Scudo Sports

Erdoğan'dan belediye başkanlarına çağrı

@ertanmrtz

Bizim millet olarak en önemli sorunlarımızdan biride bu kimse ait olduğu yolu kullanamıyor hatta otomobiller bile yolları doğru dürüst kullanmıyor kural tanımaz şekilde araç kullanıyoruz bisiklet kullanımı arttığı zaman yurdumun kural tanımaz insanları çok can yakar gibime geliyor

• Beğen
Tepkiler: navigraph55
Scudo
@cumali55 Maliyet hesabınızı düzeltmek isterim. Devlet o rakamlardan çok daha fazla ucuza bunu kendi imkanlarıyla imal edebilir. Sonuçta motor yapmayacağız. Herhangi bir Türk firmasına kadro yapımı için ar-ge desteğinde bulunsun ve vergiden muaf tutsun ( proje kapsamında üretilecek bisikletler için ) bak bakalım kaça mal oluyor :)

@Atilla Gobel
çok haklısınız... ben fazla fazla söyledim.
düşünseniz bunun yapıldığını. her öğrenciye tablet verilebiliyorsa (ki 400tl civarında bir maliyeti vardı tabletlerin) bisiklet de her halükarda verilebilir. çok da güzel olur. belki de dünyada tek olur.

ben birmilyon bisiklet dağıtılmasına karşı çıkıyorum.bu olumlu gibi görünse de,olumsuz sonuçlar doğurabilir.önce fiziksel ve düşünsel altyapı lazım.önce yollar hazırlanır,sürücü eğitimleri verilir.yoksa sonuçta bu altyapı birden birmilyon bisikletliyi kaldıramaz,ölümler artar.benzin ve araba fiyatlarının da düşmesi olumsuz sonuçlar doğurur.kullanım ve miktara bağlı altyapı geliştirilemezse kazalar ve bunların topluma maliyetleri artar.baştan şehirler kurulurken bu sistemlerin kurulması lazım.
birde şu aklıma geliyor;karne hediyesi gibi yazın birkaçgün binilirse sorun çıkmaz tabiki.bizde herşey zaten göstermeliktir.siyasetçilerde övünürler.birmilyon bisiklet dağıttık diye,halbuki dağıttığın bisikletin kaçı,ne kadar kullanılır bunu bilemezsin.

@Kudret Kurtcebe
Benim daha farkli bir projem var. Sariyer ve beykoza giden sahil yollari trafige kapatilip tramway ile ulasimin saglanarak kalan kisima yuruyus ve bisiklet yolu yapilmasi seklinde. Binalarin tarihi dokusuna zarar vermeden nostaljik bir istanbul havasina burunecegi kanisindayim.
Ozellikle sariyer yolundaki mekanlara da bi zahmet tramvay ile gidip gelsinler. Bir yerleri incelip makyajlari bozulmaz. Zaten o bolgedeki valelerden birkacini yakinda fena bir sekilde dovecegim, cok az kaldi. Yolda yuruyemeyen adami alip vale yapiyorlar, iki saat arabayi ceviremeyip trafigin anasini belliyorlar. Hepsinin akli bes karis havada.
Zaten o sariyer yolundaki mekanlara kahvaltiya bilmemneye giden insanlari aklim almiyor. Bi pazarin var, kahvalti edeceksin, gunun yarisini trafikte harciyorsun. Bu insanlarda gram akil varsa ben de ajda pekkan'im.

Bu arada adayligin koy abi, coluk cocuk sulale boyu oyumuz sana :)

Önce Devlet kurumlarına uyarı yapsınlar.Ben diz üstü şort ile bisiklet kullanarak işe gittigim için işten atılıyordum.Neymiş milletin karısı kızı namusu varmış.Kafalara çagrı yapsınlar önce,balon haber bana göre,kimse hikaye anlatmasın.

Maltepe sahildeki velodrom'un üstünü kapatsalar güzel olacak

inşallah sayın cb'nın bu yorumu belediye başkanları üzerinde kısa zamanda etkisini gösterir. hep bisiklet yollarına usulsüz parkeden, hak ihlali yapan araçlardan bahsediyoruz. küçükköy'de bu ihlalin tespitine ve cezai işleme yönelik belediyenin tahsis ettiği bir araç gezmekte. gören illa ki vardır aramızda. evet seyyar eds aracından bahsediyorum. mesai saatleri boyunca bisiklet yolu güzergahında tespit ve cezai işlem yapıyor. uyarmak yok. sessizce cezasını yazıp devam ediyor. allah razı olsun. bunlar hep bir gelişmedir. olacak inşallah.

• Beğen
Tepkiler: bulut ve Furkan Y.
Bu habere sevinmemek elde degil ama acaba ne kadar uygulanir? Secimlik bir laf miydi acaba? Devletin bu konu ustunde durmasi da bana vergi ile cagrisim yaptiriyor. Insallah vergi olayi cikartmazlar, zira anlami kalmaz yaptiklarinin. Umarim temiz bir sekilde planlamislardir ve oylece sorunsuz bir sekilde en kisa zamanda hayata gecirirler.

Vay arkadaş!!! Bu ne RTE nefreti böyle. Nereye gidiyoruz biz. Hiç mi iyi birşeye ağzımızı doldura doldura İYİİİİ diyemeyeceğiz. Hep mi bir nefretin, bir öfkenin dili olacak konuştuklarımız. Adam iyi birşey söylemiş, uygulamasının takipçisi olmak, talep eden olmak, destek veren olmak yerine, salyalar saçarak mı konuşacağız. Arkadaşlar bir silkelenin yahu. Benim için değil kendiniz için....

Özel bir kişiye değil mesajım, hepinize, hepimize..

@zanaatkar

Önce 20 sene İstanbul'u yöneten kişiden başlaması lazım enine boyuna görüşmeye. Hani nerede bisiklet yolları diye. Arada kulağını da çekerse fena olmaz, yaşasın cumhurbaşkanımız :D

Ağabeylerim, kardeşlerim... Burada konu ile alakalı öyle içler acısı şeyler okuyorum ki yazık diyorum. Şu bisiklet olayını bile kişisel mesele haline getirip malum şahsın prim oyunları olarak görüyorsunuz ya yazık. Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı olan bir adam hepimiz için iyi bir proje yapılacağını söylüyor ancak aramızda hala gereksiz saçma sapan laf edenler var. Anlam veremiyorum. Kötü birşey yapılıyor olsa amenna tepki koyalım ama ''Bisiklet Dağıtılacak'' denilen bir haberin altına neden absürt alakasız yorumlar yapıyoruz anlamıyorum. Yok T.C geri gelsin yok hesap yapmalar. Eğer benim menfaatime birşey yapılacaksa hoşuma gider ve kimin yaptığı umrumda olmaz. Bisiklet dağıtılacak diye de kimse görüşünü değiştirmez. Bence saygı duyup ve taktir etmek lazım. Geçmişte yapılmamış ya da eksik yapılmış olabilir ancak yeni adımlar atıldığın da da desteklenmeli diye düşünüyoum.

Bizim ülke olarak geçmişten aldığımız kültür mirası ya siyah ya beyaz bakışı, ya birisini tam destekler taraftarı oluruz ya karşısında yer alır düşmanca yaklaşırız. Bunun altında yatan şu: Genellemek. Her şeyi genelliyoruz. Bir konu açılır; konuda geçen kişiye, kuruma veya olaya rahatsızlığımız varsa konuyu karalamak için genellemeyi ihmal etmeyiz, konuyu başka yere çekeriz. Bizdeki siyaset, futbol, din tartışmalarında konu hep genellemeye çekme yüzünden alevlenir. Mesela birisine rahatsızlık duyuyorsun. Adamın dinle ilgili sözlerini karalamak için genelleme yaparsın, altındaki amaç adama düşmanlıktır. Çünkü konu çok açık: Egonu tatmin etmek. Egon karşı çıkıyorsa, sosyal yarar kisvesi arkasına saklanır yine saldırırsın. İnsanlarımız başkalarına değil kendi egolarına yeniliyorlar.

Ben Cumhurbaşkanını çok konuda eleştiririm (bana göre çağımızın diktatörlerinden birisidir). Ancak bu, doğru yaptığı şeyleri de görmemek adına kör olmamı gerektirmez. Kısaca Cumhurbaşkanını bu noktada sonuna kadar desteklerim. Akıl bunu gerektirir; ancak özgür aklımıza değil de kendimizi yönetmeleri için bir cemiyete, gruba, aile çevresine teslim olmuşsak onlara bağlılığımız kendi aklımıza saygımızı köreltir, özgürlüğümüzü prangalar.

İyi olan herşeyi desteklerim. Tabi bu daha başlangıç. Bisikletten vergi alınmamalı ya da çok sembolik miktarlarda olmalı.

bu millete neden tayt giyileceğii anlatacaksın ve bol bol diyeceksinki aç kardeşim eurosport kanalını bak bakalım bisiklet yarışlarına,ne giyiyorlar ,ha tayt değilmi ,pantalonmu giyecekti, adamlar sürat yapıyor yahu,kafa değişecek kafa,altınızda mercedes bi sürü avm 'ler ile avrupalı olunmuyor,avrupa 1000 yıldır orada bizde osmanlı olarak doğuda idik ve doğu avrupa bizim idi, ne oldu ,olan oldu,şimdiye bakacağız 75 milyon kendini silkeleyecek neden geri kaldığımızı akılcı yoldan görecek ,şeklen batıcılık olmaz akıl ile olur,üretmezseniz köle olursunuz dolar cebinizde iken kendimizi zengin zannetmeyelim o dolar dünyanın yüzde 40'ını yöneten aileye aittir size değil ,borsaya,finansa doların hakimiyetine sahip değilseniz kağıttan kulelerinizi yıkarlar nasılmı doları 3 lira yaparak ekonominin çarklarını kimler yönetiyor izini sürün bakalım nereye çıkacaksınız ,tayttan girdik nereye geldik,hem kafada hemde ekonomide gelişeceksiniz bu iş akılla olur.duygusal konuşmalar ile olmaz ,inşallah bu ülkeyi abd ve rusyadan sonra süper devlet yapacak bi lider gelecek ama ben göremeyeceğim.

bu arada benim hiç bir parti ile işim olmaz ,benim partim kurulmadı .cumhurbaşkanı inşallah olayın takipçisi olur ,bu topiği takip edeceğim 1 yıl sonrada,
bakalım hareket olacakmı, olursa alkışlarım

Bir grup insan için yapılan hizmetin bir ehemmiyeti yok, önemli olan kendi zihniyetinde, kendi görüş ve inancında olması. Baştakiler kendi kafasında olmadı mı yolları altınla da kaplasa kusur bulur "banane ya falan ülke gibi değil kii" der veya "ben şunu yapmak istiyom yapamıyom baskıcılık var" türü şeyler söyler, ama halkın yiyecek ekmek bulamadığı, devletin ekmeği karneyle verdiği, halkın yokluk ve sefalet içinde yaşadığı bir dönemde baştakiler her meydana, her çocuk parkına heykel, her okulun, her resmi kurumun önüne büst dikerken, her memurun başına resim asarken -ki o dönemde bunların imalatı aşırı pahalı- bu saçmalıkları yapanları hayranlıkla alkışlayıp göklere çıkarırlar. "Öyle olmasa böyle olurdu, şöyle olmasa şöyle olurdu" varsayımları üzerine hayatlarını inşa ederler. Onların tereddütsüz inandığı bu tahminlere inanmazsan, sorgularsan seni hain ilan ederler... Yapılan çok büyük yanlışları dile getirsen cevapları hep aynıdır; "o dönemde öyle olması gerekiyordu, zaten öyle olmasaydı...." diye devam eder.
Bu kafa karışıklığından kurtulup, mezara kadar olan süreçte hayattan maximum nasıl zevk alırım endişesiyle sadece şahsi menfaatimizi değil, ailemizin, komşumuzun, milletimizin, diğer tüm insanların ve bizden sonra gelecek neslin menfaatini de düşünerek doğru tercihler yapan şuurlu insanlar olmak ümidiyle, hayırlı günler dilerim.

• Beğen
Tepkiler: camoko06
meseleyi burada akp-chp kavgasına getirmeden bisiklet için bi hareket varmı ona bakalım,cumhurbaşkanı bisiklete bindi gülde ,
sayın kılıçdaroğluda binecek ,demirtaşta ,bahçelide
nerde hareket orda bereket

http://zete.com/wp-content/uploads/2015/04/cumhurbaskani-erdogan-bisiklet-turu-tanitimi-icin-pedal-basti-ek-fotograflar_6002_dhaphoto4.jpg

http://www.ensonguncelhaber.com/resimler/2/cumhurbaskani-gul-bisiklete-bindi-345.jpg

Geri