Scudo Sports

Eskişehir

@Yasin Yücel
Maalesef, geçen bir konuda daha yazmıştım. Bu bisikletleri şehir içinde bir yerlerde kilitleyip bırakmak demek direk çalmaları demek.

Scudo
@Furkan Avcı
Çok acı bir durum ama gerçek. Malesef bisikletimiz ile her yere gidip rahatça bir yerde kilitli halde bile bırakmıyoruz.[emoji20]

Geçtiğimiz pazar hayatımın ilk uzun turuna çıktım inşallah devamı gelir. Yol %60 köy asfaltı %35 stabilize %5 sıfır asfalt. Son 1 saatte çok şiddetli yağmur yağdı önü 10 metre kadar görebiliyordum ama durmadık.stabilize dediğim yolda maks 10-12 km hız yapabildim lastiklerim ince ve yol lastiği.
İki kere arkadaşın lastiği patladı onu tamir ettik.
İlk turum için çok eğlenceli ve maceralıydı, ama akşamında tamamen ıslak ve bitik durumdaydım :)

http://www.semkan.com/foto/sedona/sedona_tur1.jpg

http://www.semkan.com/foto/sedona/sedona_tur2.jpg

@Furkan Avcı
Rotanız ne tarafaydı?

@Yasin Yücel
Eskişehir merkez -> Kızılinler -> Yenisofça -> Akkaya -> Yenisofça (bu arada çok şiddetli sağnak yağmuru yedik, iç çamaşırlarıma kadar ıslandım :) )-> Kızılinler -> Eskişehir

Rota buna yakındı, arada bir geçiş var maps orayı görmüyor
(link)

Güzel rota. Islandim deyince canım çekti.
Yenisofca da harabe gibi yerler, eski havuz falan var oraya mi gittiniz. Çok güzel yerler oraları.

@Yasin Yücel

Aslında bir gün önceden kamp yapmaya gitmişlerdi büyük bir grup, biz pazar gidip dönerken onlara katılalım dedik.
Zaten yeride bulamadığımız için Yenisofça'yı 6 km kadar geçmişiz. Biz yeri bulmadan 10 dk önce çıkmışlar, ters istikametten geldiğimiz için denk gelememişiz.
Ama gidilen yer eski havuz dediğiniz yermiş, ben görmedim :)

Nasip. Bir gün beraber pedallarız belki :)

Malesef İzmir de olacağım o vakit. Çok istemiştim etkinliğe katılmayı olmadı. Inşallah başka bir zaman diyelim.

Hayırlı olsun-güle güle kullanın kazasız-belasız insallah :in: :)

Merhabalar bisiklet forum dostları, bisiklet kullanmaya yeni başlayanlardanım diyebilirim bundan 4 ay öncesine kadar sıradan bir bisiklet ile ulaşım amaçlı yurt okul arası gidip geliyordum yeni bir bisiklet almak için 4 ay önce onu sattım daha sonra kredi kartı borçlarımdan dolayı bisiklet alamadım ve bu sürede bayağı kilo aldım şuan 179 boy 95 kilo 21 yaşındayım dün yeni bisikletimi aldım şuan kargoda büyük ihtimalle yarın elime geçmiş olur diye tahmin ediyorum. Öncelikle kilo vermeyi hızlandırmak için önümüzdeki hafta para denkleştirip spor salonuna yazılmayı düşünüyorum. Şimdi sizlere sorum nasıl bir çalışma yürütmeliyim kilo vermek ve sağlıklı bir şekilde bisiklete binebilmek için ?

Kilo vermek için spor salonuna boşuna yazılıp paranı heba etme. Zaten bisiklet almışsın. Bisiklet en iyi kardio aletidir. Spor salonunda harcayacağın vakti bisikletinle antreman yaparak geçir.

peki nasıl bir program yapmalıyım neler yapmalıyım

Yağ yakmak için nabzını arttırmalısın. Nabzını arttırabileceğin parkurlarda dolaşabilirsin. Mesela rampa çıkmak gibi. Düz yolda nabız arttırmak daha yorucu oluyor. Deneyerek öğrenirsin. Nabız saatin yoksa ucuz bir nabız saati almalısın.

Kilo vermek istiyorsanız yediklerinize dikkat etmelisiniz.
Diyetisyen yardımıyla 3-4 ayda rahat 10 kilodan fazla verirsiniz.
Bisikleti de bırakmayın, sağlığınız ve gücünüz artacaktır.
Nabıza gelince şöyle bir formül var kabaca, ayrıntıları daha deneyimli arkadaşlarımız bilirler
maximum nabız = (220-yaşınız) * 0.8
Bunu geçerseniz kalbe zararı var.
Ben yaşım itibariyle genelde 120 nabızda gitmeyi tercih ediyorum, 150 üzerine çıkmamaya gayret ediyorum.

Teşekkür ederim dostlar değerli vaktinizi ayırıp cevapladığınız için az kaldı sanırsam bisiklete kavuşmaya ankara aktarmasına girmiş sabah 8 de :))https://i.hizliresim.com/b4j7yn.jpg

spor salonuna gerek yok bende kendim 1.75 boyunda 97 kiloydum ama şuan 77 kiloyum 1.5 ayda 15 kilo verdim spor salonuna yazılmana gerek yok ekmeği kes yersende kepekli ve kızarmış olsun

Geri