Scudo Sports

Eskişehir

Merhaba arkadaşlar ;

Eskişehirde olan turlara çıkan arkadaşlar bizlerede söyleyin bizlerinde haberi olsun...

Mesela bir messenger grubu kurduk ... Burda her türlü tanışma kaynaşma tartışma yapabileceğimiz bir yer ... Dostluk arkadaşlık herşey burda ...Biz sadece bir aileyiz ...Yapılacak turlar v.s burdan söylenebilir ...

Messenger grubumuz ;

group105003@groupsim.com

Scudo
şimdi ilkönce bisiklete neden biniyorum.! herkes bunun cevabını kendisine cevablamalı. sonrada bu biniş esnasında kimseye zarar vermeden nasıl sürerim buna bakılmalı.
her şehirde olduğu gibi olduğu gibi bir bisiklete sahib olanlar hemen turlayalım derler. güzeldir gurubla gezmek. biz oğlumla ve gökay la 1 aydır turluyoruz ara sıra bizimlede yarısmaya kalkanlar oluyor emin olun duruyorum kenara cekiyorum bebeyle bebe olunmaz diyorum. yaşı biraz buyukse bak varış noktası burası hadi bas bakalım diyorum 1 km den sonra eleman tıkanıyor. 13 haziran olimpik gun yarısında sprinte kalkanlar ve akarbaşında tükenenler vilayet onunde artistik gösteri yapıyorlardı. ve 42 yasındaki adam 3 turluk 14 km yarısda onlara 1 tur bindiriyordu!
şimdi bisiklet ile gösteri yapılmazmı derseniz ilk basdaki giris sorumu anlamadınız demektir.
ben bisiklete neden biniyorum? bisiklet senin için artistik gösteri amacı ise koşu yarışına girmeyeceksin. girerim sanane diyenlere gir çizilen karizma senin benim değil derim :)
yolda ben ve o yani bisikletim var. ben benim gücümü en iyi bilenim değilmi? dün cukurhisar inönü turu yapalım dedik oğlumla çamlıcanın içinden cevre yolu güzergahını secdik yol boyu tahrik edenler dalga gecenler yarışmaya kalkanlar , kimseye aldırmadan biz pedalladık :) sonuc yarışmaya kalkanlar 1, 2 dakika sonra tıkandılar biz ise 82 km kosduk geldik. olay budur işte. bisiklete binen insan medeni olmalı. bu hem kendisine hem cevresine lazım. sabredemez ilk tahriğe uyarsa zarar eder. içtiği suyun boş şisesini yere atarsa bisikletin amacını kaybeder. lanlı lunlu argo konusuyorsa bisikletci olmanın mantığını kavramamış olur.
biz bu bağlamda hafta içi kısa tur (25-30 km) hafta sonu uzun turluyoruz. kimseye aldırmadan tahriklere kapılmadan :)

selam sağlık ve dua ile.

not= benim amacım parkuru birinci bitirmek değildir. hedeflediğim mesafeyi en iyi derecemle kosup bitirmektir.

evet arkadaşlar bütün eskişehrli bisikletçileri bekliyoruz;)

herkese selamlar... bisiklete kendini adamış biri olarak eğer bisikletlerle bi tur düşünüyosanız seve seve gelirim... dağ bayır farketmez... yol uzunluğu farketmez... ama o yol koşulmaz gibi geliyo :)

@zafer sidal

bugün kentormandan çıktıktan sonra, şelale ayrımına kadar emin'in ardından ters şeritten gidenlerden biri de sen değil miydin zafer:D:D:D

Ben de ordaydım ama...

Ters şeritten gitmenin ne kadar yanlış olduğunu çok iyi biliyorum. Çok tehlikeli olduğunu da. Savunulacak bi tarafı da yok.

Fakat mesela bugün Kentormandan çıktıktan sonra karşı şeride direk geçiş olmadığından, elimizle geçirmek gerekeceğinden belki de ilk çıkan arkadaş ters şeritten devam etti, 200m kadar yani şelale ayrımına kadar ilerledik. 5kişiydik. Tek sıra halinde ve düzenli bir şekilde gidiyorduk ve yol da geniş olduğundan buna müsaaitti.

Bu ters yoldan gitme tartışmalarını gördüğümde, bilinçli biri insan olarak ben de ters şeritten zaman zaman gittiğimden dolayı bişeyler yazmak istemiştim ama vazgeçmiştim. Sonuçta hata yapıyorum, farkındayım ama yine de gidiyorum zaman zaman.

Mesela Odunpazarına gelirken genelde yeni Adalet sarayını geçtikten sonra ters yöndeki kaldırım geniş olduğundan Alanönüne kadar ordan geliyorum. Sonra ordan da karşıya geçmeden Atatürk Lisesine kadar ters şeritten gidiyorum. Savunulacak tarafı olmadığını az önce de söyledim fakat yine de bunu manyak gibi yapmıyorum. Yavaş yavaş, kenarda park etmiş arabalara dikkatle bakarak, birinin çıkabileceğini göz önünde bulundurarak, karşıdan gelenlere kesinlikle engel olmadan gidiyorum.

Ne kadar yanlış olsa da ufak tefek şeyler ters şeritten gitmelerim oluyor ve burda bilincin önemli olduğunu düşünüyorum. Bilinçli olmayan insan heryerde kendini belli ediyor çünkü. Bırakın ters şeridi, düz şeritte dahi deli gibi gidiyor, trafği ve bizi tehlikeye sokacak hareketler yapıyor.

Yine bir örnek mesela: Bir gün esnaf sarayının yanındaki aradan Tedaşın orayı geçtim Şair Fuzuli caddesine çıkacağım. Caddeye yanaştım sağa bakarak. Tek yön olduuğundan sola bakmadım hiç. Bilinçsiz bi arkadaşımız geldi soldan küt diye çarptı benim ön lastiğe. Yani ters şerit kullanmanın zararları. Fakat olaya bakın ki bu arkadaş hem ters şeritten geliyor, hem de hiç hızını kesmeden, olabildğince hızlı geliyor. Ben ters şeride girmek zorunda kalırsam bunu yanlış yaptığımı bilerek dikkatle hareket ediyor ve düşünerek ilerliyorum en azından.

Bu nedenle bana göre bilinç her şeyin başı, ister düz şeritte olsun, ister ters şeritte

• Beğen
Tepkiler: zafersidal ve S26
azmedince yapılamayacak sey yok :) inönü cukurhisar cevrei turumuz 82 km tuttu ilk basda bu imkansız gibi duruyordu ama cok sükür basardık.

selam sağlık ve dua ile

Akşam turları rutin ise bilgileri paylaşırsanız sevinirim.
Katılmayı istiyorum, ancak motivasyon eksiğim var, hazır tur yapan birkaç kişi olur ise daha kolay motive olurum sanırım.

@Murat CER

akşamları saat 5 gibi ben ve oğlum rutin pedallıyoruz.tıp fakultesi onunden sazova ordan kutahya yolu regülator girisi karacaşehir köyü rampası kent orman yanından iniş ve kent orman içinden tekrar tepeye tırmanış ve orman içinde biraz sürüyoruz rotamız bu. yaklaşık 20 ila 30 km civarında pedallıyoruz

selam sağlık ve dua ile

yarın saat 5 gibi kuzenim ve ben tıp fakültesinin önündeyiz o zaman :) görüşmek üzere uğurcan abi...

akşam 5 de bi aksilik olmazsa tıp fakultesinin yakınında olan benzinlik te (yanında migros olan) buluşalım

selam sağlık ve dua ile

Merhaba arkadaşlar ben eskişehirden Halil.Salcano ng 303 sd bisikletim bu gün elime geçti umarım en kısa zamanla eskişehirdeki arkadaşlarla tanışıp pedallamak nasip olur.

@morrisonhotel

Hoşgeldiniz,bisikletiniz hayırlı olsun kazasız belasız kullanın.

Geri