Scudo Sports

Evrendeki hassas ayarlar

arkada da bisiklet var... :)

EDIT: ses güzel diil... bisikleti görünce direkt paylaştım :)

EDIT 2: ama ney ve keman birbirini sevmiş bence....

• Beğen
Tepkiler: hsnbykkls
Scudo
@Onur İlker Gündoğdu
Ney'in sesinden ve tabi ki bunu izah eden Mevlânâ Celaleddin Rumî'nin sözleri vesilesiyle imanla şereflenen insanların olduğuna dair bilgilerle karşılaşmıştım. Şu an iki beyitinin açıklamasını okumak gibi bir güzelliğe vasıl oldum; Ney'e karşı bakışım ve duruşum değişti. Açıkçası her meselede de durum böyleymiş, Dünyayı da Ney'in içinde buldum. Nasıl bakarsanız öyle görürmüşsünüz; Güneş'in çok sıcak olduğundan yakınan insanlara karşılık bizi dengeli bir şekilde ısıtması... Dünyada balta girmemiş ormanların olmasını olumsuz bir şekilde gören insanlara rastlamıştım. Garip... Güzel bakalım, gerçekçi bakalım ve her şeyin yaratıcısı da bize öyle güzel ve gerçekçi göstersin :)

• Beğen
Tepkiler: Yusufclp
@CandanC
Bahsettiğim tavır Ney'in aslı burada bulunmamakta malesef :) Ateş diyoruz, aşk diyoruz, kainat diyoruz ve doyamamak diyoruz...

• Beğen
Tepkiler: CandanC
@alifurkan390 şahsen paylaştığım videoyu ben beğendim.. keşke ses kalitesi daha iyi olsa idi...
valla ben biraz daha araştırıcam...ney ve keman... ney ve piano...

bence insanların ruhuna işleyen ne ise... ben de müzik otoritesi olmadığıma göre... fas olur, mısır olur, cezayir olur... elbet keşfetmişlerdir... kulağa bu kadar hitap eden bir müziği ne doğu be batı atlar... sadece arada kalan bizler atlamışızdır...

@Onur İlker Gündoğdu -- paylaştığınız video ruhuma hitap etmedi... ticari amaçlarla yapılmış olabilir :) -- ticari olunca bünyem, kafam, ruhum kaldırmıyo... :)

3. köprüyü kaldırmadığı gibi...

EKSTRA EDIT: gitar ve ney bence güzel bi ikili olmamış....

@CandanC
Evet ruhunuza hitap eden güzellikler bulmak lâzım. Öteki türlü sadece israf olarak görüyorum. Allah hiçbirimizi doğru yoldan ayırmasın; müziğin aslı ruha bir şifâ vesilesidir. Fakat günümüz müziğinden bahsetmiyorum. Bu kıymetleri müziğin ötesinde bir ateşin kıvılcımları olarak ifade ediyorum. Konudan ayrılmayalım :) Belli belirsiz frekans ve ayarlarda çıkan seslerden oluşan böyle derin bir âlem... Evrenin içinde sanki başka bir evren... Yoksa birilerine göre sesler bu şekilde rastgele oluştu da insanın ruhuna böyle hayret verici şekilde hitap ediyor.? Derinlikler ve derinlikler... Bitmiyor gerçekten :)

ben de insanlık görevi olarak tebliğde bulunayım. dogmalara inanmayın. aklın, bilimin yolundan sapan kişi kendini köhnemiş uyduruk öğretilerin pençesinde bulup gerçeği inkar eder, destanlara ve masallara kanmaya başlayıp kendi hayatını ve çevresindekilerin hayatını zindana çevirmeye çalışır. perdeleri kaldırıp şeffaf bir gözle bakmayı öğrendiğinizde hakikatı göreceksiniz ve titreyeceksiniz. hakikat belki yalanlar kadar içinizi ısıtmaz ama aklınızı daha güçlü kılar.

@alifurkan390 bey, siz de araştırın... önemli olan sizin kulağınıza güzel gelmesi, bizim değil... ney sizin sonuçta :)

Bilinen evren ve maddelerin boyutları. Bilen bilir, bilmeyen de öğrenir...

(link)

Vidyodaki sayılar nedenler değil sonuçlardır. Var olan bir seyi bizim sayılarla ile açıklamaya çalışmamızdır. Elementler , bileşikler vs oluşmuştur bizde bunların atomlarını moleküllerini keşfedip bu sayıları bulmuşuz. Vidyodaki konu tamamen yanlı yansıtılmış ve çarpıtılmış az çok kozmostan anlayan biri bunu farkeder. O öyle olmasaymış vs vs diye birsey olamaz o öyle olmasaydı farklı elementler olurdu farklı bir yaşam formu olurdu. Yok yer çekimi şu kadar değişsseydi bilmemne olurmuş dünya üzerinde bile birçok noktada yerçekimi farklılık gösteriyor kimse hikaye anlatmasın. Carl Sagan okumanızı tavsiye ederim evrenin ve yaşamın sırlarını merak ediyorsanız. Ya da Carl Sagan'ın kitabı Kozmosun belgeseli var onu izleyin. Böyle 5-6 dakikalık vidyolarla kimse bişey ispatlayamaz.

• Beğen
Tepkiler: Fırat Y.
@CandanC
CandanC Hanım; teşvikiniz için teşekkür ederim. Başarılar diliyorum :)

• Beğen
Tepkiler: CandanC
O, (gündüzü uzatıp geceyi kısaltarak) geceyi gündüze girdirmekte, (geceyi uzatıp, gündüzü kısaltarak)gündüzü(n saatlerini) de geceye girdirmektedir; güneşi ve ayı da (sizin istifâdeniz için) emre âmâde kılmıştır. Her biri (günlük, aylık ve yıllık, bir de kıyâmete kadarki tüm devrelerini tamamlamaları için) adı konmuş bir süreye kadar (burçlarında ve yörüngelerinde) sürekli ve süratlice akıp gitmektedir. İşte rabbiniz olan Allâh ancak bu(eşsiz fiilleri sadece Kendisi yapabilen bir Kayyûm)dur. Mülk (ve saltanat) sadece O’na mahsustur. (Ey müşrikler!)O’nu bırakıp da tapmakta olduğunuz o kimseler ise, bir hurma çekirdeğinin zarın(ı yapma imkânın)a dahi sahip olamazlar. (Fatır/13)

@Atilla Gobel

Tübitak tarafından yayımlanan Brian Greene'nin Saklı Gerçeklik kitabını okumanızı tavsiye ederim. Bu kitap paralel evrenler odaklıdır. Mutlak dediğimiz ama sadece bu evrenin şekillenmesine özgü nedenlerle rastgele değer almış bu sabitler başka bir evrende hiç de bu değerlere sahip değildir. Kitap bunu temel bilimsel veriler üzerinden açıklıyor. Kitabın içeriği biraz ağırdır, ama beynimizi gerçekten bu merak uyandırıcı şeylere yönelteceksek buna değer. Yine aynı yazarın Evrenin Zarafeti kitabını okumuştum; sicim teorisi (henüz yanlışlığı veya doğruluğu ispatlanmadı) evrenin tüm gizemini açıklıyor. Sicim teorisi de bu mutlak dediğimiz değerlere net cevaplar veriyor. Aslında sicim teorisi kafamızdaki tüm soruları tek bir noktadan açıklıyor.

• Beğen
Tepkiler: Dide
Milyarca yıl yaşındaki evrenin nasıl geliştiğine bir din kitabında cevap aramak nedir kelime bulamıyorum. Evrendeki birçok olayın rastlantılara bağlı olduğu birçok yerde anlatılıyor.

@clubber

O kitapda evrenin sırlarını açıklamak için değil insanların nasıl yaşaması gerektiğini göstermek için gelmişdir. Evrenin sırlarını ancak insan beynini kullanarak anlamaya çalışır.
Ama müslümanlar ne yazıkki kitablarını anlayarak okumadıkları için hiçbir yararı yoktur onlara.

Nasıl yaşamak gerektiğine insanlar günün şartlarına göre karar veriyorlar. Çin'lilerin hepsi dinsiz. Bizden farklı mı yaşıyorlar?

Yapılan bir araştırmaya göre içinde iranlı prof. din alimlerininde olduğu Kuran ın istediği gibi yani dürüstlük, ahlaklılık, kul hakkı yememek vs bütün bu tür vasıflara uygun yaşana ülkelerin birinicisi new zealand, ikinci israil, diğerleri sırayla iskandivan ülekleri çıkmış Türkiye ve diğer arap ülekeleri 160. sıraların gerisinde kalmışlar.

Biz yüzde doksanı müslüman olan bir ülkede yaşıyoruz ama her alışverişde kazıklanma ihtimalimizde yüzde doksan. Yiyeceklerimzin hepsi hileli, dürüst esnaf bulursan ne mutlu sana. Herşeye temkinli yaklaşmak zorundasın. Varmı bu kadar sahtecilik pek çok yabancı avrupa ülkesinde.

@Woodcock

İşte kitabın bir işe yaramadığı hala anlaşılmıyor mu?

Geri