Scudo Sports

Eski Bisikletin Manevi Değeri Ve Kadro Boyu Arasındaki İkilem.

Anonim

Silinmiş hesap
Tepki
1
Selam arkadaşlar, bu benim eski bisikletim:

InShot_20210405_174056957.jpg

Hangi bisikleti alırsam alayım aklım hep onda kaldı, tahminimce birlikte 3000-3500 kilometre yol yaptık. Bazen öyle yerlerde yol alıyorduk ki arka aktarıcı çamurdan kilitlenecek kıvama geliyordu, bazen de bir lastik patlıyordu 35-40 derece sıcaklıkta onunla kilometrelerce yürüdüğümüz oluyordu. Neyse işte, yeni bisiklet almadan önce toplayayım dedim ama kadro boyu uygun değil diye vazgeçtim ve haksız da sayılmazdım. İnip binerken bile zorlanıyordum.

Boyum 1.71 bu arada, eski bisikletimin kadro boyu ise yanlış hesaplamadıysam 51 santimetre olması gerekiyor. Onu benim için çok önemli yapan şey ise konforu idi, şu ana kadar denediğim hiçbir bisiklette o konforu bulamadım. Bu arada üst boru iki tane bisiklette, yani o gözüken ince üst borudan diğer tarafta da var ve alüminyum bir kadroya sahip. Belki de bu yüzden çok konforlu geliyor bana, hatta çok ilginç boru birleşim yerleri var.

Hatırladığım kadarıyla bisikleti yurtdışına ilk taşındığım zamanlar almıştım ve sorun şu ki bu kadronun küçük bedeni yok hiçbir yerde. Etrafımdaki ülkelerde de bulamadım aynı kadroya sahip bir bisikleti, yok hiçbir yerde. Aynı bisikletten bulunduğum ülkede sadece 1 ya da 2 tane bulabildim ama onlar da büyük kadro, bisikletin tek küçük boyuna bulgaristan forumlarında rastladım ve o da bir hayli küçüktü. Yani m kadrosunu bulabileceğim bir üretim yeri yok diyebilirim. 🙃

Toplasan bir türlü toplamadan bir türlü, manevi değeri çok büyük olmasa inanın kadro boyu bana uymayan hiçbir bisikleti toplamak istemem hatta yüzüne bile bakmam. Çünkü doğru kadro boyu bisikletin ya da bisiklet sporunun en önemli şeylerinden birisidir, bir taraftan da bu zamana kadar kullandığım başka bir bisiklette bu bisikletin konforunu bulamamam ağır basıyor. Acaba güncel m kadro bisikletime benzer şekilde sele boyu, gidona uzanma boyu vs. hesaplaması yapsam ağrısız kullanabilir miyim bu bisikleti? Uzun sürüşlerde çeşitli ağrılar yaptığını çok iyi hatırlıyorum, şu anda bodrumda kadro hala yatıyor. 🙃

Scudo
Bazen düşünüyordum. "Trek sahibi insanların ne derdi var" diye. Buymuş. Teşekkür ederim :D Kadro boyu uymayan bisikletin bu kadar konforlu gelmesi de garip. Vücut alışmış bir kere. Ölçüleri alıp yeni bisikletinizde uygulamak dışında yapılacak bir şey yok sanırım.

Bazen düşünüyordum. "Trek sahibi insanların ne derdi var" diye. Buymuş. Teşekkür ederim :D Kadro boyu uymayan bisikletin bu kadar konforlu gelmesi de garip. Vücut alışmış bir kere. Ölçüleri alıp yeni bisikletinizde uygulamak dışında yapılacak bir şey yok sanırım.
Hocam pedallarla birlikte 15 kiloya yakın o trek. :) Zaten alt seviye bir bisiklet kendileri, öyle pek bir esprisi yok yani. Üstteki eski bisikletim 13.8 kiloydu diye hatırlıyorum ayrıca, aslında kadrosu çok esniyordu. Kadro esnediğinden midir nedir cidden çok fazla konforlu geliyordu bozuk yollarda, ama ayağa kalkıp son sürat gitmek istediğinizde esnemeyi rahatlıkla hissedebiliyordunuz.

Onu farklı yapan ilginç kadro tasarımı ve boruların kadrodaki birleşim yerleri idi, öyle özel bir yanı da yoktu mühendislik anlamında. Muhtemelen saçma bir markanın standart bir üretimi idi ama inanılmaz konforluydu.

Ben anlam veremiyorum bu duruma, pek çok bisiklet gördüm ama o konforu yakalayamadım ben. Son olarak bahsettiğim konfor uzun yol sürüş konforundan ziyade darbeleri emmesi, yoksa uzun sürüşlerde hiç tatmadığınız ağrıları size tattırıyor. :D

Geri