işin doğrusu ben şimdiye kadar eskişehir'de gittiğim bisikletçilerden pek memnun kalmadım :rolleyes: bir kere gidon boğazını çok gevşek takmışlar. sürerken gidon bir döndü

bir yerde alyan takımını arkadaşına vermiş o yüzden bakım yapamıyordu. böyle komik komik durumlar
ben ferhat arkadaşımızın söylediği gibi okuyarak öğrenerek çoğu bakımı kendinizin yapabileceğini tahmin ediyorum. özellikle ingilizce bilen arkadaşlar hiç zorluk çekmeyecekler. ben bu konuda beğendiğim 1-2 adres vereyim:
(link)
(link)
ama bunun için de bazı malzemeler almak gerekiyor. hatta şu ilk bağlantısını verdiğim videoları sahibinden youtube'a yüklemesini rica edeyim sonra altına türkçe altyazı (youtube'un caption özelliği var biliyorsunuz) ekleyeyim diye düşündüm. ama bu sefer de youtube yasak. bağlantı yapmak için ayarları anlatmak gerekecek
sonra bu yabancı sitelerde özellikle boya uygun geometride bisiklet seçimi için verilen hizmetler (bike fitting) çok hoşuma gidiyor:
(link)
(link)
bir de benim merak ettiğim bisiklete tam bir bakım yaptırdığımızda hangi işlemler yapılıyor. benim aklıma gelenler şunlar:
- vites fren ayarları
- jant akordu
- ön arka teker göbek mil ve yağlarının temizlenmesi
- bisikletin temizliği
- fren vites tellerinin yağlanması (değişmesi)
- aynakol orta göbeğinin temizlenmesi
- zincir arka dişli arka vitesin yağlardan temizleme spreyleriyle temizlenmesi
daha başka tam bakım yaptırdığınızda bunlara ek olan yapılan işlemler var mı? kısacası benim merak ettiğim bu ayarlardan hangilerini biz yapabiliriz hangilerini kesinlikle bisikletçiye yaptırmak gerekir?
bir de zinciri temizlerken bulaşık deterjanlı su kullanmak mantıksız olur değil mi?