Scudo Sports

Eskişehir

Scudo
bulent baksana musterı cok şu pab olayının bır benzerını gunduz yapalım sende bır şarjlı makıne al yanına oturdugumuz kahvelerde bır ayna ısterız :) hem bızım traslar ucuza gelır hem de senın bısıkletıne sponsor olmus oluruz :)

• Beğen
Tepkiler: Barış BİRLİK
bisiklet trafiğine kapalı bir yerde toparlanma kararı almışsın hocam, ama olsun ;) herhangi bir terslik olmaz ise ben de orada olacağım . . .

birde bülent hocam kadro olayı ne oldu, aklıma gelmişken sorayım ! . . .

@Muhsin Özyiğit

rica ederim hocam, elbette fotoğraf çektik ancak fotoğraflarımız tunç kardeşimde kaldı, yarın çarşamba akşamı gezisinde görüşüceğiz, ondan alıp yüklemeye çalışırız artık. normalde şelale yolu toplamda 61 km, ancak Kadir kendi evinden hesaplıyor :) yolu güzel idi, ancak gerek yol kalitesi (kendi adıma) gerekse form durumumuz nedeni ve aşırı sıcak yüzünden baya terledik. 2 saat'te döndük ama bir avuntum var; Fransa bisiklet turunda pazar günkü etabın 31 km'sini ortalama 1 saat 20 dakikada bitirdiler, :) bu boyuttan bakında sanırım performansımız fena değil :)

gelen aktivitelerde görüşmek dileği ile . . .

• Beğen
Tepkiler: Barış BİRLİK
14/temmuz/çarşamba

saat 20:00 vilayet meydanı, kent içi turumuz, gerekli bilgi derneğimizin sitesinde

18/temmuz/pazar

saat 10:30 migros/shell (atatürk bulvarı sonu)
gelen yoğun talep üzerine mangala gidiyoruz. :) detayları hafta içerisinde
hem buradan hemde derneğimizin sitesinden paylaşacağım ! . . .

@burak ülsever
Beklerım burakcım:)
Kadro ısıde tamamdır ama once senın bı gormen lazım:in:

burak abi cumartesi akşam geleceğim şehre pazar sabah bekleyin beni ortalarda yoksam bi çaldırın kesin geleceğim çünkü :)

işin doğrusu ben şimdiye kadar eskişehir'de gittiğim bisikletçilerden pek memnun kalmadım :rolleyes: bir kere gidon boğazını çok gevşek takmışlar. sürerken gidon bir döndü :) bir yerde alyan takımını arkadaşına vermiş o yüzden bakım yapamıyordu. böyle komik komik durumlar :D

ben ferhat arkadaşımızın söylediği gibi okuyarak öğrenerek çoğu bakımı kendinizin yapabileceğini tahmin ediyorum. özellikle ingilizce bilen arkadaşlar hiç zorluk çekmeyecekler. ben bu konuda beğendiğim 1-2 adres vereyim:

(link)
(link)

ama bunun için de bazı malzemeler almak gerekiyor. hatta şu ilk bağlantısını verdiğim videoları sahibinden youtube'a yüklemesini rica edeyim sonra altına türkçe altyazı (youtube'un caption özelliği var biliyorsunuz) ekleyeyim diye düşündüm. ama bu sefer de youtube yasak. bağlantı yapmak için ayarları anlatmak gerekecek :)

sonra bu yabancı sitelerde özellikle boya uygun geometride bisiklet seçimi için verilen hizmetler (bike fitting) çok hoşuma gidiyor:

(link)
(link)

bir de benim merak ettiğim bisiklete tam bir bakım yaptırdığımızda hangi işlemler yapılıyor. benim aklıma gelenler şunlar:

- vites fren ayarları
- jant akordu
- ön arka teker göbek mil ve yağlarının temizlenmesi
- bisikletin temizliği
- fren vites tellerinin yağlanması (değişmesi)
- aynakol orta göbeğinin temizlenmesi
- zincir arka dişli arka vitesin yağlardan temizleme spreyleriyle temizlenmesi

daha başka tam bakım yaptırdığınızda bunlara ek olan yapılan işlemler var mı? kısacası benim merak ettiğim bu ayarlardan hangilerini biz yapabiliriz hangilerini kesinlikle bisikletçiye yaptırmak gerekir?

bir de zinciri temizlerken bulaşık deterjanlı su kullanmak mantıksız olur değil mi?

@Barış Birlik

çok uzun bir mesafe olmayacak zaten ilerleyen günlerde Caylak 26 ile beraber organize edeceğiz.

@Hüseyin Demirel

toplama bisikletim alloy kadro acera fren vites kolu altus arka vites vs.vs. var pazarlık olur tabiki

@abdullah gökduru

Ben bu şekilde bisikletçiye bırakıyordum bir ara. Hatta bisikletin ufak tefek bakım veya tamir işi varsa onları da hallettiriyordum. Yoksa da sorun olmuyordu. Herşey lafta bitiyor, tatlı dil yılanı çıkarır mantığı.

Otopark da aklımdan geçmedi değil ama hem güvenemedim hem de yolumun üstü değildi. Güvenememe nedenim ise, çalınırsa sorumluluk üstlenmeyeceği için. Birisi arabanın içine atıp bile götürebilir çünkü. Ama bisikletçinin, tamiri bekleyen bisikletleri çaldırdığını şimdiye kadar hiç duymadım.

Bu konuda yasal açıdan bilgisi olanlara danışmak lazım. Ancak olmaz gibi geliyor bana. Bilen varsa aydınlatsın lütfen.

Geri