Scudo Sports

Evde amatörce bisiklet bakımı

en çok su lastiği pudralama çok isime yaradı çok kaliteli bi çalışma

Scudo
Özenle hazırlanmış, emek sarfedilmiş bir bakım rehberi. Çok teşekkür ederim.

çok güzel bir çalışma olmuş . bir mekanikçi olarak tebrik ederim. . piyada bisiklet tamiri yaptığını söyleyen bir çok kişiden daha titiz iş çıkarmışsınız. bu işten ekmek yiyen arkadaşlarıda düşünerek daha fazla detaya girmeyin derim.;)
herkez uzman olduğu yada en iyi bildiği işi yapmalı. kazasız sürüşler dilerim.

@tolga çilingir

bu bakım değil aslında genel temizliktir. eğer çok aşırı tozlu ortamlarda , yağmurda , yani ekipmanlarınızı aşırı kirletecek her durum sonrasında yapabilirsiniz. asıl yapılması gereken bakımlar ön arka ve orta göbeklerin bilya ve makaralı rulman sisteminin temizliğidir. bunuda mevcur yerlerden gelen sürtme seslerine , yağ akıntılarına bakarak anlayabilirsiniz. herzaman kaliteli yağ kullanın , kullandırtın. asla yanık yağ mazot , benzin gibi şeylerle temizlik ve yağlama yapmayın. genel bakım zamanına gelince o kendini belli eder. gerçi ülkemizde mekanikçiler artık bakım yerine değiştirmeyi öneriyorlar :rolleyes: siz her ihtimale karşı uzun soluklu sürüşlerde toplamda 400-500 km, genel amaçlı yağ yakmayan sürüşlerde ise 600-800 km de tüm yağlarınızı değiştirin.kaliteli yağlarda bu oranlar değişebilir. kazasız sürüşler dilerim...

• Beğen
Tepkiler: YUSUF YILDIRIM
Çalışma ve bilgilendirme taktire şaayan...yol bisikletinin gözünü seveyim bakım ve temizligi daha kolay:)))

yağ olarak ne kullanıyorsunuz ve zincir dışında bisiklet yıkandıktan sonra yağlanması gereken nereler var yardım edebilirmisiniz??

Teşekkürler, çok güzel anlatım olmuş
Herkesin işini yarayacaktır

ellerinize sağlık gerçekten çok güzel bir rehber olmuş fakat yine de yeni başlayanların ilk bakımlarını bisikletçilerde yaptırması hatta yapılırken de izlemesi en doğrusu diye düşünüyorum. en azından ben alınca öyle yapmayı düşünüyorum, kaş yaparken göz çıkarmayalım sonra.

@Ender Alıcıoğlu

hocam öncelikle verdiğin bilgiler için teşekkürler.bu arada bisikletin çok güzel.kazasız sürüşler......

Tam bir temel kaynak olmuş gerçekten...benim gibi amatörler için çok geçerli teşekkürler...emeğinze sağlık..

@Ender Alıcıoğlu

abicim öncelikle büyük geçmiş olsun diliyorum..Anlatım içinde çok teşekkürler mükemmel olmuş

Geri