işlemediğini görmen için o kitaptaki profili taşıyan insanları bulman lazım. Çok afedersiniz ama Müslümanlığa saldırmak kolayı. Sen bu söylenenlerin aksine bir kanıt getirde görelim. Yok bulamıyorsanız lütfen inanan kim olursa olsun saldırmayın. Biraz hazmedin.

• Beğen
Tepkiler: M.A.Y.
@CandanC

candan hanım
ben galba deistim ,ateistler ile dindarların kavgasına dışardan bakıyorum ,gözlemciyim ,ama kendi payıma demokratım hep demokrat kaldım ,insanların düşüncelerine saygılı oldum ateist olsa bile ,olabilir ateist olur inanmaz hiç kimse bi başkasına asla cebir uygulayamaz ,cebir ve şiddet benim kitabımda yazmaz,insanların düşünceleri hürdür bize ne kadar terste gelse,
ama gerçeklerde var tabi,bilim bize gerçekleri sunmakta ,yalnız bilim insanlık yararına olduğu müddetçe bilim olur benim nezdimde ,bu gün 1 trilyon doları aşıyor silahlanma buna ne gerek var diye düşünmekteyim,,neden tıp alanına kaydırılmaz bütçe , silahlanmaya ayrılır,ya da eğitime ,bazen cekip gitmek gelir içimden başka dünyalara ,tabi işin şakası ,
malesef 5000 yıllık geçmiş tarihe baktığımda he babam insanlık birbirini yemiş durmuş bundan sonrada korkarım bu olacak.

@kayhan

Özgürlüklerin yaygın hale gelmesi için cezai yaptırımın olması çelişki değil mi sizce? Yani baş örtüye dil uzatan cezalandırılsın ama ramazanda oruç tutmayanlar örneğin? Peki bunları kategorize edebilir misiniz? Hayır edemezsiniz, nasıl bir ceza anayasanız olacak bu durumda? Kişiye özel hukuk geliştirmek gerekir ki böyle bir şey Rohanlıların aramızda olmasından daha fantastik olur herhalde. İki tezat kavramdan bir sonuç çıkmaz.
Önce insan olabilmenin ayrımına varmamız gerekiyor. Tüm dünya üzerinde gelip geçici hayatlar gibi hepimiz misafir olarak buradayız. Bunun dinle, siyasi görüş, ideoloji vs ile bir bağlantısı yok. Düşüncesi olan organizma insandır. Bunu , toplumda bir birey olarak nasıl kullanacağını ve kendini nasıl ne şekilde etrafındakilere zarar vermeden ifade etme şeklini de biliyorsa orada tüm sorunlar çözülür. O da , aile içi eğitim, çevrenin katkısı, en önemlisi de sizin kendinize yaptığınız yatırım ile olur. Hiç bir maddi , dogmatik -yerleşik eğitim kalıbının bu konuda faydalı bir etkisi de yoktur, zaten bilinen bir gerçek.

evrim bilgen dostumun mesajına katılmamak elde değil,

Önce insan olabilmenin ayrımına varmamız gerekiyor. Tüm dünya üzerinde gelip geçici hayatlar gibi hepimiz misafir olarak buradayız. Bunun dinle, siyasi görüş, ideoloji vs ile bir bağlantısı yok. Düşüncesi olan organizma insandır. Bunu , toplumda bir birey olarak nasıl kullanacağını ve kendini nasıl ne şekilde etrafındakilere zarar vermeden ifade etme şeklini de biliyorsa orada tüm sorunlar çözülür. O da , aile içi eğitim, çevrenin katkısı, en önemlisi de sizin kendinize yaptığınız yatırım ile olur. Hiç bir maddi , dogmatik -yerleşik eğitim kalıbının bu konuda faydalı bir etkisi de yoktur, zaten bilinen bir gerçek.

aynen misafiriz ve de bu dünyada kiracıyız ,toplumların en küçük çekirdeği tabiki aile ,ailede başlar eğitim ,

@Woodcock

Bir toplumun, bir milletin dürüstlük, ahlaklılık ve kul hakkı yememe oranı nasıl tespit edilmiş? Böyle bir analiz nasıl gerçekleştirilip bu veriler çıkmış? Müslüman ülkeler 160. sıradaymış öyle mi? 160 tan fazla ülkede bu analiz yapılmış yani? Gerçekten bu anketlere inanıyormusunuz?
Bu uydurma ankette israilin 2. sırada olması hiç şaşırtmadı!

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
@M.Yalınkılıç

şaşırtmadı tabi.. israil dünyanın en çalışkan, en disiplinli ülkelerinden biri de aynı zamanda.
esas şaşırtıcı olan, bir yahudi'yi kazıklayan bir yahudi görebileceğimizi düşünmek olur = )

@evrim bilgen

Evrim Hanım, yazınızdan anladığım kadarıyla eksik/yanlış bilgi üzerine bunları söylüyorsunuz, İslam Hukukuna göre, İslam devletinde yaşayan gayrimüslim vatandaşların, hayatları, bedenleri, malları, kültür, inanç ve namusları, devlet himayesi altındadır. Onlara da sadece memleket kanunları uygulanır ve bütün medeni meselelerde Müslümanlarla eşit haklara sahip kılınır. Yani bugün Şeriat düzeni olsa ve siz ateist olduğunuzu veya İslam dışı başka bir dine mensup olduğunuzu beyan ettiğinizde hiç kimse sizi Müslüman olmaya, ibadet etmeye zorlayamaz, asla caiz değildir. İnancınızı/inançsızlığınızı serbestçe yaşayabilirsiniz.

Buna bir ispat istiyorsanız, Fatih Sultan Mehmet'in 1463'te Bosna'daki bir kilise için çıkarttığı fermana bakmak yeterlidir;

Fatih Sultan Mehmet Han Bosnalı Ruhanilere verdiği Ahitnamesinde şöyle demektedir:
"Nişanı-ı hümayun şu ki, ben ki Sultan Mehmed Han'ım; üst ve alt tabakada bulunan bütün halk tarafından şu şekilde bilinsin ki, bu fermanı taşıyan Bosna rahiplerine lütufta bulunup, şu hususları buyurdum: Söz konusu rahiplere ve kiliselerine hiç kimse tarafından engel olunmayıp rahatsızlık verilmeyecektir. Bunlardan gerek ihtiyatsızca memleketimde duranlara ve gerekse kaçanlara emn ü aman olsun ki, memleketimize gelip korkusuzca sakin olsunlar ve kiliselerinde yerleşsinler; ne ben, ne vezirlerim ne de halkım tarafından hiç kimse, bu insanlara dokunmayıp, incitmeyecektir. Hiç kimse bu insanların canlarına, mallarına, kiliselerine saldırmasın, hor görmesin veya tehlikeye atmasın. Hata bu insanlar başka ülkelerden devletime birisini getirirse onlarda aynı haklara sahiptir. Yeri ve göğü yaratan Allah hakkı için, Peygamberimiz Muhammed Mustafa hakkı için, yedi Mushaf hakkı için, yüz yirmi dört bin peygamber hakkı için ve kuşandığım kılıç için en ağır yeminle yemin ederim ki, yukarda belirtilen hususlara söz konusu rahipler benim hizmetime ve benim emrime itaatkar oldukları sürece, hiç kimse tarafından muhalefet edilmeyeceklerdir."Tahriren fi sene 868 (1463) (3)

@Atilla Gobel

Nasreddin hocanın fıkrası var ya; "tencerenin doğurduğuna inanıyorsun ama öldüğüne neden inanmıyorsun?" :)

Yaratıcının kendi kendine varolduğuna inanabiliyorsunuz ama evrenin kendi kendine varolabileceğine ihtimal vermiyorsunuz :) Üstelik, (sizin iddianızla gerçekleşmesi çok çok zayıf olsa da; ama imkansız değil) bu olasılığın gerçekleştiğinin şüphe götürmez kanıtı ortada apaçık duruyorken: Evren'in kendisi...

• Beğen
Tepkiler: HikmetYılmaz
@M.Yalınkılıç

şeriat hukuku yazdığınız gibi olabilir -- bunu bilmek/ispatlamak/yanlış uygulamaları düzeltmek benim görevim değil... siz biliyorsunuz, söylüyorsunuz -- ama o zaman pratikte sizin söylediğiniz gibi yönetilen şeriat devleti de gösterebilmeniz lazım ki, dışardan bakan gözlere bir şey ifade edebilsin yazdıklarınız, söyledikleriniz...

ayrıca, gayrimüslüme tanınan bu özgürlüğü müslümanlara da tanımak gerekir kanımca (pratikte yani)... en basitinden, oruç tutmadı diye saldırmamak lazım öyle değil mi?

• Beğen
Tepkiler: Kerem Özbayrak
@CandanC

Ben senelerce yurtdışında çalışdım arap ülkelerinde de kaldım, avrupa ülkelerinde de. Avrpanın bazı ülkeleri hariç çoğunda gönül rahatlığıyla alışveriş yaparsınız hiç kazık yemezsiniz, herşeyi doğru dürüst tartarlar, hile hurda yok. Arkadaşım isviçre de kayak merkezinde bir park gibi açık hava ama yemek serviside yapılıyor kalabalık bir yerde güneş gözlüğünü masada unuttu aşağıya indik hatırladı ya o gözlük çok pahalıydı dedi gitti isviçreli arkadaşı gidip alalım koyduğun yerde duruyordu dedi. 3 saat sonra gittik gözlük masadaydı aldı. İsviçre de bir ahbabım var. komşusunun meyva bahçeleri var bunlar yol kenarında duran elma ağacının elmalarını satın alıyorlar. O elmalara kimse dokunmuyor. İstedikleri zaman gidip koparıyorlar. Ağaç yola doğru eyimli yoldan geçenler isterse koparırlar ağacın sahibinin ufak çocukları var hiçbiri dokunmuyor. (Bizim memleketde ava gidiyoruz köylüler avcılardan şikayetci adamlarım meyva bahçelerine girip talan ediyorlar.) Ufak market gibi bir dükkan var. öğlen vakti marketci gidiyor dükkanın önünde çiçekler, yumurtalar var fiyatları üzerinde yazıyor. Oradan isteyen alıyor parasını yanındaki kutuya bırakıp gidiyor. İşte bu insanlar kuranın istediği şekilde yaşıyorlar ama müslümanlarda böyle bir yaşam ne yazık ki yok. Tabi ki her toplumda ahlaksızı da, dürüstü de olabiliyor. Ama çoğunluğa bakıldığında bu iyi vasıflar müslümanlarda az, onlarda daha çok

@M.Yalınkılıç

m. yalın kılıç dostum,
islamiyetin özüne vakıf olabilmek için kaynaklara girmek çok doğru bi hareket,
şu bi gerçekki ,arap kavmine kesin olarak hz muhanmed gerekli idi, bir kavim düşününki kızları diri diri kuma gömer öldürür ve totemlere tapar ,
bana göre hz muhanmed kesin olarak yepyeni bi anlayış getirmiştir ,arap kavimlerini hizaya çekmek gerekiyor idi
muhanmed savaşmıştır totemcilere karşı,

islamda kesin olarak sömürü yoktur , ovakit biz müslümanlar aklımızı başımıza alıp ,sömürüye dayanmayan insan haklarına, kul haklarına saygılı olan bir sistemi baş tacı yapacağız ,devlette bu sistemin bekçisi olacak
kim bu ülkede rüşvet aldı ise hukuk tarafından mevki gözetmeksizin cezasını çekecek
kim insanlar üzerinden haksız kazanç sağlamış ise ,onları sömürmüş ise maddi manevi zarara uğratmış ise hukuk nezdinde cezasız kalmayacak,,

osmanlı tarihini incelemek lazım ,bizim gerçekten övünülecek davranışlarımız olmuştur
kiliseleri yıkmadık sinogogları asla yakmadık yahudileri fırınlara sokmadık ama hristiyan hristiyana öyle bi zülüm ettiki alın örnek 2.dünya savaşı,
bu günün arap dünyasının birbirini yemesinide anlamış değilim dinimiz bir ,bakarsanız arap arabı öldürmekte ,müslüman müslümanı asla öldüremez ,

hz muhanmedin hayatını okudum ,son derece dürüst bir kişilik ticaret yapmış mekkeden medine develer ile mal taşımış alnının teri ile geçimini sağlamış
günümüz ticaret anlayışının kesin olarak sömürüye dayanmaması gerekmekte bunu biz müslüman ülkeleri başarabiliriz
ticarette dürüstlük olacak, erdem olacak, sömürü olmayacak, hak olacak...

Geri