Scudo Sports

Euro: 3.01 - dolar: 2.18

@Kudret Kurtcebe

Valla abi öyle bir durum var ki ülkede milletvekillerinin oğulları ülkeyi soyarlar, dolar euro patlar, benzin de buna bağlı uçmuş (97 oktan, 5.08 TL) yani bunlar varken bu ülke hiçbir şeyde gelişemez özellikle kimsenin bisiklet düşünecek hali yok.

Scudo
Ne olucak ya , halkımız için sorunmu yapmayın arkadaşlar lütfen.Ebru gündeşin çocugu ne olucak ? Nasıl geçinirler , kocası cezaevinde halkımız onların gözyaşlarıyla yatıp kalkıyor , lütfen duyarlı olup birazda onları düşünün.Şimdi Eşi Ebru Gündeş'e nasıl uçak alıcak ? Nasıl 300 bin Euro'ya Renge Rover Voque alıcak ? Nasıl eşine 40 milyon dolarlık bir yalı alıcak ? Nasıl İstanbul Levent’te Sapphire’den 3 milyon 750 bin TL’ye ofis satın alıcak ? Nasıl Erdoğan Bayraktar bakanımızın oğlu kendine 5 bin tl'ye Moncler marka mont alabilecek ?

Peki ya tüm Türkiye bunları düşünürken , hiç baktınızmı etrafınıza ? Yakın ya , İç anadolu bölgesinde bulunan bir ilimiz konya'ya.Fazla geçmedi üzerinden sadece Halkın duymak istemediği gerçeklerdi.40 günlük Ayaz bebek evet 40 günlük , soğuktan zatürree olmuş.Evin pencereleri naylon kaplama , Baba askerde anne tek başına , ancak odun bulabilirse yakabiliyor sobayı.Anne kalkılıyor bakıyor bebeğine hareket etmiyor , Çığlık atmaya başlıyor , tüm mahalle duyuyorda Bir Türkiye duyamıyor bu çığlığı.Tabi ki , haberlerde hücra bir evde yoksulluktan , imkansızlıktan can veren bir bebek mi daha önemli yoksa , Ebru gündeşin kocasının tutuklanmasımı.Zaten öyle fazla değil , 2-3 gün gösterdiler Tv'lerde.Ama elinden bir şey gelmedi anne ve bebeğin , o çocuğun barınma hakkını sağlamakla yükümlü hükumetse o işe ayrılması gereken kaynağı daha hayırlı bir işlere harcıyordu herhalde.
Son olarak biraz eskilere gidin 16 yıl öncesine 1997'ye , baklava çaldığı için tutuklanan çocuklara.Tek suçları paralarının olmaması ve canlarının baklava çekmesi.Tek suçları buydu sadece.6 yıl hapis cezasına çarptırılmışlardı.

http://u1312.hizliresim.com/1j/v/vxr54.jpg

Biraz uzun oldu belkide yeri burası değildi , sadece yazmak istedim içimden gelenleri. Sağlıcakla kalın.....

@Berke1903

ben değil 10 senedir 1935 den beri bi hareket görmüyorum ,ortada bi hareket yok yalan bir propaganda var ,gazi mustafa kemali çankaya çektirip aman paşam sen yoruldun deyip işine bakanlar celal bayar ve ismet inönüdür ,
2 dünya savaşı sonu ayzınhover ile (türkçe yazdım )inönü görüştü,sonra kim görüştü menderes,
peki ne olduda biz natoya alındık değilmi ,ata ne dedi asla askeri pakta girilmeyecek yugoslavya örneği tito ne abd dedi ne rusya ne de çin dedi bağımsız yugoslavya dedi ama tito ölünce memleket parçalandı ,
tito benim gözümde gerçek bi kahramandır iki süper devlete karşı tavır koymuştur ,
türkiyede eksik olan bu tarz bi liderdir ,türkiye natodan çıkacak ,ımf 'e borcumuz yok faiz lobisine parada kaptırmayacağız biz hiç kimseye borçlu olmayacağız ve bizim para dünyada tek olacak doları devirecek yuroyu silip süpürecek,
adam doları dünya parası yapmış dünyanın bütün paraları onun altında bunu ters yüz edecek bi lider türkiyeye inşallah gelir biz dünyayı sömürmeyeceğiz dünyada tüm halkların zenginleşmesine yardımcı olacağız onları sömürmeden
bu bir büyük misyondur konu dışına taşdık ise affola,,

adamın biri yolda bir hatunu görmüş, çevirmiş tenha bir yerde tecavüz etmiş, sonra önüne geçip gözlerinin içine bakarak "ben az önce sana aslında tecavüz etmedim, hiçbirşey yapmadım, hayatına devam et" demiş. Kadın ikna olmuş. Hayatına devam etmiş.
Ahlakını, namusunu yitirmişsen bir de üstüne cahilsen, böylece uydurma bir inanç safsatasıyla aklın çelinmiş ve iraden tamamen elinden alınmışsa, gözünün önünde devleti soysalar ve hatta bölseler sonra da çıkıp karşına herşey tezgah, hiçbirşey olmadı, çağ atlıyoruz, en büyük biziz deseler inanırsın. Tanıdık gelmiştir durum.

Bir ebay imiz vardı oda gidiyor. Dolar 1.50 civarındayken çok uygun geliyordu ama artık yavaş yavaş fiyatlarlar burdakilere yaklaşıyor.

• Beğen
Tepkiler: sabihavni
@Gökhan Toros
Değil mi :)
2002: 129 milyar dolar
2013: 370 milyar dolar
MB USD rezervi 135 milyar dolar, Ocak boyunca 6 milyar doları satılmış olacak. Eğer tansiyon düşmezse dayanabileceğimiz, bu rezervle 6 ay !!! Sonrası değil Yunanistan, eşi görülmemiş bir felaket.
Hülooooğğ

Arkadaslar konu dolar euro kuru lutfen mudehale edecek durumda birakmayin bizi.....

@Yusuf Z. Şipal

Sonra zaten memleket olarak topyekün seve seve bisiklete bineriz

En iyisi bisikletleri satıp yada bisiklet alacak hazır paraları(tabi varsa) gidin altın,euro,dolar vs... alın satın alın-satın:D,yaza kadar 1000 2000 lirayla zaten 700 800 liralık bir bisiklet parası çıkar:d Sermayeniz'de cepte kalır:D

• Beğen
Tepkiler: sabihavni
@Kudret Kurtcebe

Kudret abi, bu yazdıklarınız bir misyon değil, iyimser birer fantazidir; bundan öteye de gidemez.

En basit örnekle açıklayayım: Bugün dünyanın birçok ülkesi, merkez bankalarında döviz rezervi olarak ABD doları tutmakta. ABD dolarının yerine Türk Lirası'nı koyabilmeniz için ABD'yi siyasi, ekonomik ve askeri alanda geride bırakmanız gerekiyor. Bunu yapmak için bilim ve teknoloji üretmeli, bu alanlarda standartları belirlemeli ve bunu tüm dünyaya kabul ettirmelisiniz.

Türkiye, elindeki insan sermayesiyle (bakın parasal konulara hiç değinmiyorum), bu tür bir atılım yapabilecek durumda değil (ve ne yazık ki 4-5 nesil süresince de olamayacak). Kim ne derse desin, ABD bugün bilim ve teknoloji alanında bir cazibe merkezidir ve dünyanın en iyi beyinlerini, önlerine sonsuz fırsat ve imkanlar sunarak kendine çekmektedir.

Saygılar

@Yusuf Z. Şipal
verdiğim rakamlar sözkonusu tarihler arasındaki dış borcumuzdaki artışı göstermektedir.
Dış borçdaki bu durum Demokles' in kılıcı gibi tepemizde salınmaktadır. Sıcak para çekilmeye başladığında rezervler yetersiz kaldığında kur artışını o zaman görürüz. Aradaki farktan kazanç sağlayacaklar hep olacak, şimdiden hangi dövizi alalım diye nabız yoklamaları başlamış. Tasarruflar ulusal parayı terkedip dövize yönelince zaten siyaseten de istikrarsız bir dönemde yakalanacğız muhtemelen, gerçek bir felaket diye de bu yüzden diyorum.
Dolar alıp spekülasyon kazancı elde etmek doğru değil ancak bisiklet parçaları zamlanmadan ihtiyaç olanı almak mantıklı.

@Yusuf Z. Şipal

çok doğru söylüyorsunuz. zaten merkez bankası müdahele ede ede bu halde tutabildi,artık bir süre sonra etkisiz kalacak, artış daha fazla olacak. tasarruf oranımız da ülke olarak çok düşük yüzde 12 civarı neydi, kazanılan paranın cok küçük bir kısmı biriktiriliyor, kenara konuyor, hatta çoğu kişinin bir-iki aylığı borçlu durumda kredi kartlarından dolayı cebinde olmayan parayı tükettiği için.

cebinde nakiti olan çoğu kişinin dediği gibi bisiklet veya parça alması gerekiyorsa şimdiden alsın yoksa fiyatlar daha da artacak. ancak kredi kartı veya başka bir şekilde borçlanarak bir şeyler alınmaması lazım,dönem olarak borçlanmanın çok zararlı olacağı bir noktadayız.

• Beğen
Tepkiler: Yusuf Z. Şipal
Ferhat Köse uyarmış gerçi ama konu doğru yere taşınsa çok daha iyi olur silinmesin isterim yazılanlar.

Benim merak ettiğim bir şey var. Bu verileri görmeyen at gözlüğü ile bakan mı diyeyim ne diyeyim bilmiyorum bu insanların düşüncesi ne? Toplumdan bahsediyorum sen ben biz görebiliyor da göremeyenler neyi göremiyor merak ediyorum. İnanıyorum ki onlar da ülkemizin iyiliğini istiyor ama neden bu iş böyle anlamıyorum.

ferhat dostumun uyarısına saygım sonsuz ,
euro ve dolar neden yükseldi ?
konuyu buradan alır isek ,birileri ne yapıyor birileri okyanusun ötesinden konuşuyor burada dolar fırlıyor
abd merkez bankası başkanı 2014 sonunda tahvil alımlarını durduracağım deyince dank hemen dolar yukarı çıktı ,
yukarıdaki najaz nikli dostum evet doğru düşünüyor tabi benim düşüncelerim orada hayal oluyor şimdilik tabi ,
şimdi gene yükseldi değilmi döviz ,neden ,olaylar fişekledi ondan,bu nasıl bi iş ,efendim ayakkabı kutusunun içinde paralar peki o paralar oraya nasıl geldi ,efendim savcılar arası savaşmı var senin savcın benim savcım hikayesi ,ismi geçenleri polis neden tutuklamadı ,polisler neden değiştirildi ,e tabi bu ülkede böyle skandal olaylar olur ise dolarda fırlar borsada aşağı düşer peki borsa aşağı düşer ise ne olur sıcak para bi daha gelmez kim bunlar,
bu ülkeye sıcak para ile gelenler ,adam 5 milyon dolar ile geliyor ve 10 milyon dolar ile çıkıyor bu adamlar denetlendimi ,istanbul borsası ne işe yarar ,bu borsanın türk ekonomisine faydası nedir ,kime çalışır istanbul borsası kapalı çarşı kime çalışır ,elimizde cebimizde dolarlar yurolar olursa biz kime çalışıyoruz ,doları kim basar bir avuç aile bu aile abd merkez bankasına sahip cebinde dolar olan o dolara sahip değildir doları basan dolara sahiptir ,ve dünyada 15 trilyon doları kontrol eden bi güçmü bu ülkede sorun yaratmaktadır sorular sorular bitmez tabi ama kanıt lazım
konumuz döviz yuro dolar ve neden artar ?

Yerel seç,mlere kadar böyle hafiften yükselerek 2.30 u görür, erken seçim ihtimali olmadığına göre dolar inmez çıkar.. Türkiye için çok büyük kayıp oldu bu.. Bize elektrik su doğalgaz benzin olarak ger yansıyacak bunlar :(

Geri