@zafer sidal
bugün kentormandan çıktıktan sonra, şelale ayrımına kadar emin'in ardından ters şeritten gidenlerden biri de sen değil miydin zafer

Ben de ordaydım ama...
Ters şeritten gitmenin ne kadar yanlış olduğunu çok iyi biliyorum. Çok tehlikeli olduğunu da. Savunulacak bi tarafı da yok.
Fakat mesela bugün Kentormandan çıktıktan sonra karşı şeride direk geçiş olmadığından, elimizle geçirmek gerekeceğinden belki de ilk çıkan arkadaş ters şeritten devam etti, 200m kadar yani şelale ayrımına kadar ilerledik. 5kişiydik. Tek sıra halinde ve düzenli bir şekilde gidiyorduk ve yol da geniş olduğundan buna müsaaitti.
Bu ters yoldan gitme tartışmalarını gördüğümde, bilinçli biri insan olarak ben de ters şeritten zaman zaman gittiğimden dolayı bişeyler yazmak istemiştim ama vazgeçmiştim. Sonuçta hata yapıyorum, farkındayım ama yine de gidiyorum zaman zaman.
Mesela Odunpazarına gelirken genelde yeni Adalet sarayını geçtikten sonra ters yöndeki kaldırım geniş olduğundan Alanönüne kadar ordan geliyorum. Sonra ordan da karşıya geçmeden Atatürk Lisesine kadar ters şeritten gidiyorum. Savunulacak tarafı olmadığını az önce de söyledim fakat yine de bunu manyak gibi yapmıyorum. Yavaş yavaş, kenarda park etmiş arabalara dikkatle bakarak, birinin çıkabileceğini göz önünde bulundurarak, karşıdan gelenlere kesinlikle engel olmadan gidiyorum.
Ne kadar yanlış olsa da ufak tefek şeyler ters şeritten gitmelerim oluyor ve burda bilincin önemli olduğunu düşünüyorum. Bilinçli olmayan insan heryerde kendini belli ediyor çünkü. Bırakın ters şeridi, düz şeritte dahi deli gibi gidiyor, trafği ve bizi tehlikeye sokacak hareketler yapıyor.
Yine bir örnek mesela: Bir gün esnaf sarayının yanındaki aradan Tedaşın orayı geçtim Şair Fuzuli caddesine çıkacağım. Caddeye yanaştım sağa bakarak. Tek yön olduuğundan sola bakmadım hiç. Bilinçsiz bi arkadaşımız geldi soldan küt diye çarptı benim ön lastiğe. Yani ters şerit kullanmanın zararları. Fakat olaya bakın ki bu arkadaş hem ters şeritten geliyor, hem de hiç hızını kesmeden, olabildğince hızlı geliyor. Ben ters şeride girmek zorunda kalırsam bunu yanlış yaptığımı bilerek dikkatle hareket ediyor ve düşünerek ilerliyorum en azından.
Bu nedenle bana göre bilinç her şeyin başı, ister düz şeritte olsun, ister ters şeritte