2000 yılında evlendiğimizde iki bisiklet alıp İstanbul'un trafikten uzak yerlerinde bisiklet sürdük. Hatta o dönemler bolca gezdiğimiz için bisikletleri Altınoluk'a götürüp hem tatil hem bisiklet zevki yaşadık. Bu dönemlerde hiç sorun olmamıştı. 2002'de çocuğumuz doğunca bisiklete veda ettik. Ta ki kızım 9 yaşına gelince tekrar bu defa üç tane bisiklet alıp yollara düştük. Ancak iş bundan sonra değişti. Eşimle kızımın bisiklet sevdası haftada bir, o da bahar ve yaz aylarında oluyordu. Ben bisikletle hız yapma sevdasına kapılınca önce tek başıma antrenman yapmaya başladım. Daha sonra bisiklet takımıyla tanışınca hafta sonları düzenli olarak antrenman işin içine girdi (yaz-kış hiç aksatmadan). Yani her hafta iki gün (Cts-Pazar) sabahlarım bisikletin başında ailemden uzak geçmeye başladı. Bisiklette geliştikçe farklı kişilerle buluşup hafta içi akşamları da performans sürüşleri yapmaya başladım. Bir de bunlara şehirler arası uzun turlar, Alanya'da kamp vb. şeyler katılınca bisiklet işi eşimle benim aramda büyük sorun oldu. Eskiden benim yol yarışına katılmam, uzun turlara çıkmam onun çok hoşuna giden bir şeyken iş zamanla tersine döndü. Yani Cumburbaşkanlığı turuna bile katılacak olsam yine sitem edecek.
2000-2010 arasında her hafta sonu Belgrad'a koşmaya giderdim. Sabahın köründe tek başıma on yıl koştum. Eşim hiç rahatsız olmadı ama bisiklet grubuna katılınca evde eşimle ve çocuğumla sabah kahvaltısı yapmak yerine grupla yollara dökülünce bu rahatsız etmeye başladı. Grupta bayan olmaması çok önemli bir konu. Eğer bayan bisikletçi olursa iş sağlık için spor yerine, eşini/çocuğunu bırakıp keyif işine döner ki bu hiç istemediğim bir şey.
Geçen hafta üçümüz Kocaeli Yuvacık'a bisikletleri alıp gittik, kaldığımız süre boyunca Yuvacık'ta bisiklet sürdük çok keyif aldık. Ama işin içine antrenman sokunca durum değişiyor. Yuvacık'ta bile sabahın köründe kalkıp tek başıma antrenman yapınca rahatsızlık yarattı.
Artık hafta sonları antrenmanımı öğlen 12'ye kadar sınırlıyorum, hafta içi de akşam çıkmak yanlış (eşim ve çocuğum evde bekliyor) bunun yerine 5'te kalkıp 1-1.5 saat sürüp sonra işe gitmek daha akıllıca gibi.
Ama bu işi halen çözmüş değilim.